Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Ocak 2012 Pazartesi

Çalışmayan Kız Çocuklarının GSS Durumu hk.

Kız Çocuklarının GSS Durumu Farklıdır

Soru: Babam emekli, annem ev hanımı ben sigortalı bir işte çalışıyorum 1983 ve 1985 doğumlu iki ablam var çalışmıyorlar. Şimdi annem ve iki ablam babamdan dolayı sağlıktan yararlanıyorlardı. Şimdi yine yararlanmaya devam edebilecekler mi? Yoksa GSS‘na başvuru yapmaları mı gerekiyor?


Arif GÜZELYURT

Cevap: Ablalarınız eski sosyal güvenlik kanunlarına göre emekli babanızdan dolayı bakmakla yükümlü olunan kişi olarak genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam edebilirler. Bu nedenle onlar için GSS başvurusu yapmaya gerek bulunmamaktadır. Evleninceye veya işe girinceye kadar da babalarından dolayı sağlık yardımından yararlanabilirler. Evlenip, boşanma veya işe girip çıkma hallerinden sonra yine babanızdan dolayı sağlık yardımından yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Ama 01.10.2008 tarihinden sonra 18 yaşını doldurmuş kız çocuklarının yani 30.09.1990 ve daha sonra doğmuş kız çocukları ise çalışmıyorlarsa veya öğrenime devam etmiyorlarsa 18 yaşını, ortaöğrenime devam ediyorlarsa 20 yaşını, yükseköğrenime devam ediyorlarsa 25 yaşını dolduruncaya kadar sağlık yardımından yararlanabilecekler, bu durumlar dışında ise genel sağlık sigortasına başvurmaları gerekecektir. Her halukarda babanızın bakmakla yükümlü bulunduğu anneniz için zaten GSS problemi olmayacak.

ŞEVKET TEZEL - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com