Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Şubat 2017 Perşembe

Askerlik borçlanması emeklilik yaşımı ve maaşımı etkiler mi?

Askerlik borçlanması emeklilik yaşımı ve maaşımı etkiler mi?
10 Mart 1969 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Şubat 1986 olup, 31 Ağustos 1989’a kadar çalıştım, Eylül 1989’da askere gittim. Askerden sonra 01.02.1991-30.10.1995 arası sigortalı çalıştım. 18.10.1995’ten 01.03.2014’e kadar Bağ-Kur’lu olarak devam ettim. 01.03.2014’de tekrar SSK’ya geçtim, şu anda SSK’lı olarak çalışmaya devam ediyorum. Son 3,5 yıl primi hangi kurumdan ödenirse o kurumdan emekli olunduğunu biliyorum. Benim öğrenmek istediğim; askerliği borçlanırsam emeklilik yaşımı aşağı çeker mi? Askerlik tarihim eski olduğu için emekli maaşıma katkısı olur mu? Tahsin Kırmızıgül
Askerliğinizi ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten sonra yaptığınızdan, askerlik borçlanması emeklilik yaşınızı aşağı çekmez. Bağ-Kur’dan sonra 3,5 yıl (1260 gün) 4/a (SSK) kapsamında prim ödediğinizde, 49 yaşınızı dolduracağınız 10 Mart 2018’de 4/a statüsünden emekli olursunuz.
Borçlanacağınız her 360 gün, aylık bağlama oranınızı 1,5 puan artırır. Ayrıca 2000 öncesi prim gün sayınızın, toplam prim gününüz içindeki payı, dolayısıyla emekli aylığınızın 2000 öncesi prim gün sayınıza ilişkin kısmı artacağından, emekli aylığınıza olumlu katkısı olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Komşuma babasından yetim aylığı bağlandığı takdirde eşinden aldığı aylık etkilenir mi?

Babadan bağlanacak yetim aylığı eşten bağlanan aylığı etkilemez
Köşenizin sürekli takipçilerindenim. Komşum için sorduğum soruya vereceğiniz yanıt beni ve komşumu çok mutlu edecek. Komşum 68 yaşında, hiç çalışma hayatı olmamış bir ev kadını. Eşini yaklaşık iki yıl önce kaybetti. Eşi İş Bankasından emekliydi, komşuma İş Bankası Sandığından ölüm aylığı bağlandı. Komşumun babası da Emekli Sandığına tabi çalışıyordu. Emekli Sandığına tabi çalışan/ölen babaların, çalışmayan kız çocuğuna eşinden dul aylığı alsa bile yetim aylığı bağlandığını yazılarınızdan öğrendim. Bu durumu SGK’dan da sorduk ve olumlu yanıt aldık. Ancak komşum, babasından aylık bağlandığında eşinden bağlanan aylığın kesilebileceği veya azalabileceği gibi bir endişeye sahip. Komşuma babasından yetim aylığı bağlandığı takdirde eşinden aldığı aylık etkilenir mi? Fatma Ataç
Komşunuza, Emekli Sandığından emekli olan vefat etmiş babasından yetim aylığı bağlanır. Yetim aylığı bağlanması eşinden aldığı aylığı etkilemez. Diğer bir deyişle, eşinden bağlanan dul aylığı kesilmeyeceği gibi azalma da söz konusu olmaz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

2500 günden fazla prim ödedim ne zaman emekli olabilirim?

3475 gün daha prim ödeyip 58 yaşı dolduracaksınız
Soru: 5 Nisan 1981 doğumluyum. 12 Mayıs 1999’da sigorta girişim var. 2500 den fazla prim ödedim. Ne zaman emekli olabilirim?
Özkan AKTÜRK
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz.3475 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5975 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 5 Nisan 2039’da emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com