Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2014 Cuma

Geçmişe dönük SSK primi yatırmam mümkün mü?



SORU:

Merhaba adım Ercan. Geçmişe dönük SSK primi yatırmam mümkün mü? 

Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? 

Şimdiden teşekkürler...

Ercan K.

CEVAP:

Ercan bey; geçmişe dönük SSK prim borçlanması yapamazsınız. Sosyal güvenlik sistemimizde boş geçen günleri geriye dönük borçlanma hakkı bulunmamaktadır.

Torba yasa haberlerini okurken geriye dönük 1800 gün SSK prim borçlanması çıkacağına dair haberleri görmüş veya çevrenizden duymuş olabilirsiniz.

Bu ve benzeri büyük müjdeler içeren haberlere itibar etmeyiniz. 

Ben bu haberlere Torba yasa yalanları diyorum.

Böyle bir düzenleme Torba yasa tasarısında yoktur.

Şimdi veya gelecekte böyle bir yasanın çıkma ihtimali çok zayıf olmakla birlikte kesinlikle çıkmaz da diyemeyiz. Çünkü burası Türkiye yarın ne olacağını kimse bilemez.

Emeklilik hayali kuran herkesin çıkacak olan yasaları takip ederek kendi durumuna en uygun adımı atmasını tavsiye ederim. 

Sonuç olarak; SSK açısından boş geçen günleri toplu olarak ödeyerek geriye dönük hizmet kazanmak mümkün değildir.  

Bağ-kur'da ise durum farklı olup eski vergi veya şirket ortaklığı  kayıtlarını bildirerek  1.10.2008 itibariyle geriye dönük hizmet kazanılabilmektedir.

Eğer 1.10.2008- 2014 aralığında Bağ-kura bildirilmeyen vergi veya şirket ortaklığı kaydınız varsa bu kayıtları Bağkura ibraz ederek geriye dönük Bağ-kur hizmeti kazanabilirsiniz.

Çıkacak olan Bağkur borcunu da Torba yasa ile gelecek olan Bağ-kur affıyla peşin veya taksitle ödeyebilirsiniz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com