Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Bağ-kurlu kadınlar emekli eşinin üzerinden sağlık yardımı alabilir mi?

Eşiniz Bağ-Kurunu kapatıp sizin üstünüzden sağlık yardımı alabilir

Soru: Emekliyim. Hanımıma iş yeri açtım. Ancak işyerini kapattım. Ama şu an benim üzerimden sağlık yardımı alamıyor. Eşimin üstümden sağlık yardımı alıp alamayacağını öğrenmek istiyorum.
Mustafa SARI

Açık öğretimde okuyorum benim gelir testi yaptırmam gerekli mi?

Babanızdan sağlık yardımı alabilirsiniz gelir testine girmeyeceksiniz

Soru: 23 Yaşında bir bayanım.  Açık öğretimde okuyorum. Çalışmıyorum. Ailemle kalıyorum. Babam emekli. Benim gelir testi yaptırmam gerekli mi? Araştırıyorum ama hiç bir yerden bilgi alamadım. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Fatma GÜNGÖREN

Kayın pederim ne zaman emekli olabilir?

Kayınbabanız 59 yaşın dolmasını bekleyecek

Soru: Kayınpederim 1 Ocak 1955 doğumlu. Kasım 1997 SSK girişli. Ne zaman emekli olabilir acaba? Yüksel AKTAŞ

Türk Ticaret Kanunundaki hapis cezalarıma ilişkin maddeler değiştirildi mi?

Ticaret Kanunundaki hapis cezaları henüz değiştirilmedi

Soru: 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanununda ortağın şirkete borçlanmasına hapis cezası getirdiğinin ortaya çıkması üzerine, iş Dünyasında ortaya çıkan huzursuzluk üzerine yetkililer tarafından, yasanın hapis cezasına ilişkin maddelerinin değiştirileceğini beyan etmişlerdi. Yasanın çıkıp çıkmadığını izleyemedim. Türk Ticaret Kanunundaki hapis cezalarıma ilişkin maddeler değiştirildi mi?
Sadettin ER

İşe giriş tarihim 14 Ocak 1993 acaba ne zaman emekli olurum?

54 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru:14 Nisan 1971 doğumluyum. İşe giriş tarihim 14 Ocak 1993 olup 6173 güm prim ödemem var.  Acaba ne zaman emekli olurum? Erdoğan ERCAN

Askerlikten kaç ay borçlanmam gerek?

Bir yıl askerlik borçlanmasıyla 25 Eylül 2012 de emekli olabilirsiniz

Soru: 25 Eylül 1964 doğumluyum. 1 Mayıs 1986 tarihinde sigorta başlangıcım var. SSK ya 5056 gün, Bağ-Kura 876 gün prim ödemem var. 1 Mart 1984-25 Ağustos 1985 tarihleri arasında askerlik yaptım. Şu an hiçbir işte çalışmıyorum. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlikten kaç ay borçlanmam gerek?
Mehmet FATİH

800 gün sigorta primim var ne zaman emekli olabilirim?

5600 gün prim ödeyip ve 49 yaşı doldurmanız gerekiyor

Soru: 1992 de sigortaya başlangıç yaptım, Şimdi 800 gün primim var. ne zaman emekli olabilirim? Cevabınızı bekliyorum iyi günler Perihan AVCI

Bağ-Kura zamanında kayıt ve tescilini yaptırmayanların emeklilik şansı var mı?

1 Ekim 2008 den önce Bağ-Kur kaydı yaptırarak gün kazanmak mümkün değil

Soru: Babam için bir sorum olacak. Babam 1950 doğumlu. Kendisi uzun yıllar esnaflık yaptı. 1974 te vergi mükellefi olmuş. 1986 ya kadar da vergi ödemiş. Fakat Bağ-Kura kaydı yok. Kendisi bu şekilde de emekliliğe hak kazanabileceği şeklinde bir duyum almış. Gerçekten böyle bir şansı var mı? Dediğim gibi kaydı yok, prim ödemesi de yok.
Nurcan AKSU

SSK’lı olacak olursam ne zaman emekli olabilirim?

SSK’dan emekli olmanız avantajlı

Soru: 8 Nisan 1969 doğumluyum.1987 yılı Nisan ayında Devlet memurluğundan dolayı emekli sandığı mensubu oldum. Aynı yılın Eylül ayı sonunda istifa ettim. Aralık 1993 ayında Bağ-Kurlu oldum. Bugüne kadar hiç ara vermeden, prim ödemeye devam ettim. Bağ-Kurlu devam edersem, ne zaman emekli olabilirim? SSK’lı olacak olursam ne  zaman emekli olabilirim?
 Yavuz Sinan ATABEK

Parayı basıp şirket kuran kişinin yönetim kuruluna kanun ne karışıyor?

Yeni Türk Ticaret Kanununa göre yönetim kurulunun 4’te biri üniversite mezunu olacak

Soru: Türk Ticaret Kanununda şirket ortaklarının dörtte birinin üniversite mezunu olma zorunluluğu getirilmiş. Kişilik yönetim kurulu üyesi olan AŞ. ler de dörtte bir hesabı nasıl yapılacak? Üçü dörde böldüğümüzde 0.75 çıkıyor. Bu durumda bir çıkmadığından yönetim kurlunda üniversite mezunu olan üyeye gerek yok mu? Ayrıca şirket ortakları arasında üniversite mezunu yoksa ne olacak? Parayı basıp şirket kuran kişinin yönetim kuruluna kanun ne karışıyor? Üniversite eğitimi yapmayanın şirket yöneticiliği hakkı neden elinden alınıyor?
DİLAVER

Askerlik borçlanmasının erken emekliliğime faydası olur mu?

