Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Nisan 2011 Cuma

Bağ-kurlu şirket ortaklarına bir iyi bir kötü haber!

Şirket ortaklarına bir iyi, bir kötü haber! 

Doktor hastasını telefonla arar ve hastasına bir kötü birde çok kötü haberi olduğunu söyler. Daha sonrada ilk önce hangisini söylememi istersiniz diye sorar. Hasta ilk önce kötü haberi duymak istediğini söyler. Doktor hastaya "Tahlillerinizi aldım ve ne yazık ki 24 saat ömrünüz kaldı." der. Hasta yıkılmıştır.

Doktora sorar; "Daha kötü haber ne olabilir ki ?"

Doktor, "Dünden beri sizi arıyorum, ama telefonunuzu daha yeni düşürebildim."

Okurlarımızın şirket ortaklarına bir iyi, bir de kötü haber acaba ne olabilir ki dediklerini duyar gibiyim. Ben fıkradakinin tersini yapıp, önce iyi haberi vermek istiyorum.

***

İyi haber
Torba Kanun sosyal güvenlik sistemimizde bugüne kadarki uygulamalardan çok farklı bir uygulama yaptı. Bugüne kadar bir çok kişinin emekliliğinde sorun yaşatan SSK, Bağ-Kur çakışmasının önüne geçmek için TBMM Torba Kanun'la çok önemli bir düzenleme yaptı.

Torba Kanun'la yapılan değişiklikten önceki uygulamada, Bağ-Kur sigortalısı olan bir şirket ortağı ya da vergi mükellefi, şirket ortaklığını devretmeden veya vergi kaydını kapatıp Bağ-Kur sigortasından çıkmadan bir başka yerde SSK sigortalısı olamıyordu. İşçi olarak çalışsa bile, SSK ödenmeden sadece vergiler ödenerek ücret alıyordu.

Torba Kanun'la yapılan ve 1 Mart 2011 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulamaya göre sigortalıların SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında sigortalılık hallerinden birden fazlasına aynı anda tabi olmasını gerektirecek şekilde çalışması halinde, öncelikle 4/c, yani memuriyet kapsamında sigortalı sayılacak.

Ancak sigortalının aynı anda 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında sigortalılık statülerine tabi olacak şekilde kanun kapsamına girmesi halinde ise 4/a (SSK) kapsamında sigortalı sayılacak.

Bu düzenleme ile Bağ-Kur'lular SSK'dan emekli olabilmek için muvazaalı olarak işyerlerini yakınlarına devredip, aynı işyerinde SSK'lı olarak son 3,5 yılda işyerlerini ve ortaklık hisselerini başkalarına devretmek zorunda kalmayacaklar.

İşyerini veya ortaklık hisselerini bir başkasına devretmeden ortağı veya sahibi olmadıkları bir başka işyerinde işçi olarak çalışarak SSK statüsünde sigortalı olabilecekler. Bu durumda da son yedi yıllık prim gününün en az 1260 günü yani 3,5 yılı SSK'lı çalışırlarsa SSK koşullarına göre hem daha erken emekli olabilecekler ve hem de daha yüksek emekli aylığı alabilecekler.

Gerçekten de, insanları muvazaalı işlem yaptırmaktan, Bağ-Kur sigortalısı olanların SSK sigortalısı olarak çalışmalarına izin veren bu yeni uygulamanın son derece olumlu ve güzel bir haber.

Burada özellikle hiç kimsenin kendi şirketinde veya işyerinde SSK'lı olmaması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz.

***

Kötü haber
Ancak gelelim kötü habere; SGK henüz bu uygulama ile ne şekilde işlem tesis edeceğini karara bağlayamamış, dolayısıyla 25 Şubat 2011 tarihinde Torba Kanun yayınlanmasına rağmen halen uygulamanın nasıl yapılacağı duyurulmadı.

Bir çok kişi de, bu uygulamayı takip edemediği için, halen çalışanlardan Bağ-Kur primi ödediği için SSK sigortalısı olamayan 1 Mart 2011 tarihinden geçerli işe giriş bildirgesi veremedi.

Dolayısıyla işe giriş bildirgesi veremeyen bu durumdaki kişiler için idari para cezası uygulanması, hatta daha ötesi bu kapsamda bildirimi yapılmayan kişilerin müfettişlerce tespiti halinde bir yıl boyunca beş puan prim teşviki, 6111 teşviki gibi bazı istihdam teşviklerinden de yararlanamaması tehlikesi ortaya çıktı.

SGK'nın bu durumdaki kanun çıktığında Bağ-Kur sigortalılığı devam ettiği için SSK'lı olamayan kişilerin durumunu bir an önce açıklığa kavuşturması ve bu haksızlığı gidermesi gerekiyor. Yoksa çok kişi bu kötü haberden dolayı üzülecek. Resul KURT

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız

Maliye Bakanı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar 860 bin mükellefin başvuruda bulunduğunu bildirdi

860 bin kişi borcunu yapılandırdı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar 860 bin mükellefin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Şimşek, Anadolu İşadamları Federasyonu ile Muhasebe ve Finans Derneği tarafından Turgut Özal Üniversitesinde ortaklaşa düzenlenen, ''Torba Yasanın İş Dünyasına Getirileri Konferansına'' katıldı.

