Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Aralık 2011 Pazartesi

SSK gün dökümlerini internet üzerinden yeniden görme imkanı hk.

SGK gün dökümleri görülebilecek

Bir şeyin kıymetini, onu kaybedince anlıyor insan. Sigortalıların gün dökümlerinin internette yayınlanması ve e-bildirge uygulaması Sevgili Oğuz Karadeniz’in SSK Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde, sevgili kardeşim SSK sigorta müfettişi Erkan Aydın (çok genç yaşta ebediyete uğurladığımız dostumuz) ile birlikte ülkemize kazandırdıkları çok önemli bir projeydi. Bu iki konuyla birlikte sosyal güvenlik sistemimizde iki önemli reform olmuştu.Aradan geçen yıllar içinde hem vatandaş, hem de SSK/Bağ-Kur/SGK bundan olumlu şekilde yarar gördü. Ancak ne olduysa oldu ve SGK bir yıl önce aldığı kararla sigortalıların SSK/Bağ-Kur gün dökümlerini internet üzerinden görebilmelerini yasakladı. Ve o tarihten sonra da sigortalılar SSK gün dökümlerini internet üzerinden görme imkanını kaybetmişlerdi.

Emekli Sandığına tabi görevden emekliye ayrılmadığı için emekli ikramiyesi ödenmeyenlere ilişkin düzenleme hk.

İkramiye ödemesinde yine dağ fare doğuracak

Perşembe günkü yazımızda, bir süre Devlet memuriyetinde çalışıp memuriyetten ayrılarak SSK ve Bağ-Kur kapsamında çalıştıktan sonra birleştirilen hizmet süreleri üzerinden kendilerine emekli aylığı bağlanan ve son defa Emekli Sandığına tabi görevden emekliye ayrılmadığı için emekli ikramiyesi ödenmeyenlere ilişkin düzenlemeyi de içeren Yasa Tasarısının geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığına sunulduğunu; ancak memuriyette geçen süreleri için ikramiyeleri ödenmeyenlerin hemen umuda kapılmamalarını; zira Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin iki ayrı iptal kararına rağmen emekli ikramiyelerinin ödenmesinin önüne set çekmekten vazgeçmek niyetinde olmadığını özetleyip, ayrıntıları bugüne bırakmıştık...

SSK emeklisi olabilmek için priminizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödeme hk.

SSK dan emekli olabilmek için priminizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemelisiniz

Soru: Doğum tarihim 9 Haziran 1967’dir. Sigortaya başlangıç tarihim 10 Ocak 1995 olup, toplam 1229 gün prim ödemem var. Daha sonra 17 Aralık 2008 de Bağ-Kur'a isteğe bağlı prim ödemeye başladım. Şuan da ödemeye devam ediyorum. Sigortadan emekli olmak istiyorum. Bağ-Kur'a ne zamana kadar daha ödemem gerekiyor? Kaç yaşında ve ne zaman emekli olabilirim?

9 Temmuz 2011 tarihinden sonra emekli olanların emekli ikramiyeleri hk.

Soru ve Cevaplar

01.10.2011'de emekli oldum ikramiyemi alabilecek miyim?

Prim gün sayısına ihtiyacı olanların doğum borçlanmasıyla erken emeklilik durumu hk.

Prim gün sayısına ihtiyacı olanlar doğum borçlanmasıyla erken emekli olabilir

Soru: Merhaba Şerif Bey; Doğum borçlanması hakkından, en doğru biçimde nasıl yararlanabileceğim konusunda bilginizi rica ediyor, şimdiden çok teşekkür ediyorum. En çok merak ettiğim konu ise, bu sayede emeklilik yaşı öne çekiliyor mu? Doğum yılım: 1969, Sigorta başlangıcım: 1994, 1. Doğumum: 1992, 2. Doğumum: 1999 Nurcan D.

İnternet sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis cezası hk.

İnternet sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

YENİ Türk Ticaret Kanunu’na göre; her sermaye şirketi, bir internet sitesi açmak zorunda (YTTK Md. 1524). Siteyi açmak yetmiyor, bu sitede şirketle ilgili “çok özel ve sır niteliğinde” birçok bilginin de paylaşılması gerekiyor.

9000 gün primi olan yaşa tabi değildir haberi hk.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SORU: 01.01.1969 doğumluyum. 11.03.1986'da SSK'lı oldum. 7677 gün primim var. Ne zaman emekli olurum? Gazetede '9000 gün primi olan yaşa tabi değildir' diye bir yazı okudum; doğru mu? Askerlik ödesem emekli olabilir miyim?

18 ay askerlik borçlanmasıyla emeklilik hk.

16.03.1963 doğumluyum. SSK girişim 01.10.1990. 4945 gün prim ödemem var. 18 ay askerlik borçlanmasını yatırdım. Ne zaman emekli olabilirim?

Eski Memurlara İkramiyede Son Dönemeç Son Çare hk.

Eski Memurlara İkramiyede Son Dönemeç, Son Çare

Memuriyetten emekli olanlara emekli ikramiyesi ödenip ödenmeyeceğinin tespitinde gerekçesi ne olursa olsun istifa edip etmediğine değil, Emekli Sandığı’ndan emekli aylığı başvurusu yapmadan önce hizmet süresinin son defa Emekli Sandığı’na kesenek ödemek suretiyle geçip geçmediğine bakılıyordu. 2009 yılına kadar bu uygulama böylece devam etti. 2009 yılında Anayasa Mahkemesinin 05.02.2009 tarihli ve E.: 2005/40, K.: 2009/17 sayılı Kararı ile 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanunun 12 nci maddesi gKaydı Yayınlaereğince farklı sigortalılık statülerine tabi olarak geçen hizmetlerin birleştirilmesi sonucunda aylık bağlananlara emekli ikramiyesi ödenebilmesi için son defa T.C. Emekli Sandığı'na tabi görevlerden emekliye ayrılmış olmak şartı iptal edildi ve iptal kararı 05.06.2010 tarihinde yürürlüğe girdi.

Askerliğini yedek subay olarak yapanların SSK başlangıç tarihinin yedek subaylık süresinin dörtte biri oranında geriye gelmesi hk.

SORULARINIZ

Muzaffer S.- 20.09.1963 doğumluyum. 01.01.1987 SSK girişim var. 15.12.1987’de yedek subay okuluna katıldım. 01.04.1988’de asteğmen oldum. Normalde 25 yıl 5375 gün ve 50 yaş şartlarına tabiyim. Ama Temmuz 2011 TÜRKİYE gazetesinde okuduğum yazınız beni umutlandırdı... Yazınızda 4/a şartlarından emekli olacak yedek subayların SSK başlangıç tarihinin yedek subaylık süresinin dörtte biri oranında geriye alındığını belirtmiştiniz... Bu geriye alma süreci işlerse kademeli emeklilikte emeklilik yaşım 49 oluyor. Acaba gerçekten durum böyle midir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com