Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Nisan 2012 Cuma

Geç sigortalı olan kadınlar en erken nasıl emekli olur?

Geç sigortalı olan kadınların emekliliği

21.03.1956 doğumlu bayanım. 30.01.2004’te İsteğe Bağlı Bağ-Kur başlangıcım var. 07/2010 tarihinde SSK’ya geçtim ve hâlâ ödüyorum. 4/b hizmet bilgisinde 8 yıl, 2 ay, 17 gün, 4/a hizmet dökümümde ise toplam 612 gün ödenmiş prim günüm bulunuyor. Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

Gelir testine girmezsem ceza gelir mi?

Gelir testine gitmezseniz aylık 212.76 TL prim ödemek zorunda kalırsınız

Soru: Yaklaşık iki yıldan beri işsizim. Sağlıktan yararlanmak istemiyorum. Bu durumda, gelir testine girmezsem ceza gelir mi? Gelir testine gitmememin riski var mı?

Sigortada ara boşluklar doldurulabilir mi?

Prim doldurduktan sonra yaş dolana kadar asgariden prim ödemektense ödememek daha iyi

Soru: 2 Ocak 1966 doğumluyum. 7 Nisan 1994 tarihinde SSK' lı oldum. Bugüne kadar toplamda 4937 gün prim ödemem var. Aralarda işsiz kaldığım ya da SSK’nın yatırılmadığı(bilgim dâhilin de) bazı dönemler oldu. Ve hala SSK devam ediyor. e-devlete "ne zaman emekli olurum" linkinden baktığım zaman 5765 gün prim ve 54 yaş gurubuna dahil olup, 2 Ocak 2020 de emekli olabileceğim yazıyor. 1990 Ağustos'unda askere gittim ve 550(18 ay) gün askerlik yaptım.

İsteğe bağlı Bağ-Kur borç nedeniyle iptal edilir mi?

Artık prim borcu ödenmediğinde isteğe bağlı sigorta dosyası kapanmıyor

Soru: İsteğe bağlı Bağ-Kur primlerimi düzenli ödemekteyken 3 aydır maddi durumumdan dolayı ödeyemiyorum. Ara verdiğim için bir sıkıntı yaratır mı? Cevaplandırırsanız sevinirim.

Emeklilik dilekçesini Temmuz ya da Ocak ayında vermek maaşını etkiler mi?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
İsmi Mahfuz / BURSA

03.01.1965 doğumluyum, 19.07.1984 tarihli Sigorta girişliyim. Yaklaşık 600 günüm 3/A olarak bildirilmiş. En erken hangi tarihte emeklilik için müracaat edebilirim, 3/A’nın ne gibi faydası var, Emeklilik dilekçesini temmuz ya da ocak ayında vermem maaşımı etkiler mi?

Emekli Sandığı Hizmetlerinin Artık İnternetten Görülmesi hk.



Emekli Sandığı Hizmetleri de Artık İnternetten Görülebilecek

Soru: 15.01.1956 doğumlu babam 01.06.1994 tarihinden beri Tarım Bağ-Kur sigortalıdır. Bunun yanında 1975-1981 yılları arasında MEB’e bağlı sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra istifa etmiş. SGK’ya dilekçe ile başvuru yapmamıza rağmen Emekli Sandığı hizmetleri SGK sisteminde görünmüyor. Emekli Sandığı hizmetleri kayıtları bulunamazsa babam hangi şartlar altında emekli olur? İlay HEREKE SIĞIN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com