Emekli olabileceğiniz tarih 12 Nisan 2013

Soru: 1 Ocak 1962 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 12 Nisan 1990 olup, bugüne kadar 8335 gün prim ödemem var. Askerliğimi 1983 de 20 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmasının erken emekliliğime faydası olur mu? Askerliğimi borçlanayım mı? Ne zaman emekli olabilirim?
Hamdi ÇINAR/İSTANBUL

5000 gün prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim?

Ekim 2012 ayında emekli olabilirsiniz

Soru: 15.06.1957 doğumlu işe giriş tarihim: 01.06.1989 prim 5000 gün prim ödemem var. 600 gün olan askerliğimi de saydırırsam, ne zaman emekli olabilirim?Ahmet Turan EZİN

İlk defa 9 Mart 1991 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım ne zaman emekli olurum?

9 Mart 2016 yı bekleyeceksiniz
Soru: 5 Mayıs 1963 doğumluyum. İlk defa 9 Mart 1991 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olurum? Mehmet Aydın TATAR

Yakınım özürlü aylığı alıyor sağlık hizmetlerinden yararlanmak için GSS primi ödemesi gerekiyor mu?

Özürlü aylığı alanlar gelir testi yaptırmayacak

Soru: Yakınım özürlü aylığı alıyor. Sağlık hizmetlerinden de yararlanıyordu. 2012 de çıkan sağlık sigortası kanuna göre, özürlü aylığı alsa da geliri testine girecek mi? Sağlık hizmetlerinden yararlanmada prim ödemesi gerekiyor mu? Farklı bilgiler aldık. Yeni çıkan kanuna konusunda bilgilendirirseniz seviniriz.
SEMAHAT

Oğlum Rusya’da çalıştığı için Türkiye’de sağlık yardımı almıyor bu durumda GSS için ne yapmamız gerekiyor?

Yurt dışındaki Türk vatandaşları ADNKS daki adreslerini güncellemesi gerekiyor

Soru: Yurtdışında çalışan oğlum adına sosyal güvenlik kurumundan, oğlumun genel sağlık sigortalısı yapıldığı ve gelir testi yaptırması gerektiğini bildiren bir mektup geldi.  Oğlum Rusya’da çalıştığı için, Türkiye’de sağlık yardımı almıyor.   Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?
CEZMİ

Annem emekli oğlundan sağlık yardımı alabilir mi?

Asgari ücretin net tutarından fazla geliri olan anne oğlu üstünden sağlık yardımı alamaz

Soru: Annemin hiç Sosyal Kurumdan sağlık yardımı yok. Kendisi GMSİ vergi mükellefi. Net aylık geliri Genel gider düştükten sonra ortalama 1500-1600 TL civarın da. Erkek kardeşim 2011 yılında Emekli Sandığına bağlı hizmetleri dolayısı ile emekli olurken, bakmakla mükellef olduğu kişi olarak anneme de sağlık yardımı tescili yaptırdı. Bu duruma göre mevcut yasalar yönünden, annem emekli oğlundan sağlık yardımı alabilir mi? Yoksa annem kendi geliri dolayısı ile gelir bildiriminde bulunarak kendisi prim ödemek zorunda mı?
Nedime UĞRAŞ

Part-time çalışan işçilerin yeni yürürlüğe giren kanun gereği ne yapmaları gerekiyor?

Part time çalışan eşinin üstünden sağlık yardımı alamaz

Soru: Part-time çalışan işçilerimiz eşlerinin üstünden sağlık hizmetinden faydalanıyorlardı.(bayan ve baylar) Yeni yürürlüğe giren kanun gereği ne yapmaları gerekiyor? Yine eşlerinden mi faydalanmaya devam edecekler? Yoksa gidip gelir beyanında bulanacaklar.
Nesil DÖNMEZ

7 Haziran 1990 tarihinde sigortalı işe başladım ne zaman emekli olurum?

5525 gün prim ödeyip 52 yaşı doldurmalısınız

Soru: 1975 doğumluyum. 7 Haziran 1990 da sigortalı işe başladım. Ne zaman emekli olurum.
Muhsin YURTSEVEN

Emekli olabilmek için neler yapmam lazım?

SSK’ya kesintisiz prim ödemişseniz iptal etmemeleri gerekir

Soru: 1972 yılında SSK girişim oldu. 2001 yılında şahıs firması açıp 2006 yılının Haziran ayında kapattım. Hemen akabinde LTD şirket açtım. Kendi şirketimde SSK girişim oldu. Askerliğimi açıktan ödedim. Emekliye başvurdum. Ama emekli olamadım. Çünkü, SSK’dan kendi şirketinde ancak Bağ-Kurlu olabilirsin diyerek SSK dönemini saymadılar. Bağ-Kurdan borçlu çıkardılar. Emekli olabilmek için neler yapmam lazım? (Not: Hiç ara vermeden SSK’lı olarak şirkete geçtim.) İsa PAMUK

Eşim ve dul kızım benim üstümden sağlık yardımı alıyor GSS için gelir testi yaptırmam gerekiyor mu?

Emekli gelir testi yaptırmayacak

Soru: 1997 den beri SSK emeklisiyim. Eşim ve dul kızım benim üstümden sağlık yardımı alıyor. Gelir testi yaptırmam gerekiyor mu? Kızımın durumunda değişiklik oldu mu? Kızım da gelir testi yaptıracak mı? ALİ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com