Bakan Şimşek, yeniden yapılandırmanın tipik bir af olmadığını, bu düzenlemede, 74 milyonun hakkı olan vergi, prim ve diğer alacakların aslından kesinlikle vazgeçilmediğini söyledi.

Kamu alacaklarının reel değerini koruduklarını ve enflasyon farkını aldıklarını kaydeden Şimşek, Torba Kanun ile yeni bir döneme girildiğini ve beyaz bir sayfa açıldığını ifade etti. Önümüzdeki süreçte cari döneme yoğunlaşacaklarını, denetim kapasitesini genişleterek daha etkin yapacaklarını dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

''Cari dönemden başlayarak bu işi götürmek istiyoruz. Bunun için vatandaşımıza, mükellefimize bir imkan veriyoruz. Aynı şekilde vergi ile ilgili yüzbinlerce dava var. Mahkemelerin iş yükünü hafifletmek istiyoruz. Geçmişle uğraşmaktansa geleceğe bakacağız. 2011 itibariyle kaynaklarımızı buna yoğunlaştıracağız.

Yeniden yapılandırmada şu ana kadar başvurularda cesaret verici. Bugüne kadar 860 bin mükellefimiz başvuruda bulundu. Bunlar 920 binin üzerinde dosyaya tekabül ediyor. İlgi yoğun, dilerim bu yoğunluk da devam eder''

 -BORÇ YÜKÜ HAFİFLETİLECEK-

 Maliye Bakanı Şimşek, 2011 bütçesinde yeniden yapılandırmadan tek bir kuruşa dahi yer vermediklerini hatırlatarak, buradan gelecek paralarla Hazine'nin borçlanma yükünü azaltacaklarını belirtti.

Mehmet Şimşek, ''Ne kadar çok gelir gelirse o kadar az borçlanacağız, önceliğimiz bu kaynakların borçlarda kullanılması olacak. Bütçede gerekirse bu gelirlerin bir kısmını altyapıda, sağlıkta ve Ar-Ge'de de kullanabiliriz'' dedi.

 -PETROL FATURASI-

 Konuşmasında cari açıkla ilgili değerlendirmeler yapan Bakan Şimşek, cari açığın yapısal bir sorun olduğunu ifade etti. 2002 yılında petrol fiyatlarının ortalama 25 dolar civarında bulunduğunu, bugün ise 100 doları aştığını kaydeden Şimşek, ''2002'de petrol, doğalgaz ve türevlerine 9,5 milyar dolar ödemişiz. Bugün bu fiyatlar devam ederse fatura 50 milyar doları aşacak. 70'lerin zihniyeti gelirse petrol ithal edecek döviz bulamazlar'' diye konuştu. Haber7

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız

Vergi ve prim borçlarından sonra hastane borcuna da af geliyor

Hastane borcuna af geliyor, 250 liraya kadar olan borçlar siliniyor     

Vergi ve prim borçlarından sonra hastane borcuna da af geliyor. Herhangi bir nedenle sağlık yardımından yararlanamayanların 2010 sonuna kadar hastanelere 250 liraya kadar olan borçları siliniyor. 250 liranın üzerindeki borçların da yüzde 50’sinin bir yıl içinde peşin ya da taksitle ödenmesi koşuluyla kalan yarısı siliniyor.

Seçimden önce çıkacak
Düzenleme, Meclis’te görüşülen sağlık hizmetlerinin hızlandırılmasına ilişkin yasa önerisiyle getiriliyor. Hastane borçlarının affı, hükümetin seçimlerden önce Meclis’ten çıkarmayı planladığı düzenlemeye, önceki gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında bir önergeyle eklendi.

Önce ölenlerin silinecekti
Ağırlıklı olarak prim borçları nedeniyle sağlık yardımından yararlanamayan Bağ-Kurlular’ı kapsayacak düzenlemenin gerekçesinde, Sağlık Bakanlığı kurumlarına olan borçların tahsilinin hızlandırılmasının amaçlandığı belirtildi. Yasa önerisinin ilk halinde sadece, sağlık yardımından yararlanamayanlardan ölenlerin borçlarının silinmesini öngörülüyordu.
Önergeyi veren Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, şunları söyledi: “Teklifte vefat edenlerin borçlarının silinmesi vardı. Sadece vefat edenlerin ailelerini değil, yaşayanları da düşünmek gerekiyor. Sıkıntıya düşmüş insanları bir defalığına da olsa bu borç yükünden kurtarmak adına böyle bir düzenlemeye gidildi.”

