Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Kasım 2013 Perşembe

Emekli olduğuma pişman oldum - 764 LİRA EMEKLİ MAAŞI BAĞLANAN VATANDAŞ SORUYOR - Bu kadar yıl bu paraya mı çalıştım?


Asgari ücret üstünden prim ödemeniz aylığınızı düşürmüş

Soru: Haziran 1987 girişliyim. SSK’ dan Ekim 2013 emekliğe hak kazandım. Ancak 764 TL aylık bağlandı. Emekli olduğuma pişman oldum. Bu kadar yıl bu paraya mı çalıştım. Özel sektör benim işim asgari ücretten gösterildim. İtiraz ettim cevabı gelmedi. Sorum şudur: neden bu kadar az aylık bağlandı. İtiraz etmem için başvurabileceğim yer var mı?

 Demet TUNÇ

Cevap: Şikâyetiniz de çok haklısınız. Emekli aylıklarının geneli çok düşük. Bugün 640 TL 650 TL emekli aylığı bağlananlar var. Ne acıdır ki, bunlara bakarak aylığınızın iyi olduğu bile söylenebilir. Esasında aylığınızın neden düşük olduğunun cevabı, sorunuzun içinde var. Çalışma hayatınız boyunca asgari ücret üstünden prim ödemişsiniz. Ayrıca, ödediğiniz primlerin fazla olan kısmı 2000 den sonra. Buda emekli aylığınızı olumsuz etkilemiş. Çünkü emekli aylığını üstünden prim ödenen kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. Dolayısıyla kazancın yüksek olması, prim gün sayısının fazla olması emekli aylığını artırıyor. Tabi prim ödenen dönemlerde  çok önemli. Çünkü; 2000 den önceki, 1 Ocak 2000 ile 1 Ekim  2008 arasında ve 1 Ekim 2008 den emekli olunan tarihe kadar olan dönemde ödenen primler emekli aylığını farklı ağırlıkta etkiliyor.

İtirazı SGK’ ya yapacaksınız. Zaten yapmışsınız da. Yeni bir dilekçe vererek cevabın hızlandırılmasını talep edebilirsiniz.  Kurum aylık hesabını kontrol eder ve sonucundan tarafınıza bilgi verir.

 

Babanız prim ödemese de 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir

Soru: Babam 5 Mart 1960 doğumlu. Bağ-Kur girişi 1 Haziran 1995’dir. Kesintisiz 13 Kasım 2012 yılına kadar ödedi. 13 Kasım 2012 yılından bugüne SSK’lı çalışmaktadır.. hangi tarihte ne şekilde emekli olabilir?

Fatih BARDAN 

Cevap: Primi ödenen son yedi yılda(son 2520 gün prim ödemesi içinde) fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Babanız sigortalı çalışmasını 13 Mayıs 2016 ya kadar devam ettirerek prim ödemesini 1260 güne tamamlarsa, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,   5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi olur. Ve 25 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı 1 Haziran 2020 de emekli olabilir. Muhtemelen 20 ay askerlik yapmıştır. Askerlik süresini de borçlanması halinde,1 Aralık 2018 de emekli olması da mümkün.

Ayrıca babanız bundan sonra prim ödemese de, 15 tam yıl prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak 58 yaşınızı dolduracağı 5 Mart 2018’de Bağ-Kurdan emekli olmasıda mümkün.

 

Yedi aydan fazla askerlik yapmışsanız borçlanıp 3600 günle emekli olma şartlarına tabi olabilirsiniz

Soru: Sigorta giriş tarihim Nisan 2000, askerlik borçlanması yapsam sigorta giriş tarihim ne olur 3600 günden faydalanabilir miyim? Askerlik başlangıç tarihim Kasım 1998’dir.

KENAN

Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmiş, askerlik sürenizi de bildirmemişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Sigorta başlangıcınız 1 Nisan 2000 ise ve 7 aydan fazla askerlik yapmışsanız, askerliğinizi borçlanmanız halinde, yaş haddinden emekli olmak için 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi olur ve bu üç şartı birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

 

Babanız Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir

Soru: Babam 1 Haziran 1953 doğumlu. Sigorta başlangıç  tarihi 1 Haziran 2004 olup, 3300 gün SSK prim ödemesi var. Ne zaman emekli olur?

İzzet ÖMERCE

Cevap: Babanız Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir. Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Babanız muhtemelen 20 ay(600 gün) askerlik yapmıştır. Askerlik süresini borçlanarak primini 3900 güne yükseltir. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Borçlanmadan sonra 1500 gün de isteğe bağlı prim ödeyerek toplam primini 5400 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.  

 

Fazla prim ödemenin faydası olup olmadı üstünden prim ödenen kazanç tutarına bağlı

Soru: 27 Ekim 1970 doğumluyum. 1989 da sigortalı oldum. Şuan 6500 gün prim ödemem var. Fazla prim ödememin getirisi ne olur?

Mustafa SENGEL

Cevap: Fazla primin getirisi olup olmayacağı üstünden prim ödediğiniz kazanç tutarınıza bağlı. Şayet prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.639.90 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı,  örneğin, 4, 5 bin TL üstünden prim ödüyorsanız fazla prim ödeme emekli aylığınızı artırır. Ancak asgari ücret üstünden prim ödüyorsanız, fazla primin faydası olmadığı gibi, aksine emekli aylığında az da olsa düşmeye yol açar.

