Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Temmuz 2017 Cumartesi

Ek-5 sigortalı babam ne zaman emekli olabilir?

Babanız emeklilik yaşını 57’den 56’ya düşürebilir
Soru: Babam 29 Haziran 1975 doğumlu. İlk Bağ-Kur girişi 1 Haziran 1998’de. 17 Ağustos 2009'da SSK’lı olarak çalışmaya başladı. 31 Mart 2014’de sigortalı çalışmasını sonlandırdı. 1 Ocak 2015’ten itibaren Ek-5 sigortalı. Hala prim ödüyor. Ne zaman emekli olabilir?
Tuğçe ARSLAN
Cevap: Ek madde 5 kapsamında ödenen primler SSK’ya sayılıyor. Babanız Ek 5 kapsamındaki prim ödemesini 1 Temmuz 2018’e kadar devam ettirerek Bağ-Kurdan sonra SSK ‘ya ödediği primi 1260 güne tamamlaması halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabi olur. Babanız ilk defa Bağ-Kurlu olduğu tarihten sigortalı olduğu tarihe kadar Bağ-Kura aralıksız prim ödemişse, prim ödemesi yeterli olduğundan, Ek md. 5 kapsamında ödediği primi 1260 güne tamamladıktan sonra prim ödemese de, 57 yaşını dolduracağı 29 Haziran 2032’de emekli olabilir. Babanızın askerliği hakkında bilgi vermemişsiniz. Askerliğini 1 Haziran 1998’den önce yapmışsa, 370 gününü borçlanması halinde, 56 yaşını dolduracağı tarihte emekli olması da mümkün.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Annem hem babamdan hem de dedemden aylık alabilir mi?

Annem hem babamdan hem de dedemden aylık alabilir mi?
Soru: Bağ-Kur emeklisi babam 31 Mayıs 2015 tarihinde vefat etti. Annem şuan da babamın maaşını almaktadır.  SSK emeklisi olan annemin babası da 2 Ağustos 2011 tarihinde vefat etmişti.  Annemin hem babamdan maaş alması, hem de kendi babasından  yetim maaşı alması mümkün mü?
Ertuğrul KANCA
Cevap: Baba ve dedenizin her ikisinin de vefat tarihi 1 Ekim 2008’den sonra olduğundan anneniz, eşinden dul aylığı alırken, babasından dolayı da yetim aylığı alamaz. Ancak tercih ettiği aylığı alma hakkı var. Babanız veya dedenizden birinin vefat tarihi 1 Ekim 2008’den önce olsaydı, iki aylığı birlikte alabilirdi. Çevrenizde bu durumda olup iki aylığı birlikte alanlar olabilir. Bunlar sizi yanıltmasın.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Dışardan ödeme yapmam için ne yapmalıyım? - SSK’dan nasıl emekli olabilirim?

Son 1260 gün primi SSK’ya ödemelisiniz
Soru: 6 Aralık 1965 doğumluyum. 1983’te başlangıç sigortam var.  Biraz prim yatırılmış. Dışardan ödeme yapmam için ne yapmalıyım? SSK’dan nasıl emekli olabilirim?
Halime TURHAN
Cevap: SSK’da yaş haddinden, emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Ancak son 1260 gün priminizi Sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya ödemeniz halinde, SSK’dan emekli olabilirsiniz. Son 1260 günü sigortalı bir işte çalışarak ödemek şartıyla, isteğe bağlı prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı prim ödemek için bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne başvuru yapmanız yeterli.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com