Kıbrıslılar da yararlanacak
KKTC’lilerin borçlarına da af Yasa önerisiyle KKTC tarafından tedavi edilmek için Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere gönderilen hastaların tedavi bedellerinden 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş olanlar da siliniyor. Bilgiç, “Bu, Kuzey Kıbrıslı vatandaşlarımıza pozitif bakışın bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır” dedi. Hürriyet

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız

Uzman jandarmaların maaşları 200 ile 300 lira artırılacak

Hükümetten maaş müjdesi 

Polislerin askerlik sorununu çözen hükümet, uzman jandarmaların maaş sorunu için de harekete geçti.26.03.2011 Cumartesi Meclis'e gönderilen tasarıyla yüksekokul ve üniversite mezunu uzman jandarmaların maaşları 200 ile 300 lira artırılacak. Uzman jandarma emekli maaşında da 80 ile 100 lira artış sağlanacak.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olarak görev yapan 25 bin uzman jandarma ile emeklilerinin maaşları arttırılıyor. Meclis'e gönderilen Askeri Hakimler Kanunu Tasarısı'na sorunu çözecek madde eklendi.

Tasarıya göre uzman jandarmalardan iki yıllık yükseköğretim bitirenlere bir kademe ilerleme, dört yıllık yükseköğretimi bitirenlere bir derece ilerleme hakkı verilecek. Üniversite mezunu jandarmaların kademe ve derece ilerleme haklarını almaları ile birlikte maaşları da artacak. Yapılacak artışlardan uzman jandarma emeklileri de yararlanacak.

samanyoluhaber.com

Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız

Bağ-kur prim borcunu Ziraat Bankasının açacağı krediyle ödeyerek emekli olma hk.

Dayınız ziraat bankasının açacağı kredi ile prim borcunu ödeyip emekli olabilir

Soru: Dayım 1 Temmuz 1932 doğumlu. 1 Aralık 1990 tarihinde zorunlu tarım Bağ-Kur sigortası olmuş. Ancak primlerini ödememiş.  Bağ-Kurda borç gözüküyor. Bu primleri aftan yararlanarak ödersek, dayım ne zaman emekli olur?
Hatice KAYA

Cevap: Dayınız yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. Dayınız, Torba Kanundan yaralanarak prim borcunu ödemesi halinde, yaş haddinden emekli olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu Ziraat Bankası ile anlaşma yaptı. Dayınız Ziraat Bankasından alacağı kredi ile prim borcunu ödeyerek emekli olabilir. Emekli aylığının bir kısmı kredi borcuna kesilir. Diğer kısmı da kendisine ödenir.

Ekrem SARISU - POSTA

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. Krediyle emeklilik başvuruları hk.
  2. Aile sigortası projesine ilişkin sorular
  3. Sigortasız geçen günleri geriye dönük ödeme hk.
  4. Suudi Arabistan'daki günlerimi borçlanabilir miyim?
  5. Eşim doğum borçlanması yapabilir mi?
  6. Emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
  7. Bir sosyal güvenlik dramı!
  8. Tarım SSK uygulaması tekrar başlamadı mı?
  9. Mal ve hizmet aldığınız firmalardan sorumlu muyuz?
  10. SGK borç yapılandırma rehberi
  11. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  12. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  13. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  14. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  15. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  16. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  17. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  18. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  19. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  20. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  21. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  22. Ne zaman emekli olacağım?
  23. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  24. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  25. Emeklilere çift maaş süprizi
  26. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  27. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  28. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.
  29. Belediyeye olan su borçları Torba yasadaki af kapsamında mı?
  30. İki doğum için ödenecek borçlanma bedeli hk.
  31. 3000 güne yakın prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  32. Babam askerliği yatırırsa erken emekli olabilir mi?
  33. Yeni SGK affı ve isteğe bağlı sigorta dosyası kapananlar hk.
  34. Torba yasaya göre Bağ-Kur kaydı yaptırabilir miyiz?
  35. Malulen emeklilik için ne yapmam gerekir?
  36. Torba Kanunla 5510 sayılı Reform Yasasına eklenen yeni hizmet borçlanma biçimleri hk.
  37. Meslek Odası ve Esnaf Sicil Kaydımla Torba Kanundan Yararlanarak Borçlanabilir miyim?
  38. Yüzde 40 çalışamazlık raporumla emekli olabilir miyim?
  39. Çıraklık ve Stajyerlik Dönemleri Borçlanılabilir mi?
  40. Paradan para kazananların vergisi hk.
  41. Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler hk.
  42. Öğrenci olmayan erkek çocukların sağlık yardımı hk.
  43. Kesintisiz prim ödedim ne zaman emekli olurum?
  44. Sürekli iş göremezlik gelir bağlanması hk.
  45. Son 8 yılda 4 kez vergi ve SGK prim affı çıkarılmasına ilginç değerlendirme
  46. SGK hangi sigortalıların peşine düşecek?
  47. Vergi kaçağını ihbar etti 400 bin TL ödül aldı!
  48. CHP'nin aile sigortası projesi hk.
  49. SSK ve Bağ-kur emeklisine petrol piyangosu
  50. SGK'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
  51. İşsizlik, kayıt dışılık ve cari açık sorunu hk.
  52. SSK prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?
  53. Torba yasayla geriye dönük SSK borçlanması yapılabiliyor mu?
  54. Torba yasayla aradaki prim boşluklarını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?
  55. Annem en erken ne zaman emekli olabilir?
  56. İşimi kendi isteğimle bırakırsam tazminat talebinde bulunabilir miyim?
  57. Torba yasadan faydalanarak emekli olabilme şansım var mı?
  58. Evde bakım parası alma şartları hk.
  59. İşte Vergi ve SGK prim affına başvuru hakkında önemli bir püf nokta!
  60. Geçmişte 6 yıl esnaflık yaptım bu süremi Bağ-Kur’a borçlanabilir miyim?
  61. İsteğe bağlı sigortalı olma uygulamasının en son durumu nedir?
  62. Torba yasayla işyerlerine SSK Prim Belgesi asma zorunluluğu kaldırıldı mı?
  63. Çalışan emeklinin maaşından iki defa SGDP kesintisi yapılabilir mi?
  64. Hangi şartlarda Bağ-Kur borcu tamamen silinebilir?
  65. Torba Kanun'da erken emeklilik getiren veya emeklilik yaşını değiştiren bir madde var mı?
  66. Silikozis hastalığı nedeniyle bugüne kadar kaç işçi hayatını kaybetti?
  67. Kesinlemiş Özel Usulsüzlük Cezası hk.
  68. Anneme bağlanan emekli aylığının miktarı doğru mu?
  69. Bağ-Kur veya sigortadan emekli olmak için ne yapmalıyım?
  70. 7 yıllık vergi mükellefiyim Torba yasasından faydalanabiliyor muyum?
  71. Kaç bin liraya kadar faiz geliri elde eden emekli vergi ödemez?
  72. Vergi olayında bir değil iki şikayetim var!
  73. 3600 gün üzerinden emekli olabilir miyim?
  74. Ev hanımıyım hiç çalışmadım emekli olmak için ne yapmalıyım?

