Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Temmuz 2017 Pazartesi

Emekli aylığımdan başka gelirim yok - Emlak vergisi ödemem gerekiyor mu?

Yazlık olarak kullanılan daire sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamaz
Soru: Emekli aylığımdan başka gelirim yok. 80 m2’lik bir yazlık dairem var. Eşimde emekli 120 m2 kir bir dairesi var. Ama eşim emlak vergisi ödemiyor. Benim dairem daha küçük olduğu halde emlak vergisi ödüyorum. Acaba bir yanlışlık mı var Emlak vergisi ödemem gerekiyor mu?
MUSTAFA
Cevap: Yılın muayyen döneminde, dinlenmek için kullanılan daireler, sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanamıyor. Muhtemelen eşinizin dairesinde ikamet ediyor, yılın belli aylarında da sizin dairenizde oturmaktasınız. Yani yazlık olarak kullanmaktasınız. Maalesef emlak vergisi ödemeniz gerekiyor. Şayet yazlık dairenizde daimi olarak ikamet etseydiniz emlak vergisi ödemeyecektiniz.  

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com