Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Haziran 2017 Perşembe

İsteğe bağlı olarak 1260 gün prim ödeyerek emeklilik

İsteğe bağlı olarak 1260 gün prim ödeyerek emekli olabilirsiniz
Soru: Mayıs 1958 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim Şubat 2004'te olup 4100 gün prim ödemem var. İki aydan beri de tarım sigortalısıyım. SGK uzmanının dediğine göre, 62 yaşı tamamladığında emekli olacağım. 20 ay olan askerliğimi yatırırsam daha erken emekli olabilir miyim?
Mehmet ÇİÇEK
Cevap: Bağ-Kurdan veya tarım Bağ-Kurundan daha erken emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı prim ödemleri Bağ-Kura sayılıyor. Bağ-Kura 1260  gün prim ödemeniz halinde, Bağ-Kurda emekli olmak için: 5400 gün prim ödeme ve 62 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ve priminizi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.( Hemen başlayıp ara vermeden prim ödemeniz halinde Mayıs 2020 ayı sonunda) Askerlik borçlanmasının erken emekliğe faydası olmadığından borçlanmaya gerek yok.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com