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

25 Şubat 2011'de yürürlüğe giren Torba Yasa geriye yönelik borçlanma hakkı getirdi mi?

Torba yasadan yararlanarak borçlanma yapamazsınız

Soru: 1968 doğumluyum. 1984 yılında sigorta girişim yapıldı 1 sene SSK ödenmişliği bulunmaktadır. Sigorta affından yararlanabilir miyim? Yeliz KIN

Cevap: Sorunuzu gerideki boş günlerinizi borçlanmak için soruyorsanız, maalesef borçlanma yaparak gün kazanamazsınız. Çünkü;  25 Şubat 2011 de yürürlüğe giren Torba Yasa geriye yönelik borçlanma hakkı getirmedi. Prim borcunuz olmadığından aftan yararlanmanız söz konusu değil.

Ekrem SARISU - POSTA
 

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. Sigortasız geçen günleri geriye dönük ödeme hk.
  2. Suudi Arabistan'daki günlerimi borçlanabilir miyim?
  3. Eşim doğum borçlanması yapabilir mi?
  4. Emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
  5. Bir sosyal güvenlik dramı!
  6. Tarım SSK uygulaması tekrar başlamadı mı?
  7. Mal ve hizmet aldığınız firmalardan sorumlu muyuz?
  8. SGK borç yapılandırma rehberi
  9. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  10. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  11. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  12. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  13. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  14. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  15. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  16. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  17. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  18. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  19. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  20. Ne zaman emekli olacağım?
  21. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  22. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  23. Emeklilere çift maaş süprizi
  24. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  25. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  26. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.
  27. Belediyeye olan su borçları Torba yasadaki af kapsamında mı?
  28. İki doğum için ödenecek borçlanma bedeli hk.
  29. 3000 güne yakın prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  30. Babam askerliği yatırırsa erken emekli olabilir mi?
  31. Yeni SGK affı ve isteğe bağlı sigorta dosyası kapananlar hk.
  32. Torba yasaya göre Bağ-Kur kaydı yaptırabilir miyiz?
  33. Malulen emeklilik için ne yapmam gerekir?
  34. Torba Kanunla 5510 sayılı Reform Yasasına eklenen yeni hizmet borçlanma biçimleri hk.
  35. Meslek Odası ve Esnaf Sicil Kaydımla Torba Kanundan Yararlanarak Borçlanabilir miyim?
  36. Yüzde 40 çalışamazlık raporumla emekli olabilir miyim?
  37. Çıraklık ve Stajyerlik Dönemleri Borçlanılabilir mi?
  38. Paradan para kazananların vergisi hk.
  39. Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler hk.
  40. Öğrenci olmayan erkek çocukların sağlık yardımı hk.
  41. Kesintisiz prim ödedim ne zaman emekli olurum?
  42. Sürekli iş göremezlik gelir bağlanması hk.
  43. Son 8 yılda 4 kez vergi ve SGK prim affı çıkarılmasına ilginç değerlendirme
  44. SGK hangi sigortalıların peşine düşecek?
  45. Vergi kaçağını ihbar etti 400 bin TL ödül aldı!
  46. CHP'nin aile sigortası projesi hk.
  47. SSK ve Bağ-kur emeklisine petrol piyangosu
  48. SGK'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
  49. İşsizlik, kayıt dışılık ve cari açık sorunu hk.
  50. SSK prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?
  51. Torba yasayla geriye dönük SSK borçlanması yapılabiliyor mu?
  52. Torba yasayla aradaki prim boşluklarını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?
  53. Annem en erken ne zaman emekli olabilir?
  54. İşimi kendi isteğimle bırakırsam tazminat talebinde bulunabilir miyim?
  55. Torba yasadan faydalanarak emekli olabilme şansım var mı?
  56. Evde bakım parası alma şartları hk.
  57. İşte Vergi ve SGK prim affına başvuru hakkında önemli bir püf nokta!
  58. Geçmişte 6 yıl esnaflık yaptım bu süremi Bağ-Kur’a borçlanabilir miyim?
  59. İsteğe bağlı sigortalı olma uygulamasının en son durumu nedir?
  60. Torba yasayla işyerlerine SSK Prim Belgesi asma zorunluluğu kaldırıldı mı?
  61. Çalışan emeklinin maaşından iki defa SGDP kesintisi yapılabilir mi?
  62. Hangi şartlarda Bağ-Kur borcu tamamen silinebilir?
  63. Torba Kanun'da erken emeklilik getiren veya emeklilik yaşını değiştiren bir madde var mı?
  64. Silikozis hastalığı nedeniyle bugüne kadar kaç işçi hayatını kaybetti?
  65. Kesinlemiş Özel Usulsüzlük Cezası hk.
  66. Anneme bağlanan emekli aylığının miktarı doğru mu?
  67. Bağ-Kur veya sigortadan emekli olmak için ne yapmalıyım?
  68. 7 yıllık vergi mükellefiyim Torba yasasından faydalanabiliyor muyum?
  69. Kaç bin liraya kadar faiz geliri elde eden emekli vergi ödemez?
  70. Vergi olayında bir değil iki şikayetim var!

