Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Eylül 2011 Pazar

Hollanda'da çalışmaktayken Türkiye'den nasıl emekli olurum?

Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı

Okurumuz Duran Akdo?an, "1960 dogumluyum ve 1979 yılında Hollanda'da işe başladım. Halen aynı iş yerinde çalışıyorum. Bu arada 1991 yılında Türkiye'de 21 gün sigortalı çalıştım ve 2008 yılından önce yurtdışı emeklilik işlemini dolar üzerinden yaptım. Araştırmalarımdan dolar üzerinden ödemiş olsam da çalıştığım için emekli aylığı alamayacağımı öğrendim. Hollanda'da çalışıyorum ve bir müddet daha çalışmam gerekiyor. Hollanda'da çalışmaktayken Türkiye'den nasıl emekli olurum ve emekli aylığı alabilirim?" diyor.

Emekli olup, ticari faaliyette bulunan, vergi mükellefi veya şirket ortaklığı olan kişilerin Bağ-Kur sosyal güvenlik destek primi ödemeleri hk.

Özürlü eşi de destek primi öder mi?

İsmini saklı tuttuğumuz bir okurumuz, "62 yaşında SSK'dan emekli bir bayanım ve bu sene başında maliyeye kayıt olup esnaflık yapmaya başladım. Ancak biliyorsunuz emeklilerden %15 Bağ-Kur destek primi kesiliyor, bu da bizi çok zor duruma sokuyor. Evde iki kişi yaşıyoruz, Eşimde SSK'dan emekli olup bakıma muhtaç ve özürlüdür. Bu destek priminin kesilmemesi için eşimin özürlülüğünü bildirmem işe yarar mı?"diyor.

Emeklilik için eski yıllardaki gün boşluklarını ödeyebilir miyim?

Eski yıllar ödenebilir mi?

Okurumuz U. G. Ehliz “1993 yılında öğretmenliğe başladım. 1995 yılında istifa ettim. 2006 yılında 1 ay kadar da sigortam var. 2010 yılında yeniden devlet memurluğuna döndüm. 1994 ve 1995 doğumlu 2 çocuğum var. Emeklilik için aradaki zamanı borçlanabilir miyim?” diye soruyor.

Kamuoyunda bilindiğinin aksine deneme süresinde de işçinin sigortalı yapılması gerekir

Deneme süresinde sigorta olmaz mı?

İsmini saklı tuttuğumuz bir okurumuz “2011 yılı başında işe başladığımda işverenim 3 ay deneme süresi, daha sonra sigortanı yapacağız dedi. Ve şu an Eylül ayında olmamıza rağmen sigortam hala başlamadı. Sorum şu ki; işveren sigorta yapmaya karar verdiğinde, işe giriş tarihim olan 2011 yılı başından itibaren kendisinin de 3 ay deneme dediği süreyi çıkardığımızda geriye kalan tarihten itibaren olan sigortamı yatırmasını talep edebilir miyim?” diyor.

1.12.1989 tarihinde sigorta başlangıcım var prim günüm 4900 ne zaman emekli olabilirim?

Ne zaman emekli olabilir?

Okurumuz Hüseyin Karakoç “1972 doğumluyum. 01.12.1989 tarihinde sigorta başlangıcım var. Prim günüm 4900 ne zaman emekli olabilirim?” diyor.

Kıdem tazminatı kalkıyor mu?

Kıdem tazminatı kalkıyor mu?

Kıdem tazminatının kaldırılması ve yerine fon getirilmesi çalışmalarından az çok haberdarız. Fakat bu konularda nihai açıklamaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılmasını bekliyorduk.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com