Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Temmuz 2017 Cuma

18 ay askerlik yaptım ilk SSK başlangıç tarihim askerden sonra ne zaman emekli olurum?

55 yaşı dolduracaksınız

Soru: 1 Mayıs 1992’de 18 ay askerlik yaptım. İlk SSK başlangıç tarihim askerden sonra 10 Haziran 1996’dır.  Halen çalışmaktayım. Ne zaman emekli olurum?
Orhan ÖZDEMİR/İST.
Cevap: Askerlik sürenizin 200 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi olursunuz. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Boşluğunuz yoksa priminiz yeterli olduğundan, 55 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğimi ödersem emekli olma yaşım düşer mi?

Askerlik borçlanmasının faydası var mı?
Soru: 14 Ekim 1964 doğumluyum. 1998 Nisan ayında sigortaya giriş yaptım. Prim ödemelerim kesintisiz gerçekleşti. Askerliğimi 1986’da yaptım. Askerliğimi ödersem emekli olma yaşım düşer mi?
Barış ECER
Cevap: Askerliğinizi(18 ay kabul edilmiştir) borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Kesintisiz prim ödediğinize göre, prim ödemeniz yeterli olup, askerlik borçlanmasından sonra prim ödemeseniz de, 25 yıllık sigortalılık süresinizi dolduracağınız Ekim 2021’de emekli olabilirsiniz.  Askerliğinizi borçlanmazsanız Nisan 2023’de emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması 18 ay erken emekli olmanızı sağlıyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com