Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Aralık 2011 Pazartesi

SSK gün dökümlerini internet üzerinden yeniden görme imkanı hk.

SGK gün dökümleri görülebilecek

Bir şeyin kıymetini, onu kaybedince anlıyor insan. Sigortalıların gün dökümlerinin internette yayınlanması ve e-bildirge uygulaması Sevgili Oğuz Karadeniz’in SSK Genel Müdür Yardımcısı olduğu dönemde, sevgili kardeşim SSK sigorta müfettişi Erkan Aydın (çok genç yaşta ebediyete uğurladığımız dostumuz) ile birlikte ülkemize kazandırdıkları çok önemli bir projeydi. Bu iki konuyla birlikte sosyal güvenlik sistemimizde iki önemli reform olmuştu.Aradan geçen yıllar içinde hem vatandaş, hem de SSK/Bağ-Kur/SGK bundan olumlu şekilde yarar gördü. Ancak ne olduysa oldu ve SGK bir yıl önce aldığı kararla sigortalıların SSK/Bağ-Kur gün dökümlerini internet üzerinden görebilmelerini yasakladı. Ve o tarihten sonra da sigortalılar SSK gün dökümlerini internet üzerinden görme imkanını kaybetmişlerdi.


Özellikle işçilerin sigorta primlerinin ödenip ödenmediğini görmelerinde, ilave istihdam teşvikindeki sigortalıların geriye dönük altı ay sigortalı olup olmadığı konusunda ciddi sorunlar yaşanmaya başlandı.

Bu hususu 2-3 ay kadar önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in SGK Kavaklıdere misafirhanesinde yaptığı basın buluşmasında dile getirmiş ve bakana sorunun çözülüp çözülmeyeceğini sormuştum. Bakan Çelik, danışmanlarına not aldırmış ve konuyu araştıracağını söylemişti.

SGK yaptığı uygulama değişikliği ile 15/12/2011 tarihinden itibaren sigortalının tescil kaydının tespitini sorgulama, kişi emekli aylığı alıyor ise emekli aylık bilgisini sorgulama, kişinin sağlık yardımına müstahak olup olmadığını sorgulama ve SSK ve Bağ-Kur hizmet (gün) dökümlerinin çıktısını alma ekranlarını açtı.

Hizmet sorgulamaları http://app2.sgk.gov.tr/Esgm/Welcome.do adresinden yapılacak. Sorunun bu kadar kısa zamanda çözümü de Faruk Çelik’in olaylara yaklaşımı ve farkından kaynaklansa gerek.

Dr. Resul KURT

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com