Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Ağustos 2017 Perşembe

Kadın yakınımın emekli olabilmesi için ne kadar prim ödemesi gerekiyor?

Yakınınızın 2590 gün daha prim ödemesi gerekiyor
2 Mart 1955 doğumlu, sigorta başlangıcı 10 Eylül 1997 ve 1010 gün prim ödemesi olan kadın yakınımın emekli olabilmesi için ne kadar prim ödemesi gerekiyor? Gülümser Uğurlu
Yakınınız, 4/a (SSK) statüsünden normal emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 5975 prim günü ve 54 yaş; yaştan emeklilik için ise 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 prim günü ve 58 yaş şartlarına tabi. En erken, 2590 gün daha prim ödeyerek 3600 prim gününü tamamladığında emekli olabilir. Eksik prim günü için en fazla 1230 gün isteğe bağlı sigortalı olarak prim ödeyebilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK emeklisiyim eşimden boşandım SSK emekli olup vefat eden babamın maaşını alabilir miyim?

SSK emeklisi olup babasından yetim aylığı alan kız çocuğu yoktur
Soru: SSK emeklisiyim. Eşimden boşandım.  SSK emekli olup vefat eden babamın maaşını alabilir miyim? Herkese çift maaş bağlanıyor.  Bu nasıl kanundur anlamış değilim.
HÜLYA
Cevap: Yasalar maalesef bırakın siz uzmanlarının bile zaman zaman ikileme düştüğü kadar karmaşık. Bu yüzden yasayı anlamamanız gayet normal. SSK emekli kız çocuğunu ana veya babasında yetim aylığı bağlamaz. Herkes olarak kast ettiğiniz: SSK emeklisi olup, emekli sandığı emeklisi olan babasından yetim aylığı bağlananlar ve kendisi emekli olmayıp, vefat eden eşi ve babasından aylık bağlananlar olabilir. Yoksa emekli olup ana veya babasından dolayı SSK’dan yetim aylığı bağlanan kız çocuğu yoktur.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

1987-1988 arasında yaptığım 540 gün askerliğimi borçlandım ne zaman emekli olurum?

53 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olacaksınız
Soru: 15 Temmuz 1967 doğumluyum. SSK giriş tarihim 1 Ağustos 1989 olup 510 gün prim ödedim. 8 Haziran 1994'ten beri Bağ-Kura(esnaf) prim ödemekteyim. 1987-1988 arasında yaptığım 540 gün askerliğimi borçlandım. Ne zaman emekli olurum?
C.ÖZALP
Cevap: Emekli olmak için: 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 53 yaşınızı dolduracağınız 15 Temmuz 2020’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Yaşı doldurduğu halde emekli olamayan isterse primlerini geri alabilir mi?

Yaşı doldurduğu halde emekli olamayan isterse primlerini geri alabilir
Soru: Annem bir seneden beri dedemden emekli maaşı alıyor. Ondan önce kendisi isteğe bağlı olarak prim yatırıyordu. Annemin primleri o kadar azdı ki, yani çok geç emekli olacaktı. Bizde araştırdık rahmetli dedemin askerlik borcunu ödeyip anneme emekli maaşı bağladık. Sorum annem daha evvel ödediği primleri SGK’ dan talep edebilir mi? O kadar primi boşa ödedi. Her ay 400 lira gibi rakamlar ödedi.  En azından bir kısmını almaya hakkımız var mı?
Derya AKSOY
Cevap: Emekli olmak için aranan yaşı doldurduğu halde, emekli olacak kadar primi olmayanlar, talep etmeleri halinde ödedikleri primlerini  “yaşlılık toptan ödemesi” adı altında geri alabiliyor. Anneniz doğum, sigorta başlangıç ve prim ödeme gün sayısını bildirmediğinden primlerini alıp alamayacağını hesaplamıyoruz. Ancak genel bir bilgi verecek olursak, anneniz 58 yaşını doldurmuşsa primleri geri alma hakkı var. Doldurmuyorsa 58 yaşını dolduracağı tarihte primlerini iade olarak geri alabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com