Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2016 Cuma

30.000 lirayı aşmadığı sürece beyanı gerekmiyor

2016 yılı beyan haddi 30.000 liradır
Soru: Bir konu danışmak isterim: Gelir Vergisi Kanunu, menkul sermaye iratları istisnası hükümlerine göre kar payının kazancının yarısı, 29.000 TL’yi aşmıyorsa beyan edilmiyordu(2015 için 29.000). Fakat 2016 yılı için beyan sınırı rakamına ulaşamadım. Bizlere bildirebilirseniz çok sevinirim.
Özhan PEKSAK
Cevap: 2016 yılı içinde, gelir vergisi stopajına(kesintisine) tabi tutulmuş menkul ve gayrimenkul sermaye iradı tutarı 30.000 lirayı aşmadığı sürece beyanı gerekmiyor. Sonuç itibariyle sözünü ettiğiniz beyan haddi 2016 yılı için 30.000 liradır.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

657 sayılı kanuna tabi memur emeklilerinin ek gösterge artışı ile ilgili bir düzenleme var mı?

Memur emeklilerinin ek göstergesi artırıldı mı?
Soru: 657 sayılı kanuna tâbi memur emeklilerinin ek gösterge artışı ile ilgili bir düzenleme var mı?
İhsan ŞOLA
Cevap: Emniyet hizmetleri sınıfı ve uzman erbaşların ek göstergeleri artırıldı. Öğretmenlerde uzun süreden beri ek gösterge artışı bekliyor. Ancak bugün için ne öğretmenler, ne de diğer hizmet sınıfları için ek gösterge artışı gündemde değil. Siyasi otorite isterse ileride ek gösterge artışı yapılabilir.  
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com