Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Temmuz 2017 Pazartesi

Engelli raporum var hangi şartlarda emekli olabilirim?

İlk defa sigortalı olduğu tarihte rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor

Soru: 20 Eylül 1985 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 2014 yılındadır. Yüzde 65 oranında engelli raporum var. Hangi şartlarda emekli olabilirim? 1800 güne mi, 3600 güne mi? Yoksa 5400 güne mi tabiyim. Kaç yaşında emekli olabilirim? İsteğe bağlı olarak Bağ-Kura prim ödeyebilir miyim? Emeklilik şartların değişir mi?
Gökhan AKSU
Cevap: Sizin gibi ilk defa sigortalı olduğu tarihte malul derecesinde(yüzde 60 oranında) engelli olanlar malûlen emekli olamıyor. Ancak emekli olmak için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim ödeme şartlarına tabi bulunuyorlar. 3960 gün prim ödemeniz şartıyla, 2009’da 15 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihte yaş aranmadan emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak Bağ-Kura prim ödeyebilirsiniz, şartlarınız değişmez.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emekli aylığımdan başka gelirim yok - Emlak vergisi ödemem gerekiyor mu?

Yazlık olarak kullanılan daire sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamaz
Soru: Emekli aylığımdan başka gelirim yok. 80 m2’lik bir yazlık dairem var. Eşimde emekli 120 m2 kir bir dairesi var. Ama eşim emlak vergisi ödemiyor. Benim dairem daha küçük olduğu halde emlak vergisi ödüyorum. Acaba bir yanlışlık mı var Emlak vergisi ödemem gerekiyor mu?
MUSTAFA
Cevap: Yılın muayyen döneminde, dinlenmek için kullanılan daireler, sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamıyor. Muhtemelen eşinizin dairesinde ikamet ediyor, yılın belli aylarında da sizin dairenizde oturmaktasınız. Yani yazlık olarak kullanmaktasınız. Maalesef emlak vergisi ödemeniz gerekiyor. Şayet yazlık dairenizde daimi olarak ikamet etseydiniz emlak vergisi ödemeyecektiniz.  

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

6700 gün prim ödemem var - Askerliğimi borçlansam acaba ne zaman emekli olabilirim?

10 Ağustos 2029’da emekli olabilirsiniz
Soru: 10 Ağustos 1973 doğumluyum. Bağ-Kur başlangıç tarihim 1 Kasım 1997 olup 1 Kasım 1998’den beri özel sektörde SSK’lı olarak devam etmekteyim. 6.700 gün prim ödemem var. Askerliğimi borçlansam acaba ne zaman emekli olabilirim?
Suat ÖLGEN
Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizin 160 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve prim ödemeniz yeterli olduğundan, 56 Yaşınızı dolduracağınız 10 Ağustos 2029’da emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Ne zaman ve kaç yaşımda emekli olabilirim?

625 gün daha prim ödeyip 56 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz
Soru: 16 Ağustos 1981 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 23 Eylül 1996 olup, 5200 gün prim ödemem var. Ne zaman ve kaç yaşımda emekli olabilirim?
Serpil DÜZYURT
Cevap:  Emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. 625 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 16 Ağustos 2037’de emekli olabilirsiniz.  


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com