Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Ağustos 2017 Pazartesi

Emekli maaşımda neden artış olmadı bunun için nereye müracaat etmeliyim?

Emekli maaşında neden artış olmadı?
Eşimin emekli maaşı Temmuz ayında zamlı yatırıldığı halde, benim emekli maaşımda herhangi bir artış olmadı. Bunun için nereye müracaat etmeliyim? Fahir İnal
Eşinizin ve kendinizin sigortalılık statülerinizi belirtmemişsiniz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ayın 17’si ile 28’i arasında ödendiğinden Temmuz aylıkları zamlı hesaplandı ve banka hesaplarına yatırıldı. Her ikiniz de SSK veya Bağ-Kur emeklisi iseniz ve aylığınızda artış yoksa emekli aylığınızdan sağlıkla ilgili katkı payı kesintisi yapılmış olabilir. Böyle bir şey söz konusu değilse SGK’ya başvurabilirsiniz. 
Memur emeklisi iseniz, memur emeklilerinin aylıkları ayın 1’ila 5’i arasında yatmakta olup, Temmuz aylıkları da Ramazan Bayramından önce ödendiğinden, sadece toplu sözleşme ve enflasyon farkına göre hesaplanan maaş farkı ödenmesi söz konusu olacak. Bu fark da bugün itibariyle hesabınıza yatırılmış olabilir. Ağustos aylığınızı zamlı olarak almış olmalısınız.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Yedek subaylara OYAK kesintileri iade edilir mi?

Yedek subaylara OYAK kesintileri iade edilir mi?
Askerlik görevimi 2007 yılında yedek subay olarak 12 ay yaptım (3 ay askeri öğrenci statüsü, kalan 9 ay kıta görevi olarak). Kıta görevi süresince (9 ay) subay statüsünde olduğumuz için maaşımızdan OYAK kesintisi yapıldı, ancak bu kesintiler askerlik görevi bitiminde ödenmedi. Bildiğim kadarıyla 12 ayın altında yapılan kesintiler geri ödenmiyor. Bu bilgi doğru mudur? OYAK kesintilerini geri alabilir miyiz, alabiliyorsak yolu nedir? Murat Çelik
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), MSB’ye bağlı olmak ve TSK mensuplarına Kanunda yazılı sosyal yardımları sağlamak üzere 205 sayılı Kanunla kurulmuş olup, Kanunun 17/c maddesi ile muvazzaflık hizmetini yapmakta olan yedek subaylar Kurumun geçici üyeleri sayılmıştır. Kanunun 21. maddesinde, sistemde bulunan üyelerin, sisteme girişlerinden itibaren üç yıl geçtikten sonra rezervlerini alarak ayrılabilmelerinin mümkün olduğu; 23. maddesinde ise geçici üyelere hiçbir aidat iadesi yapılmayacağı hüküm altına alınmıştır.
Geçici üye olan yedek subaylara OYAK tarafından sadece yedek subaylık süresi içinde malul kalmaları halinde kendilerine, vefatları halinde geride kalanlarına yardım yapılmaktadır. Hizmetlerini tamamladıktan sonra aidat iadesi yapılmamaktadır. Uygulamanın hakkaniyete uygun olmadığını söylemek mümkün olsa da 205 sayılı OYAK Kanunu hükümlerine uygun olarak gerçekleştirildiğinden, yedek subaylara aidat iadesi yapılmamasının hukuka aykırı olduğunu söyleyebilmek mümkün değil.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Sigorta başlangıç tarihim 1986’dır ne zaman emekli olabilirim?

49 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 22 Kasım 1973 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1986’dır. Ne zaman emekli olabilirim?
Osman CABBAR
Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor.  Sorunuzu 23 Kasım 1986’dan önce sigortalı olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5300 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 49 yaşınızı dolduracağınız 22 Kasım 2022’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

4 Ekim 2000 Bağ-Kur girişim var hangi şartlarda ne zaman emekli olabilirim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
58 yaşı dolduracaksınız
Soru: 22 Mart 1971 doğumluyum. 4 Ekim 2000’de Bağ-Kur girişim var. Toplam 5020 gün prim ödemem var. 390 gün askerlik ödemesi yaptım. Hangi şartlarda ne zaman emekli olabilirim?
İbrahim KURUCA
Cevap: Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 5400 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 58  yaşınızı dolduracağınız 22 Mart 2029’da emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com