Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Şubat 2017 Pazartesi

Malullük aylığı bağlanması için tekrar istekte bulunma hk.

Malullük aylığı bağlanması için tekrar istekte bulunmak gerekiyor 
Bugün eczaneye ilaç  almak için  gittiğimde babamın sigortasının durdurulduğunu fark ettim. Arkadaşı sigorta yapmış babama. Babam yüzde 90 raporla kronik böbrek yetmezliği, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklarla emekli olmak zorunda kaldı. 2009 yılından beri SSK yani 4/a’dan malulen emekliydi. Bugün itibariyle emekli aylığı ve sağlık  güvencesi  kesildi. Tekrardan aylık alabilmek için ne yapmamız lazım? Tunahan Kararmaz
Malullük aylığı almakta iken sigortalı olarak çalışmaya başlayanların malullük aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir. Malullük aylığı kesilenler, işten ayrılarak yeniden malullük aylığı bağlanması için yazılı istekte bulunmaları halinde, kontrol muayenesine tabi tutulmak ve ilk aylığına esas malullüğünün devam ettiği anlaşılmak kaydıyla, istek tarihini takip eden ödeme döneminden itibaren yeniden malullük aylığı bağlanır. 
Arkadaşı, ne amaçla babanızı sigortalı yapmış bilemiyorum ama sigortalı yapıldığı için malullük aylığı kesilmiş. Şimdi babanızın sigortalılığının sonlandırılıp, yeniden malullük aylığı bağlanması için yazılı talepte bulunması gerekiyor.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

İşe giriş tarihim 2 Mart 1987 ne zaman emekli olabilirim?

Aralık 2018’de emekli olabilirsiniz
Soru: 30 Aralık 1968 doğumluyum. İşe giriş tarihim 2 Mart 1987 olup 7428 gün prim ödenmem var. Askerliğimi 1989-1990 yıllarında yaptım. Ne zaman emekli olabilirim?
Hamza USTA
Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 50 yaşınızı dolduracağınız 30 Aralık 2018’de emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz sigorta başlangıç tarihinden sonra olduğundan, borçlanma emekli olma tarihinizi değiştirmez. Sadece primi artırır. Priminizde yeterli olduğundan borçlanmaya gerek yok.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Sağlık hak sahipliği nedir, nasıl oluşturulur?



Sağlık hak sahipliği nedir, nasıl oluşturulur?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre sağlık hizmetlerinden yararlanmaya müstahak olan kimselere sağlık hak sahibi denir. Sağlık hak sahiplerinin sağlık hizmet sunucularında sağlık yardımlarına müstahak olduklarının tespit edilmesi işlemine de provizyon kontrol işlemi denir.
           Daha önce farklı Kurumlar tarafından ve ayrı ayrı veri tabanlarında yapılan sağlık aktivasyon işlemleri, 25.01.2012 tarihinde tüm Türkiye’de işletime açılan Sağlık Provizyon Aktivasyon Sisteminde (SPAS programında) birleştirilmiş olup;
            Yeni doğan çocukların, yeni işe girenlerin, 5510 sayılı Kanun 60 ıncı maddesi kapsamında genel sağlık sigortalılığı başlayanların, yeni emekli olanların, yeni evlenenlerin, boşananların, işten çıkanların, ölenlerin bilgileri Kurumun tescil, hizmet, tahsis (emeklilik), borç, prim ödeme ve nüfus kayıtlarından elektronik ortamda tespit ve kontroller edilerek genel sağlık sigortalılarının Kurum ünitelerine gelmelerine gerek kalmaksızın hastanelerde ve eczanelerde sağlık hizmetlerinden yararlanması için gerekli sağlık hak sahipliği kayıtlarını (aktivasyon ve provizyon) elektronik tetikleme yöntemiyle otomatik olarak oluşturan, evlenme, boşanma, iş değişikliğine göre sağlık kapsamını değiştiren, işten çıkma, emekli aylığının durdurulması veya ölüm v.b. nedenlerle sağlık hak sahipliğinin otomatik olarak durdurulmasını sağlayan SPAS programı tarafından otomatik olarak yürütülmektedir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com