Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

8 Temmuz 2016 Cuma

Emeklilik maaşım kaç yıl üzerinden hesaplanacaktır?

Emekli ikramiyesi her tam yıl için ödenir

Soru: 1986 da MEB de öğretmenliğe başladım. 1986-1995 arası 9 yıl MEB’de çalıştım.
1995 te istifa edip dershanede öğretmenlik yaptım. 1995-2002 arası SSK’lı oldum. 2002’de tekrar MEB te öğretmenliğe başladım. 7 yıl SSK süremin intibakını yaptırdım.
Şu anda MEB de çalışmaya devam ediyorum. Bu duruma göre emekli olursam emeklilik ikramiyem kaç yıl üzerinden verilecektir? Emeklilik maaşım kaç yıl üzerinden hesaplanacaktır?
Kemal METE
Cevap: Öğretmenliğe başlama ve ayrılma tarihlerinizi yıl olarak belirtmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Bu nedenle kaç yıl üzerinden emekli ikramiyesi alacağınızı net olarak hesaplamak mümkün değil. Emekli olduğunuzda sadece Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak geçen çalışma süreniz toplamına tam yıl olarak emeklilik ikramiyesi ödenecek olup, tam yıl haricinde kalan ay ve gün olarak artık süreniz olursa bu sürelerinize emeklilik ikramiyesi ödenmeyecektir. Ayrıca özel eğitim kurumlarında geçen süreleriniz için emeklilik ikramiyesi ödenmeyecektir. Emekli aylığınız ise resmi ve özel sektörde geçen bütün çalışma süreniz üzerinden hesaplanacaktır.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Babam emekli olduğunu nereden kontrol edecek?


Başvuru yapılmadığı sürece emekli aylığı bağlanmaz
Soru: Babam 27 Ocak 1955 doğumlu. Sigorta girişi 1 Ağustos 1973 olup, şuanda 4118 gün prim ödemesi var. En son askerlik borçlanmasını yatırdı. Ne zaman emekli olabilir? Ve emekli olduğunu nereden kontrol edecek?
Mustafa ABAKA
Cevap: Babanız 8 Eylül 1999 itibariyle 23 yıldan fazla süredir sigortalı olduğundan eski yasa şartlarıyla emekli olacak. Eski yasaya göre, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. Aranan şartları sağladığından istediği zaman emekli olabilir. Emeklilik talebe bağlıdır. Talep etmediği sürece emekli olamaz. Bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne emeklilik başvurusu yaparsa, başvuru yaptığı tarihi takip eden aybaşından itibaren emekli aylığı bağlanır.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

1998 yılına ait pamuk faturalarım mevcuttur ne zaman emekli olabilirim?

Pamuk satışınızdan Prim kesintisi yapılmışsa Bağ-Kur başlangıcınızı 1998’e çekebilirsiniz
Soru: 24 Haziran 1963 doğumluyum. 2001 yılının Mart ayının 1'inde Bağ-Kurlu oldum. Hiç aralıksız 2016 yılının Mayıs'ına kadar eksiksiz Bağ-Kurluyum. 1998 yılına ait pamuk faturalarım mevcuttur. 20 ay askerlik yaptım. Öğrenmek istediğim ne zaman emekli olabileceğimdir?
Özer SÜRÜCÜ
Cevap: 1998 deki pamuk satışınızdan Bağ-Kur prim kesintisi yapılmışsa ve bu durumu gösteren müstahsil makbuzunuzla SGK’ya başvurarak Bağ-Kur başlangıcınızı 1998’e çekip, askerliğiniz de borçlandıktan sonra, ara vermeden prim ödemeniz halinde, toplam priminizi 9000 güne tamamlayacağınız  tarihte(2023 de) emekli olabilirsiniz. (9000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak)

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

5400 gün üzerinden ne zaman emekli olabilirim?

5400 güne 58 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz
Soru: Gazetenizde çıkan Bağ-Kurluya 15 yıl yeter başlıklı yazı üzerine soruyorum. 1 Mart 1961 doğumluyum. Bağ-Kura giriş tarihim 1 Ocak 1987’dir. Askerliğimi Bağ-Kurdan önce 20 ay olarak yaptım. Girişimden itibaren yaklaşık olarak 7000 gün aralıksız pirim ödedim. 5400 gün üzerinden ne zaman emekli olabilirim?
  Mehmet BÖCE/İZMİR
Cevap: Yaş haddinden emekli olmak için: 15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, faaliyetinize son verip bundan sonra prim ödemeseniz dahi, 58 yaşınıza dolduracağınız 1 Mart 2019’da emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

En erken ne zaman emekli olabilirim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
5975 gün prim ödeyip 60 yaşı dolduracaksınız
Soru: 26 Ekim 1972 doğumluyum. 13 Ekim 2000'de sigortalı olarak çalışmaya başladım. 1992-1993 arasında 15 ay askerlik yaptım. Askerliğimi borçlanarak bedelini ödedim. Bu durumda en erken ne zaman emekli olabilirim?
Orhan GÜZEL
Cevap: Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5975 gün prim ödemeniz şartıyla, 58 yaşınıza dolduracağınız 26 Ekim 2030 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com