Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Mart 2012 Çarşamba

İş arayan garson, berber, memur, teknisyen, beden öğretmeni, veteriner, mühendis, harita teknikeri, mimar, istatistikçi ve muhasebecilerin dikkatine!

KAMUDA İŞ OLANAKLARI
* Deniz Kuvvetleri Komutanlığı; 18 garson, berber, memur, muhasebeci, 31 teknisyen, beden öğretmeni, veteriner, mühendis, harita teknikeri, mimar ve istatistikçi alacak. Son başvuru tarihi 21 Mart 2012.

Vatandaşın inanmakta zorlandığı haberler!

HASTASINA BAKANA EMEKLİLİK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özürlü ya da yaşlı olması gibi nedenlerle anne, baba, çocuk, eş gibi yakınlarının bakımını üstlenen kişilerle ilgili önemli bir çalışmayı gündemine aldı. Çalışmaya göre; yaşlı ve özürlü yakınına kendisinden başka bakacak kimsesi olmayan, bu nedenle başka bir işte çalışamayan ve evde bakım yardımı alanlar 'sosyal güvenlik' kapsamına alınacak. Bu kişilerin sigorta primlerini devlet yatıracak ve emekli olmaları sağlanacak.

Kıdem tazminatını alamayan emeklilerin dikkatine!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

05.04.2001 tarihinde işe başladım. 06.02.2009 tarihinde emekli oldum ve tazminatımı almadım. Halen çalışıyorum. Ayrılmak istiyorum. Tazminatımı nasıl alabilirim?

SGK borçlarını banka kredisiyle kapatıp emekli olmak mümkün mü?

Krediyle emeklilik bitti

Soru: Sadettin Bey, geçtiğimiz yıllarda yapılan bir uygulama ile iş gününü tamamlanmış ama prim borcu olanların, SGK'ya olan borçlarını banka kredisiyle kapatmaları söz konusuydu. Bu uygulama hâlâ geçerli mi, geçerli ise hangi banka aracılığıyla yapabiliriz? S. Yüce

Prim indirimi gelecek mi?

Bağ-Kur sigortalılarına da prim indirimi gelecek mi?

5510 sayılı Kanun'a göre;

Mesai saatleri değişecek mi?

Mesaiye gün ışığı ayarı yine gündemde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, enerjide özellikle de elektrikte tasarruf amacıyla harekete geçiyor.

Askerlik borçlanmasıyla 3600 günden emeklilik hk.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
11.01.1955 doğumluyum. 01.03. 1978 tarihli Sigorta girişim var. 20 ay askerliği yatırdım. Sigorta başlangıcım askerlikten sonra olmasına rağmen yatırdım. Giriş tarihi 1976 yıllarına denk gelip hemen emekli olabilir miyim? SGK kurumu, 1978 girişli olduğum için 58 yaşında emekli olabileceğimi bildirdi. Askerlik ödemesinin etkilemediğini bildirip yolladılar. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
A. Oba / Yozgat

15.03.1968 doğumluyum. Sigorta girişim 25.04.1985 ve 1998/2004 tarihleri arası Bağ-Kur ödedim. 2004/2009 tarihleri arasında parça parça Rusya’da çalıştım. Bugünleri borçlanır yatırırsam, Sigorta ve Bağ-Kur ile birlikte bir de, askerliğini yatırırsam 6000 iş gününe ulaşıyor. Bir de yurt dışı borçlanması yaparsam, erken emekli olabilir miyim? Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

Özel hastanelerdeki doğumda fark tavanı hk.

Doğumda fark tavanı var

Soru: Sadettin Bey, eşim yakında doğum yapacak. (....) hastanesinde muayenelerini yaptırıyor. Doğumu da orada yaptırmak istiyoruz. Ancak SSK'lı çalışan olan eşimden 2500-3000 TL civarında fark istiyorlar. Bu rakam doğru mudur?

Emekli aylığından %15 oranında destek primi kesilmesi hk.

Emekliden %15 kesilir

Soru: Sadettin Bey, babam altı yıl önce SSK'dan emekli oldu ve bu sene başında 4/b'li olarak çalışmaya başladı. Çalışmasından dolayı aldığı emekli maaşını kestiler. SSK emeklisinin 4/b'li çalışması durumunda emekli maaşı kesilir mi? C. Kara

10 yıllık kredi kartı aidatını geri almak için dilekçe örneği

İşte Tüketici Hakları Derneği'nin yayımladığı dilekçe örneği

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com