 

1 Şubat 2019’dan itibaren emekli aylığı almaya başlayabilirsiniz

Soru: 10 Ocak 1966 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 3 Ağustos 1994 dür. Bu güne kadar 3886 gün prim ödeme var. 2 Şubat 1988 ile 30 Ağustos 1989 arasında 18 ay askerlik yaptım.

1) Ne zaman emekli olurum?

2) Kaç yaşında emekli aylığı almaya başlarım?

 Halil MAĞARA

Cevap: 1) Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra 1249 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 10 Ocak 2019 da emekli olabilirsiniz.  

2) Ocak 2019 ayı içinde emeklilik başvuru yapmanız halinde, 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren emekli aylığı almaya başlayabilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA


--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:



Kart Okuyucular, Görüntü Seçiciler, Görüntü Çoklayıcıları, PCI / PCMCIA Kartlar, Mesafe Uzatıcılar, Sinyal Çeviriciler, Firewire Ürünler, Mikrotik Ürünleri, KVM Switch ve Aksesuar, Kabinet ve Aksesuar, Yan Ürün fiyatları

Mustafa Sarıgül hakkında Melih Gökçek'ten bomba iddia!

Gökçek: Sarıgül'e Ankara teklif edildi
Gökçek: Sarıgül'e Ankara teklif edildi

Melih Gökçek, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını Mustafa Sarıgül'e teklif ettiğini iddia etti.

Gökçek: Sarıgül'e Ankara teklif edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde CHP 'nin Ankara adayı ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Kral FM'de yayınlanan ‘Mehmet'in Gezegeni’ programına konuk olan Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Mustafa Sarıgül'e teklif götürdüğünü ancak Sarıgül'ün teklifi kabul etmediğini söyledi.


Gökçek, “Kılıçdaroğlu, Sarıgül’e teklifte bulundu, o da kabul etmedi. O İstanbul’u istiyor, Kılıçdaroğlu Ankara’yı teklif ediyor” dedi.

CHP'nin İstanbul adaylığı konusunda Gürsel Tekin'in daha şanslı olduğu ileri süren Gökçek, kendi adaylığına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Gökçek, aday gösterilmezse üzüleceğini ve emekli olacağını söyledi.

Emeklilik dönemi için medyayı işaret eden Gökçek, “Üzülürüm, üzülürüm... Emekli oluruz ne yapalım. Programcı mı olurum yoksa bir televizyonda yöneticimi olurum bilmiyorum ama iyi yaparım o işi, ona inanıyorum. İkisi de olurum hem yönetirim hem program yaparım...” şeklinde konuştu.

Kaynak: MİLLİYET

Meteorolojiden yağış uyarısı!

Sağanak yağışa dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Marmara'nın kuzey ve batısı ile gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Sağanak yağışa dikkat
Yağışların; akşam ve gece saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde gündüz sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde, gece sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.


Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor) 15

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Avrupa Yakası, akşam saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı 16

İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 17

Adana: Az bulutlu ve açık 24

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 22

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 16

Erzurum: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 12

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli 19

Kaynak: MİLLİYET

Dershanelerin kapatılması polemiği

Zaman'dan flaş dershane çıkışı

Zaman gazetesi: Dershane yasası taslağı doğruysa, eğitime büyük darbe vurulur.

Gülen cemaati ve AKP hükümeti arasında uzun zamandır devam eden "dershanelerin kapatılması" polemiği farklı bir boyuta taşındı. Zaman gazetesi bugün "Eğitime büyük darbe" başlığıyla yayımladığı manşetinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen kanun taslağını gündeme getirdi.

Haberde, "kapatılan dershanelerin etüt merkezi olarak çalışmasının önüne geçilebilmesi için yasadaki ‘etüt merkezi’ bölümü de tamamen yok ediliyor. Taslakta ‘ortaöğretime ve yükseköğretime hazırlık’ içeren kurs ve benzeri yapılanmaların önünün kesilmesi de hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

Zaman gazetesinden Burak Kılıç, Burcu Öztürk ve Akın Öztürk imzalı habere göre, hazırlanan taslağın, bakanlığın daha önce, "Dershaneler MEB’e bağlı olmadan eğitimi sürdürecek" şeklindeki açıklamalarını da yalanladığının ve taslağın yasalaşması halinde ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına yönelik, evlerdeki özel dersler de dâhil, hiçbir özel kurs verilemeyeceği belirtiliyor.

Kaynak: Milliyet

Türkiye'ye vize müjdesi

Türkiye'ye vize müjdesi

Belarus ile Türkiye arasındaki vizelerin bahar aylarında kalkabileceği belirtiliyor.

Belarus İçişleri Bakanlığı, Türk ve Belarus vatandaşlarının her iki ülkeye vizesiz seyahat edebilmelerine olanak tanıyan yeni rejimin 2014’ün bahar aylarında yürürlüğe girebileceğini açıkladı.

Rus medyasına göre, Belarus İçişleri Bakan Yardımcısı Valentin Mihneviç, vizelerin iptalinin her iki ülkenin vatandaşları için de ekonomik yarar sağlayacağına dikkat çekerken şunları söyledi: “Türkiye, Belarus’un geri kabul anlaşması imzaladığı ilk ülkedir. Türkiye ile Belarus arasındaki vize rejiminin kaldırılması hakkındaki yasa tasarısı ve geri kabul üzerindeki karşılıklı anlaşma tek bir paket halinde yürürlüğe girecektir"

Kaynak: MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com