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Tarım kredi kooperatifinden kullanılan kredi borçları aftan yararlanıyor mu? Yararlanıyorsa ne işlem yapmamız gerekiyor?

Tarımsal amaçlı kooperatif ortaklarının kredi borçları af kapsamında

Soru: Tarım kredi kooperatifinden kullanılan kredi borçları aftan yararlanıyor mu? Yararlanıyorsa ne işlem yapmamız gerekiyor. Bulunduğumu yerdeki kooperatif avukatı yararlanamayacağımızı söyledi. Aftan nasıl yaralanabiliriz?
Muhammet  YANIK/TRABZON

Cevap: Kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasanın 17/21 nci maddesi hükmüne göre  Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca, tarımsal amaçlı kooperatifler veya bu kooperatifin ortaklarına 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullandırılan  ve Torba Yasanın yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihine kadar vadesi geçtiği halde ödenmemiş olan kredi borçları Torba yasadan yararlanarak ödenebiliyor. Söz konusu kredi borçlarını Torba yasa kapsamında ödenmesi için şu şekilde işlem yapacaksınız.

-En geç  30 Haziran 2011 Perşembe günü mesai saati sonuna kadar Tarım ve Köyişleri İl Müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yapacaksınız.
-Kredi borcunun aslı ile,
-Kredi borcuna vade tarihinden  25 Şubat 2011 tarihine kadar, sözleşme faiz oranı dikkate alınarak hesaplanacak olan tutar ile enflasyon oranında hesaplanacak olan tutardan düşük olanını,
-30 Eylül 2011 Cuma günü mesai saati sonuna kadar ödenmeniz halinde, başka bedel ödenmeden,
-Borcu her yıl Eylül ayında olmak üzere iki yılda iki eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 10, üç yılda üç eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 15, dört yılda 4 eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 20, beş yılda beş eşit taksitte ödenmesi halinde yüzde 25 taksitlendirme faiziyle birlikte ödenmeniz durumunda,  
-Kredi borcunun ödenen kısmına işletilen feri borçların(faiz vb.) tahsilinden vazgeçilecek. Yani silinecek.

