Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Mart 2012 Çarşamba

Emekli aylığından %15 oranında destek primi kesilmesi hk.

Emekliden %15 kesilir

Soru: Sadettin Bey, babam altı yıl önce SSK'dan emekli oldu ve bu sene başında 4/b'li olarak çalışmaya başladı. Çalışmasından dolayı aldığı emekli maaşını kestiler. SSK emeklisinin 4/b'li çalışması durumunda emekli maaşı kesilir mi? C. Kara


Cevap: Değerli okurum, bir SSK emeklisi emekli olduktan sonra;

- Yine SSK'lı (4/a) olarak çalışmaya devam ederse, maaşında kesinti olmaksızın, işveren tarafından kendisi adına SGK'ya destek primi ödenir.

- Eğer Bağ-Kur (4/b) kapsamında çalışmaya başlarsa, bu kez emekli aylığından %15 oranında destek primi SGK tarafından kesilir.

- Eğer herhangi bir kamu kurumu veya kamuya ait şirketlerde çalışmaya başlarsa (4/c), bu kez almakta olduğu aylığı tamamen kesilir ve sadece çalıştığı işyerinden ücret alır.

Babanız ikinci kategoride çalıştığına göre, emekli aylığı tamamen kesilmemelidir. Sadece almakta olduğu aylıktan %15 oranında destek primi kesilir. Aylığın tamamı kesilmişse en yakın SGK müdürlüğüne başvurmanızı öneririm.

Sadettin Orhan - BUGÜN
Arkadaşlarına Gönder | Yazıcıdan

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com