Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Annem emekli oğlundan sağlık yardımı alabilir mi?

Asgari ücretin net tutarından fazla geliri olan anne oğlu üstünden sağlık yardımı alamaz

Soru: Annemin hiç Sosyal Kurumdan sağlık yardımı yok. Kendisi GMSİ vergi mükellefi. Net aylık geliri Genel gider düştükten sonra ortalama 1500-1600 TL civarın da. Erkek kardeşim 2011 yılında Emekli Sandığına bağlı hizmetleri dolayısı ile emekli olurken, bakmakla mükellef olduğu kişi olarak anneme de sağlık yardımı tescili yaptırdı. Bu duruma göre mevcut yasalar yönünden, annem emekli oğlundan sağlık yardımı alabilir mi? Yoksa annem kendi geliri dolayısı ile gelir bildiriminde bulunarak kendisi prim ödemek zorunda mı?
Nedime UĞRAŞ

Cevap: Her türlü gelirin aylık tutarı asgari ücretin net tutarından(bugün için 634.64 TL) fazla olan anne, Emekli Sandığı emeklisi oğlunun üstünden sağlık yardımı alamaz. Annenizin Emekli Sandığı emeklisi oğlu üstünden sağlık yardımı alma hakkı yok. Kurum bu durumu tespit ettiğinde, anneniz için katlandığı sağlık harcamalarını erkek kardeşinizden tahsil eder. Anneniz 1 Ocak 2012 den itibaren zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortalısı kapsamında. Anneniz gelir testi yaptıracak. Gelir testinde aile içi kişi başına düşen aylık gelirinin ortalama tutarına göre prim ödeyerek sağlık yardımı alacak. Hanede tek başına yaşıyorsa ve belirttiğiniz gibi aylık geliri 1.600 TL civarında ise, başka bir ifadeyle 1.773 TL den azsa, aylık 106.38 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alabilir.


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com