Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Haziran 2017 Cumartesi

Bağ-Kur'u 60 ay dondurdum nasıl ve ne zaman emekli olurum?

Borçlanmanız halinde askerlik süreniz kadar erken emekli olabilirsiniz
Soru: 27 Ağustos 1968 doğumluyum. Bağ-Kur giriş tarihim 23 Ağustos 1994 olup halen esnafım. 60 ay dondurdum. Halen Bağ-Kurum devam ediyor. Nasıl ve ne zaman emekli olurum?
 İlhan KARACA
Cevap: Dondurulan sigortalılık sürenizin  tarihi önemli. Sorunuzu; dondurduğunuz 60 aylık sürenin 1 Haziran 2002’den sonra olduğu varsayımına göre cevaplandırıyoruz.  Emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam priminizi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.(ara vermeden prim öderseniz 23 Ağustos 2024’de) askerliğiniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Şayet askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmışsanız askerliğinizi borçlanmanız halinde, borçlanma süresi kadar erken emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com