Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Oğlum Rusya’da çalıştığı için Türkiye’de sağlık yardımı almıyor bu durumda GSS için ne yapmamız gerekiyor?

Yurt dışındaki Türk vatandaşları ADNKS daki adreslerini güncellemesi gerekiyor

Soru: Yurtdışında çalışan oğlum adına sosyal güvenlik kurumundan, oğlumun genel sağlık sigortalısı yapıldığı ve gelir testi yaptırması gerektiğini bildiren bir mektup geldi.  Oğlum Rusya’da çalıştığı için, Türkiye’de sağlık yardımı almıyor.   Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?
CEZMİ

Cevap: Öncelikle oğlunuz gibi Türkiye’de ikamet etmeyenlerin genel sağlık sigortalısı olmaları zorunlu değil. Daha doğrusu isteseler de olamazlar. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemindeki(ADNKS) ikametgâh adreslerini dikkate alarak yaklaşık 1.7 milyon işsizi re’sen Genel Sağlık Sigortalısı yaptı. Muhtemelen oğlunuzun ikametgâh adresini ADNKS de güncellemediğinizden, SGK oğlunuzun GSS tescili yaptı. Sağlık yardımı alması için prim ödeyip ödemeyeceğini tespit için, gelir testi yaptırmasını istiyor. Yapmanız gereken oğlunuzun bulunduğu ülkedeki elçiliğimizden alacağınız resmi bir belge ile ADNKS daki adresini güncellemek ve sonucu SGK ya bildirilerek tahakkuk eden GSS priminin terkin edilmesini talep etmekten ibarettir.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com