Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Haziran 2014 Salı

SGK Emeklilik Başvuru ve Danışmanlık Hizmetleri - SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları!

Emeklilik Başvuru ve Danışmanlık Hizmetleri

Değerli sigortalılar;


Kendi geliştirdiğimiz 4D Hizmet Modeli ile SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için Hizmetinizdeyiz.


Emeklilik işlemlerinde 4D modeli nedir?

Doğru Hesaplama - Doğru Başvuru - Doğru Takip - Doğru Sonuç

Emeklilik başvurularınızı bizim yapmamızı istiyorsanız;

Size ulaşabileceğimiz telefon numaranız ve sigortalılık bilgilerinizle bize mesaj atınız. 

Gönderdiğiniz bilgiler incelenerek size geri dönülecektir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

Emeklilik İşlemleriniz İçin Bize Yazın:

emeklilikuzman@gmail.com

NOT: Gereksiz görüşmeleri en aza indirmek için sorularınız alındıktan sonra telefon numaralarımız bildirilmektedir. Lütfen emeklilik hesaplama ve diğer SSK ve BAĞ-KUR emeklilik sorunlarınız için önce mesaj gönderiniz. En kısa sürede size geri dönülecektir.

Copyright © 2014 Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Banka kredisiyle emeklilik uygulaması yeniden çıkacak mı?


Banka kredisiyle emeklilik uygulaması

SORU:

Merhaba. Banka kredisiyle emeklilik yasası Torba yasasında var mı? Böyle bir şey daha çıkacak mı? Yaşım 51 ben  7 sene önce Almanya'dan 9 bin iş gününden borçlandım ödeyeceğim para 29 bin dolar. Ödeyebilirsem hemen emeklilik parasını ödeyeceklerini söylediler ama tabii ki az para değil buna göre bir yasa çıkacak mı? Yani banka kredisiyle emeklilik. Bu konuda beni bilgilendirseniz çok memnun olurum. Saygılar...

Osman K.

CEVAP:

Osman bey; bahsettiğiniz banka kredisiyle emeklilik uygulaması bundan önceki Bağ-kur prim aflarında emekliliği hak ettiği halde prim borcunu ödeyemediği için emekli olamayan Bağ-kurlular için Ziraat bankası kanalıyla uygulandı. Yeni çıkacak SGK prim affında Bağ-kurlular için bu yönde bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ancak yasa çıktıktan sonra netleşir. SGK eskiden olduğu gibi bir kamu bankasıyla yeniden anlaşırsa borçlu Bağ-kurlular banka kredisiyle emekli olabilir.

Ancak sizin durumunuz farklıdır.

Siz yurtdışı borçlanması yapmışsınız.

Gurbetçi vatandaşlarımızın yurtdışı borçlanması borcunu Bağ-kur prim aflarında olduğu gibi SGK anlaşmalı banka kredisiyle tahsil ederek gurbetçileri emekli edecek ve bankaya olan borcunu da emekli maaşından kesecek bir düzenleme çıkacağını sanmıyorum.

Böyle bir düzenleme Bağ-kurlular için çıkabilir ama gurbetçiler için çıkmaz.

Siz ancak kendi imkanlarınızla başka bankalardan tüketici kredisi bularak yurtdışı borçlanmanızı ödeyip emekli olabilirsiniz.

Tavsiyem bu yönde bir yasal düzenleme çıkar diye beklentiye girmeyin...

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com