Ekrem SARISU - POSTA
 

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. SGK borç yapılandırma rehberi
  2. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  3. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  4. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  5. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  6. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  7. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  8. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  9. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  10. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  11. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  12. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  13. Ne zaman emekli olacağım?
  14. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  15. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  16. Emeklilere çift maaş süprizi
  17. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  18. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  19. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.
  20. Belediyeye olan su borçları Torba yasadaki af kapsamında mı?
  21. İki doğum için ödenecek borçlanma bedeli hk.
  22. 3000 güne yakın prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  23. Babam askerliği yatırırsa erken emekli olabilir mi?
  24. Yeni SGK affı ve isteğe bağlı sigorta dosyası kapananlar hk.
  25. Torba yasaya göre Bağ-Kur kaydı yaptırabilir miyiz?
  26. Malulen emeklilik için ne yapmam gerekir?
  27. Torba Kanunla 5510 sayılı Reform Yasasına eklenen yeni hizmet borçlanma biçimleri hk.
  28. Meslek Odası ve Esnaf Sicil Kaydımla Torba Kanundan Yararlanarak Borçlanabilir miyim?
  29. Yüzde 40 çalışamazlık raporumla emekli olabilir miyim?
  30. Çıraklık ve Stajyerlik Dönemleri Borçlanılabilir mi?
  31. Paradan para kazananların vergisi hk.
  32. Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler hk.
  33. Öğrenci olmayan erkek çocukların sağlık yardımı hk.
  34. Kesintisiz prim ödedim ne zaman emekli olurum?
  35. Sürekli iş göremezlik gelir bağlanması hk.
  36. Son 8 yılda 4 kez vergi ve SGK prim affı çıkarılmasına ilginç değerlendirme
  37. SGK hangi sigortalıların peşine düşecek?
  38. Vergi kaçağını ihbar etti 400 bin TL ödül aldı!
  39. CHP'nin aile sigortası projesi hk.
  40. SSK ve Bağ-kur emeklisine petrol piyangosu
  41. SGK'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
  42. İşsizlik, kayıt dışılık ve cari açık sorunu hk.
  43. SSK prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?
  44. Torba yasayla geriye dönük SSK borçlanması yapılabiliyor mu?
  45. Torba yasayla aradaki prim boşluklarını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?
  46. Annem en erken ne zaman emekli olabilir?
  47. İşimi kendi isteğimle bırakırsam tazminat talebinde bulunabilir miyim?
  48. Torba yasadan faydalanarak emekli olabilme şansım var mı?
  49. Evde bakım parası alma şartları hk.
  50. İşte Vergi ve SGK prim affına başvuru hakkında önemli bir püf nokta!
  51. Geçmişte 6 yıl esnaflık yaptım bu süremi Bağ-Kur’a borçlanabilir miyim?
  52. İsteğe bağlı sigortalı olma uygulamasının en son durumu nedir?
  53. Torba yasayla işyerlerine SSK Prim Belgesi asma zorunluluğu kaldırıldı mı?
  54. Çalışan emeklinin maaşından iki defa SGDP kesintisi yapılabilir mi?
  55. Hangi şartlarda Bağ-Kur borcu tamamen silinebilir?
  56. Torba Kanun'da erken emeklilik getiren veya emeklilik yaşını değiştiren bir madde var mı?
  57. Silikozis hastalığı nedeniyle bugüne kadar kaç işçi hayatını kaybetti?
  58. Kesinlemiş Özel Usulsüzlük Cezası hk.
  59. Anneme bağlanan emekli aylığının miktarı doğru mu?
  60. Bağ-Kur veya sigortadan emekli olmak için ne yapmalıyım?
  61. 7 yıllık vergi mükellefiyim Torba yasasından faydalanabiliyor muyum?
  62. Kaç bin liraya kadar faiz geliri elde eden emekli vergi ödemez?
  63. Vergi olayında bir değil iki şikayetim var!
  64. 3600 gün üzerinden emekli olabilir miyim?
  65. Ev hanımıyım hiç çalışmadım emekli olmak için ne yapmalıyım?

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Doğum borçlanmasıyla prim gününü doldurup emekli olabilir miyim? Hangi kanuna tabi olduğumu öğrenebilir miyim? İzlemem gereken yol nedir?

İki doğumunuz için borçlanma yaparak 1440 gün kazanabilirsiniz

Soru: 3 Ağustos 1957 doğumlum. 1 Ekim 1980 de SSK lı oldum. 1890 gün kesintisiz prim ödedim. Daha sonra işten ayrıldım. Ve 3 çocuğum oldu. Doğum borçlanmasıyla prim gününü doldurup emekli olabilir miyim? Hangi kanuna tabi olduğumu öğrenebilir miyim? İzlemem gereken yol nedir?  
Binnaz KURTOĞLU

Cevap: Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Doğumlarınız işten ayrıldığınız tarihten sonraysa, üç doğumunuzdan aralarında 2 yıl süre olan iki doğumunuzu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Doğum borçlanmasıyla toplam prim ödemenizi 3330 güne yükselir. 270 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 3 Ağustos 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA
 

