Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Aralık 2015 Cumartesi

Askerliğimi borçlanırsam emekli olabilir miyim?



Askerlik borçlanmasından sonra 1018 gün daha prim gerek
Soru: 20 Mart 1966 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 10 Şubat 1988 olup 1162 gün, sonra Bağ-Kura 1710 gün ve Bağ-Kurdan sonra başlayan, sigortalı çalışmamla da SSK ta 870 gün prim ödemem var.  Askerliğimi borçlanırsam emekli olabilir miyim?
Rıza CEBECİ
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinizden önce 18 ay askerlik yapmış olmalısınız. Askerliğinizi borçlanmanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Sigortalı çalışmanızla 1018 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5300 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Ayrıca sigortalı çalışmanızla 390 gün daha prim ödeyerek Bağ-Kurdan sonra SSK’ya ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız şartıyla, bundan sonra prim ödemeseniz de 60 yaşınızı dolduracağınız 20 Mart 2026’de yaş haddinden emekli olmanızda mümkün.
Ekrem Saris - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com