Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Şubat 2017 Salı

720 gün doğum borçlanması yapacağım hangi tarihte emekli olabiliri

5,5 ay sonra emekli olabilirsiniz
Doğum tarihim 24 Ocak 1966. İşe giriş tarihim 1 Temmuz 1989. Aralık 2016 itibariyle 4490 gün prim ödemem var. 720 gün doğum borçlanması yapacağım. Hangi tarihte emekli olabilirim? Ferda Aydın
Emeklilik için 20 yıl sigortalılık süresi, 5375 prim günü ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. Sigortalılık süresi ve yaş şartlarını sağlamışsınız. 720 gün doğum borçlanması sonrası 165 gün prim eksiğiniz kalıyor. Bu da 5 ay 15 gün yapıyor. Yani 5,5 ay sonra emekli olabilirsiniz. Ancak emeklilik başvuru tarihinde doğum borçlanması primini ödemiş olmalısınız.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Vefat etmiş emeklinin ikramiye farkı kime ödenecek?

Vefat etmiş emeklinin ikramiye farkı kime ödenecek?

Annem babasından yetim aylığı alıyor. Babası Emekli Sandığından 1972 yılında emekli olmuştur. Toplam çalışma yılı 47 senedir. 30 yıl üzerinden ikramiye almış olup, geriye kalan 17 sene için annem ikramiye alabilir mi? Buket  Irmak
SGK’nın yaptığı açıklamaya göre, emeklilik sonrası hayatını kaybeden emekliler adına yapılacak başvurular esas alınarak tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesi tutarları kanuni varislerine, görevleri sırasında hayatını kaybeden memurlar adına tahakkuk ettirilecek emekli ikramiyesi ise ölüm tarihinde aylığa müstahak olan dul ve yetimlerine, aylığa müstahak dul yetimi bulunmayanların kanuni varislerine yapılacak.
Buna göre, annenizin babası emeklilik sonrası hayatını kaybettiğinden ikramiye farkı dedenizin kanuni mirasçılarına ödenecek. Dedenizin tek mirasçısı anneniz ise ödeme annenize yapılacak. 17 yıl için ödenecek toplam ikramiye tutarı da 850 TL olacak.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Kaç gün primle ve kaç yaşında emekli olabilirim?

25 yıl süre ve 57 yaşı birlikte dolduracaksınız
Soru: 1998’de SSK’ya 110 gün prim ödemem var. 3 Eylül 2003 tarihinde uzman erbaş  olarak TSK’da görev yapmaya başladım. 3 Eylül 2010 tarihinde istifa ettim. 2011’in Ağustos ayından bu yana sigortalı olarak çalışıyorum. Kaç gün prim ve kaç yaşında emekli olabilirim?
Hüseyin YURTLU
Cevap: Doğum tarihinizi bildirmemiş, sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştirebiliyor. Sorunuzu 23 Kasım 1998’den önce sigortalı olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 660 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 2023’de 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız tarihte 57 yaşınızda doldurmanız şartıyla emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com