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. Eşim doğum borçlanması yapabilir mi?
  2. Emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
  3. Bir sosyal güvenlik dramı!
  4. Tarım SSK uygulaması tekrar başlamadı mı?
  5. Mal ve hizmet aldığınız firmalardan sorumlu muyuz?
  6. SGK borç yapılandırma rehberi
  7. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  8. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  9. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  10. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  11. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  12. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  13. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  14. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  15. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  16. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  17. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  18. Ne zaman emekli olacağım?
  19. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  20. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  21. Emeklilere çift maaş süprizi
  22. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  23. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  24. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.
  25. Belediyeye olan su borçları Torba yasadaki af kapsamında mı?
  26. İki doğum için ödenecek borçlanma bedeli hk.
  27. 3000 güne yakın prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  28. Babam askerliği yatırırsa erken emekli olabilir mi?
  29. Yeni SGK affı ve isteğe bağlı sigorta dosyası kapananlar hk.
  30. Torba yasaya göre Bağ-Kur kaydı yaptırabilir miyiz?
  31. Malulen emeklilik için ne yapmam gerekir?
  32. Torba Kanunla 5510 sayılı Reform Yasasına eklenen yeni hizmet borçlanma biçimleri hk.
  33. Meslek Odası ve Esnaf Sicil Kaydımla Torba Kanundan Yararlanarak Borçlanabilir miyim?
  34. Yüzde 40 çalışamazlık raporumla emekli olabilir miyim?
  35. Çıraklık ve Stajyerlik Dönemleri Borçlanılabilir mi?
  36. Paradan para kazananların vergisi hk.
  37. Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler hk.
  38. Öğrenci olmayan erkek çocukların sağlık yardımı hk.
  39. Kesintisiz prim ödedim ne zaman emekli olurum?
  40. Sürekli iş göremezlik gelir bağlanması hk.
  41. Son 8 yılda 4 kez vergi ve SGK prim affı çıkarılmasına ilginç değerlendirme
  42. SGK hangi sigortalıların peşine düşecek?
  43. Vergi kaçağını ihbar etti 400 bin TL ödül aldı!
  44. CHP'nin aile sigortası projesi hk.
  45. SSK ve Bağ-kur emeklisine petrol piyangosu
  46. SGK'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
  47. İşsizlik, kayıt dışılık ve cari açık sorunu hk.
  48. SSK prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?
  49. Torba yasayla geriye dönük SSK borçlanması yapılabiliyor mu?
  50. Torba yasayla aradaki prim boşluklarını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?
  51. Annem en erken ne zaman emekli olabilir?
  52. İşimi kendi isteğimle bırakırsam tazminat talebinde bulunabilir miyim?
  53. Torba yasadan faydalanarak emekli olabilme şansım var mı?
  54. Evde bakım parası alma şartları hk.
  55. İşte Vergi ve SGK prim affına başvuru hakkında önemli bir püf nokta!
  56. Geçmişte 6 yıl esnaflık yaptım bu süremi Bağ-Kur’a borçlanabilir miyim?
  57. İsteğe bağlı sigortalı olma uygulamasının en son durumu nedir?
  58. Torba yasayla işyerlerine SSK Prim Belgesi asma zorunluluğu kaldırıldı mı?
  59. Çalışan emeklinin maaşından iki defa SGDP kesintisi yapılabilir mi?
  60. Hangi şartlarda Bağ-Kur borcu tamamen silinebilir?
  61. Torba Kanun'da erken emeklilik getiren veya emeklilik yaşını değiştiren bir madde var mı?
  62. Silikozis hastalığı nedeniyle bugüne kadar kaç işçi hayatını kaybetti?
  63. Kesinlemiş Özel Usulsüzlük Cezası hk.
  64. Anneme bağlanan emekli aylığının miktarı doğru mu?
  65. Bağ-Kur veya sigortadan emekli olmak için ne yapmalıyım?
  66. 7 yıllık vergi mükellefiyim Torba yasasından faydalanabiliyor muyum? 

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Şirketimizin özel usulsüzlük cezası borcu var. Özel usulsüzlük cezası borcumuz aftan yararlanıyor mu? Yararlanıyorsa cezanın tamamının silinmesi için ne yapmamız gerekiyor?

Torba yasa özel usulsüzlük cezasının yarısını siliyor
 
Soru: Şirketimizin özel usulsüzlük cezası borcu var. Özel usulsüzlük cezası borcumuz aftan yararlanıyor mu? Yararlanıyorsa cezanın tamamının silinmesi için ne yapmamız gerekiyor? Eylem AKÖZ

Cevap: 31 Aralık 2011 tarihine kadar olan fiillerle ilgili olarak kesilen, vergi aslına bağlı olmadan kesilen cezalar Torba Yasadan yararlanıyor. Özel usulsüzlük cezası da vergi aslına bağlı olmadan kesilen ceza olduğundan Torba yasadan yaralanıyor. Ancak cezanın tamamının silinmesi söz konusu değil. Özel usulsüzlük cezası için Torba yasadan yaralanmak için şu şekilde işlem yapmanız gerekiyor.
-En geç 2 Mayıs 2011Pazartesi mesai saati sonuna kadar vergi dairenize elektronik ortamda başvuru yapacaksınız.
- Özel usulsüzlük cezasının yüzde 50 si ile,
-Özle usulsüzlük cezasının yüzde 50 sine vade tarihinden Torba yasanın yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihine kadar enflasyon oranında hesaplanacak olan gecikme bedelinin 31 Mayıs 2011 Salı günü mesai saati sonuna kadar ödemeniz halinde başka bedel ödemeden,
-Borcunuzu ilk taksit   Mayıs 2011 ayında olmak üzere ikişer aylık dönemler halinde 12 ayda 6 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 5, 18 ayda 9 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 7, 24 ayda 12 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 10, 36 ayda 18 eşit taksitte ödemeniz halinde yüzde 15 taksitlendirme faiziyle birlikte, ödemeniz şartıyla,
-Özel usulsüzlük cezasının yüzde 50 si ile,
-Borcunuza işletilen gecikme zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Yani silinecek.  Ekrem SARISU - POSTA

