Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2015 Pazar

Memuriyetten ayrılıp SSK’dan daha erken emekli olabilir miyim?



Memuriyetten ayrılıp SSK’dan daha erken emekli olabilir miyim?
Soru: 3 Kasım 1999’da Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmenliğe başladım. Fakat bundan önce 1990’da başlayan ve 1999’a kadar devam eden sigortam var. Ama sürekli değil. Geçen birleştirdim ve 800 gün çıktı. Emekli sandığından değil de sigortadan emekli olmak istesem ne zaman ve hangi şartlarda emekli olabilirim?
Hüseyin UĞAN
Cevap: Memuriyetten ayrılıp, sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte 52 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 52 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Ekrem Saris - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com