Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Mart 2012 Çarşamba

Özel hastanelerdeki doğumda fark tavanı hk.

Doğumda fark tavanı var

Soru: Sadettin Bey, eşim yakında doğum yapacak. (....) hastanesinde muayenelerini yaptırıyor. Doğumu da orada yaptırmak istiyoruz. Ancak SSK'lı çalışan olan eşimden 2500-3000 TL civarında fark istiyorlar. Bu rakam doğru mudur?
M. Bayraktar

Cevap: Değerli okurum, SGK ile sözleşmeli özel hastaneler, SGK'nın belirlediği paket fiyatın %30'u ila %70'i arasında fark alabilirler. Bu aralıkta ne kadar fark alabileceği, hastanenin kalite sınıfına bağlıdır. Fakat ilave ücret oranı her halükarda %70'i geçemez. SGK'nın bugün için normal doğum paket fiyatı 674 TL, sezaryen ile doğum paket fiyatı ise 759 TL'dir. Özel hastaneler, örneğin normal doğumda hastadan en fazla 472 lira, yatak ve oda ücreti olarak da 152 lira olmak üzere toplam 624 lira alabilirler. Yani size çıkarılan 2500-3000 liralık fark ücreti yasal değil. Ayrıntılı fatura talep etmek suretiyle konuyu SGK'ya iletebilirsiniz.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com