DİĞER EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. Krediyle emeklilik başvuruları hk.
  2. Aile sigortası projesine ilişkin sorular
  3. Sigortasız geçen günleri geriye dönük ödeme hk.
  4. Suudi Arabistan'daki günlerimi borçlanabilir miyim?
  5. Eşim doğum borçlanması yapabilir mi?
  6. Emeklilik için hangi işlemleri yapmam gerekiyor?
  7. Bir sosyal güvenlik dramı!
  8. Tarım SSK uygulaması tekrar başlamadı mı?
  9. Mal ve hizmet aldığınız firmalardan sorumlu muyuz?
  10. SGK borç yapılandırma rehberi
  11. Emekli aylığını düşüren ve artıran sebepler hk.
  12. Yurtdışı Borçlanma Bedelini geri alma hk.
  13. Emekli ikramiyesi davasını kazananlar hk.
  14. Bağ-kur borç sildirme şartları hk.
  15. 55.000 kişi banka kredisiyle nasıl emekli olacak?
  16. Kimler Torba Yasadan yararlanamaz?
  17. İsteğe bağlı sigorta prim borçları için aftan yararlanma şartları hk.
  18. Torba yasayla geriye yönelik tescil ve borçlanma hk.
  19. Askerliğini sigorta başlangıç tarihinden önce yapanlar hk.
  20. Emekli ikramiyesi almak için dava açtım davayı kazanabilir miyim?
  21. En erken hangi tarihte emekli olabilirim?
  22. Ne zaman emekli olacağım?
  23. Hem eşten hem de babadan iki aylık alınabilir mi?
  24. Çok Okunan Emeklilik Haberleri
  25. Emeklilere çift maaş süprizi
  26. Torba yasa hapis cezasını kaldırıyor mu?
  27. Geriye dönük prim günlerimi yatırıp emekli olabilir miyim?
  28. Kaçakçılık suçu açısından matrah artırımı hk.
  29. Belediyeye olan su borçları Torba yasadaki af kapsamında mı?
  30. İki doğum için ödenecek borçlanma bedeli hk.
  31. 3000 güne yakın prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  32. Babam askerliği yatırırsa erken emekli olabilir mi?
  33. Yeni SGK affı ve isteğe bağlı sigorta dosyası kapananlar hk.
  34. Torba yasaya göre Bağ-Kur kaydı yaptırabilir miyiz?
  35. Malulen emeklilik için ne yapmam gerekir?
  36. Torba Kanunla 5510 sayılı Reform Yasasına eklenen yeni hizmet borçlanma biçimleri hk.
  37. Meslek Odası ve Esnaf Sicil Kaydımla Torba Kanundan Yararlanarak Borçlanabilir miyim?
  38. Yüzde 40 çalışamazlık raporumla emekli olabilir miyim?
  39. Çıraklık ve Stajyerlik Dönemleri Borçlanılabilir mi?
  40. Paradan para kazananların vergisi hk.
  41. Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler hk.
  42. Öğrenci olmayan erkek çocukların sağlık yardımı hk.
  43. Kesintisiz prim ödedim ne zaman emekli olurum?
  44. Sürekli iş göremezlik gelir bağlanması hk.
  45. Son 8 yılda 4 kez vergi ve SGK prim affı çıkarılmasına ilginç değerlendirme
  46. SGK hangi sigortalıların peşine düşecek?
  47. Vergi kaçağını ihbar etti 400 bin TL ödül aldı!
  48. CHP'nin aile sigortası projesi hk.
  49. SSK ve Bağ-kur emeklisine petrol piyangosu
  50. SGK'dan antibiyotik kullanımı uyarısı
  51. İşsizlik, kayıt dışılık ve cari açık sorunu hk.
  52. SSK prim gün sayısının fazla olması emekli maaşını ne kadar etkiler?
  53. Torba yasayla geriye dönük SSK borçlanması yapılabiliyor mu?
  54. Torba yasayla aradaki prim boşluklarını ödeyerek emekli olmak mümkün mü?
  55. Annem en erken ne zaman emekli olabilir?
  56. İşimi kendi isteğimle bırakırsam tazminat talebinde bulunabilir miyim?
  57. Torba yasadan faydalanarak emekli olabilme şansım var mı?
  58. Evde bakım parası alma şartları hk.
  59. İşte Vergi ve SGK prim affına başvuru hakkında önemli bir püf nokta!
  60. Geçmişte 6 yıl esnaflık yaptım bu süremi Bağ-Kur’a borçlanabilir miyim?
  61. İsteğe bağlı sigortalı olma uygulamasının en son durumu nedir?
  62. Torba yasayla işyerlerine SSK Prim Belgesi asma zorunluluğu kaldırıldı mı?
  63. Çalışan emeklinin maaşından iki defa SGDP kesintisi yapılabilir mi?
  64. Hangi şartlarda Bağ-Kur borcu tamamen silinebilir?
  65. Torba Kanun'da erken emeklilik getiren veya emeklilik yaşını değiştiren bir madde var mı?
  66. Silikozis hastalığı nedeniyle bugüne kadar kaç işçi hayatını kaybetti?
  67. Kesinlemiş Özel Usulsüzlük Cezası hk.
  68. Anneme bağlanan emekli aylığının miktarı doğru mu?
  69. Bağ-Kur veya sigortadan emekli olmak için ne yapmalıyım?
  70. 7 yıllık vergi mükellefiyim Torba yasasından faydalanabiliyor muyum?  

--
www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var.

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz.

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Mail Grubuna Üye Olmak için

emeklilikhaber+subscribe@googlegroups.com adresine boş bir mesaj atın.

Önemli SGK gelişmelerinden haberiniz olsun.

 
Siteyi tavsiye etmek için bu e-maili olduğu gibi arkadaşlarınıza FW edebilirsiniz.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com