Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ocak 2012 Pazartesi

GSS Uygulamasındaki bilgi karmaşası hk.

Seve Seve GSS’de tezatlar dizboyunu da aştı

Akparti kendi ayağına sıkar gibi uygulamaları içeren ve 3,5 yıldan beridir defalarca ertelediği “Zorunlu Genel Sağlık Sigortası”nı 1 Ocak 2012 günü devreye soktu. Ortada bilgi karmaşası olduğu gibi tezatlar da can yakmaya başlayacak….

Çalışmayan Kız Çocuklarının GSS Durumu hk.

Kız Çocuklarının GSS Durumu Farklıdır

Soru: Babam emekli, annem ev hanımı ben sigortalı bir işte çalışıyorum 1983 ve 1985 doğumlu iki ablam var çalışmıyorlar. Şimdi annem ve iki ablam babamdan dolayı sağlıktan yararlanıyorlardı. Şimdi yine yararlanmaya devam edebilecekler mi? Yoksa GSS‘na başvuru yapmaları mı gerekiyor?

2012 Kıdem Tazminatı Tavanı hk.

Kıdem tazminatı tavan tutarı henüz belli olmadı

Soru: 2012 yılında kıdem tazminatı tavan tutarı kaç TL ye yükseltildi?

Köylülerin GSS Durumu hk.

Köyde Yaşayanların GSS Durumu

Soru: Ben 2010 mezunu öğretmenim ama henüz atamam gerçekleşmedi ve bugüne kadar da hiçbir yerde çalışmadım. GSS hakkında bilgi almak istiyorum. Babam Bağ-Kur emeklisi olarak 595 TL aylık alıyor. Dört kardeşiz ve diğer üç kardeşim evli, yani ailemle bir tek ben yaşıyorum ve köyde ikamet etmekteyiz. GSS konusunda hangi yollar ve aşamalar gerekiyor?

Libya çalışmalarını borçlanma hk.

Soru ve Cevaplar

Yurtdışındaki çalışma sürenizi borçlanabilirsiniz

Doğum tarihim 10.04.1951. 1977-1995 yılları arasından 585 gün SSK, 16.05.2006-30.06.2008 tarihleri arasında 2 yıl 1 ay 14 gün Tarım Bağ-Kur prim ödemem var.

Yeni GSS Uygulamasında eş ve çocukların durumu hk.

25 yaşını dolduran prim ödeyecek

Okurlarımızdan genel sağlık sigortasıyla ilgili her gün yüzlerce soru geliyor. Gerçekten herkes ne olacağı konusunda endişeli ve çoğu kişinin de uygulama konusunda bilgilendirmeye ihtiyaçları var gibi görünüyor. Bu köşede bir kaç yazımda okurlarımızı aydınlatmaya çalıştım. Önceki gün ev hanımlarının eşlerinden sağlık yardımı alacaklarını yazdım ama o kadar çok soru var ki, konuyu ayrıntılı incelemek gerekecek.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının GSS durumu hk.

Yurt dışında yaşayanlar


Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde ikametleri Türkiye’deki adresleri kayıtlıysa SGK otomatik olarak bu kişileri de genel sağlık sigortası kapsamına koyacak.

Doğumları sigorta başlangıç tarihinden önce olan kadınların doğum borçlanması hk.

Sigorta öncesi doğumu borçlanamazsınız

Okurumuz Ahmet Utlu ”Eşim 1990 yılında 1. çocuğumuzu ve 1995 yılında da 2. çocuğumuzu dünyaya getirdi. Bu tarihlerde çalışmıyordu. İlk defa 04/04/2000 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladı. Toplam 4085 işgünü pirimi yattı ve hala çalışmakta çocuklarımızın ikisi de okumaktadır. Eşim bu şartlarda doğum borçlanması yapabilir mi?” diyor.

Ev hanımlarının GSS durumu hk.

Ev hanımları sağlık primi ödeyecek mi?

Son günlerin en çok konuşulan konusu 1 Ocak’ta yürürlüğe giren zorunlu genel sağlık sigortası. Esasen tüm vatandaşların genel sağlık sigortası kapsamına alınması son derece önemli. Bu konu hem yeşil kartlıları, hem sosyal güvencesi olmayanları, hem de kısmi süreli çalışanları ilgilendiriyor.

Zorunlu GSS yükümlülüğünden isteğe bağlı sigortalı olarak kurtulma imkanı hk.

İsteğe Bağlı Sigortalılık GSS'ye Çözüm Olabilir

Soru: 01.07.1965 doğumlu ev hanımıyım. 05.01.2012 tarihi itibariyle isteğe bağlı sigortaya başvurdum. Eşimin de sigortası yok. Kızım 21 yaşında üniversitede okuyor. Benim üzerimden eşim ve kızım sağlıktan yararlanabilirler mi? Yeni çıkan GSS için kızımın ve eşimin de başvurması gerekir mi? Her hangi bir işlem yaptırmaya gerek var mıdır? Ayrıca kesintisiz prim ödediğim takdirde kaç yılında emekli olabilirim?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com