Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2017 Salı

SSK başlangıç tarihim 24 Nisan 1989 ne zaman emekli olurum?

Prim yeterli 2021’de 51 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz
Soru: 1970 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 24 Nisan 1989 olup bugüne kadar 6333 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?
Mehmet Ali SİVARİ
Cevap: Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 2021’de 51 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Temmuz 2017 zamlı SSK ve Bağ-kur emekli maaşları - TABLO


Kuruşu kuruşuna emekli zamları

Emeklinin zam haftası. Tüm kesimler zamlı maaşlarını bu haftadan itibaren ceplerine koyacak. SSK ve Bağkurlu, maaşını Temmuz’da yüzde 5.89 zamlı alacak. Memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 6.89


12 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR


Bu yılın ilk yarısına ait enflasyon rakamı geçen hafta açıklandı. Böylece 12 milyon emekli ile çalışan memurun alacağı zam da belli oldu. Hem memur ve emeklisi hem de SSK ve Bağkur emeklisi, Ocak ve Temmuz olmak üzere yılda iki kere zam alıyor. Zam oranı, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyona göre hesaplanıyor.

EN DÜŞÜK 1000 LİRA


Bu yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 5.89 olarak gerçekleşti. Dolayısıyla SSK ve Bağkur emeklileri, Temmuz ayında maaşlarını yüzde 5.89 zamlı alacak. Böylece en düşük SSK emekli aylığı 1485 liraya, en düşük Bağkur emekli aylığı da 1330 liraya yükselecek. Yeni zam ile birlikte en düşük tarım emeklisinin maaşı da 1000 liranın üzerine çıkacak.

KİMLER YARARLANACAK?

Yapılan zamlardan bütün emekliler faydalanacak. Yani; SSK emeklisi, SSK tarım emeklisi, Bağkur emeklisi, Bağkur tarım emeklisi, özel sigorta emeklisi, banka emeklisi, iş kazasından dolayı aylık maaş alan, iş hastalıklarından dolayı aylık maaş alan ve iş kazası ile meslek hastalığından dolayı ölüm aylığı alanların eş ve çocukları da yararlanacak.

MEMURA YÜZDE 6.89 ZAM


Emekliler ile görevdeki memurlar hem toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 4 zam hem de enflasyondan kaynaklı fark alacaklar. Açıklanan enflasyon ile birlikte bu fark da yüzde 2.89 oldu. Yani, çalışan memurlar ile emeklileri, Temmuz’da maaşlarını yüzde 6.89 zamlı alacak. Yeni zam ile birlikte en düşük emekli memur aylığı 1871 liraya çıkacak.

Kaynak:POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Staj sigortasının emekliliğe faydası var mı?

Staj sigortasının emekliliğe faydası bulunmuyor
Soru: 3 Mayıs 1972 doğumluyum. Ticaret lisesi mezunuyum. 1987 yılında okuldan sigorta başlangıcımız yapıldı. Ama ilk sigortam 1 Ekim 1991’da başladı. 7150 gün prim ödemem var. Acaba askerlik süremi borçlanmam emekli olma zamanını öne çeker mi?
Halûk YASİBEYLİ
Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden sigorta kollarına prim ödenmediğinden emeklilik açısından başlangıç sayılmaz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 53 yaşınızı dolduracağınız 3 Mayıs 2025’de emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarınızı değiştirmez. Sadece primi artırır. Priminizde yeterli olduğundan askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

En erken ne zaman emekli olabilirim? - Askerlik borçlanmasına gerek var mı?

Kasım 2019’da emekli olabilirsiniz
Soru: 15 Kasım 1967 tarihinde doğdum. Sigorta giriş tarihim 15 Kasım 1991 olup 15 Haziran 1996’ya kadar sigortalı olarak çalıştım. 1 Ocak 1997’den 1 Ocak 2015’e kadar Bağ-Kurlu olarak çalıştım. 1 Ocak 2015’den günümüze kadar sigortalı olarak çalışmaya devam ediyorum. Sigorta başlangıcından önce 18 ay askerlik yaptım. Bu şartlarda en erken ne zaman emekli olabilirim? Askerlik borçlanmasına gerek var mı?
Abdi Şaban ALTINOK
Cevap: Bağ-Kurdan sonraki sigortalı çalışmanızla SSK’ya ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız ve askerlik sürenizin de 6 ayını borçlanmanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. Priminiz yeterli olduğundan, Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödeyeceğiniz 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 15 Kasım 2019’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com