Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kasko fiyatı sorgulama


İntibak yasasından yararlanacak mıyım?

İntibak yasasından az sayıda Bağ-Kur emeklisi de yararlanıyor

Soru: 27 yıl prim ödeyerek, 1999 da Bağ-Kurdan emekli olmuş birisiyim. İntibak yasasından yararlanacak mıyım? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

3600 prim gününü ve 15 yıllık sigortalılık süresini dolduran kişilerin istifa etse dahi son çalıştığı Kurumdan kıdem tazminatını alarak ayrılma uygulaması hala geçerli midir?

Yasa değişmedi kıdem tazminatı alarak ayrılıp yaşın dolmasını çalışmadan bekleyebilirsiniz

Soru: İki sorum olacak:
1) 3600 prim gününü ve 15 yıllık sigortalılık süresini dolduran kişilerin istifa etse dahi son çalıştığı kurumdan kıdem tazminatını alarak ayrılması maddesi hala geçerli midir? Yoksa, yasa değişikliği oldu mu? İşyerimin bana ödeyeceği kıdem tazminatının bir kısmını devletten alma durumu var mı? Varsa ne kadarını? Brüt ücret x çalışılan yıl olarak mı hesaplanıyor?

1 Ocak 1986 tarihinde işe başladım ne zaman emekli olabilirim?

Primi 5075 güne tamamlamalısınız

Soru: 1 Ocak 1986 tarihinde işe başladım. 20 Mart 1965 doğumluyum. 2 nci çocuktan 1040 gün doğum borçlanması yapabilirim. 2500 primim var. Şimdi çalışıyorum, ne zaman emekli olabilirim?

Askerlik borçlanması yapmam gerekir mi?

24 Mayıs 2012 de emekli olabilirsiniz

Soru: 24 Mayıs 1966 doğumluyum. 11 Nisan 1982 SSK'lı olarak işe başladım. Şu an toplam 8177 gün primim var. Ne zaman emekli olurum? Askerlik borçlanması yapmam gerekir mi?

Gün sayımı doldurdum yaşı beklemek zorundayım bundan sonra sigorta primi ödemem benim için avantajlı mı?

Asgariden prim ödemektense ödememek daha iyi

Soru: 1 Haziran 1987 sigorta başlangıç tarihim. Emekli olmak için benden istenilen gün sayısı 5375. Gün sayımı doldurdum. Ama, yaşı beklemek zorundayız. Bundan sonra sigorta primi ödemem benim için avantajlı mı? Yoksa dezavantaj mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu nasıl adalet ana paradan vergi kesilir mi?

BES’ den ayrılanın anaparasından vergi kesilmemesi için yasa tasarısı hazırlandı

Soru: Bireysel emeklilik sisteminden 10 yıldan önce ayrılanlara ödenen paradan(ana para dâhil) yüzde 15 gelir vergisi kesiliyor. Bu nasıl adalet ana paradan vergi kesilir mi? Verginin faizden kesilmesi gerekmiyor mu? Bu uygulama kalktı mı? Kalkmadıysa vergi kesilmemesi için ne yapmak gerekiyor? Bir yolu var mı?

Konut kiralarının 2.800 T’lik istisna tutarı artık uygulanmayacak mı?

Zengin konut kira geliri istisnasından yaralanamayacak

Soru: Konutlardan elde edilen kira gelirlerine uygulanan istisna kaldırıldığı söyleniyor. 2011 de elde edilen konut kiralarının 2.800 TL’lik istisna tutarı artık uygulanmayacak mı? Örneğin, 12.000 TL konut kira geliri olan nasıl vergilendirilecek?

Bağ-kur Askerlik Borçlanması Başvuruları



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
emeklilikuzman@gmail.com

Değerli sigortalılar; 

Bağ-kur Askerlik Borçlanması Başvuruları için hizmeti veriyoruz. 

Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. 

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çözemediğiniz Her Türlü Emeklilik Sorununuzla İlgili Bizi Arayabilirsiniz


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
emeklilikuzman@gmail.com

NOT: Gereksiz görüşmeleri en aza indirmek için sorularınız alındıktan sonra telefon numaralarımız bildirilmektedir. Lütfen emeklilik hesaplama ve diğer sorunlarınız için önce mesaj gönderiniz. En kısa sürede size geri dönülecektir...

Dikey tarım sıra dışı bir yetiştiricilik yöntemi ( İş Fikirleri )

dikey-tarim-vertical-farming-gelecek-vaat-ediyor

Özel serada zencefil yetiştiriciliği ( İş Fikirleri )

ozel-serada-zencefil-yetistiriciligi

Taşınabilen ve katlanabilen ev üretimi ( İş Fikirleri )

van-depreminden-ilham-aldi-tasinabilen-ve-katlanabilen-ev-uretti

Kızılcık yetiştiriciliği ( İş Fikirleri )

kizilcik-yetistiriciligi-is-fikri
Kızılcık yetiştiriciliği

Müşteriler sadece mutfak alışverişi için değil, sağlık amacıyla da sempatik çiftliğinizi ziyaret edebilir. Şifa kaynağı ürünleri yetiştirmek şimdi Amerika’da yeni bir moda. Sıradan gibi görünen albenili yabani meyveleri kültüre almak önemli bir kazanç kapısı.

Kilosu 4.500 euro ( İş Fikirleri )

gulyagina-talep-gittikce-artiyor


Gülyağına talep gittikçe artıyor


Kilosu 4 bin 500 euro civarında bulunan saf gülyağı Türkiye’nin önemli ihraç ürünleri arasında.

Çeşnili hardal yetiştiriciliği ( İş Fikirleri )

cesnili-hardal-yetistiriciligi-is-fikri
Çeşnili hardal yetiştiriciliği 


Hardal iki çeşit tohumdan yapılıyor. Çoğu üretici kültüre alınmış brassica juncea’. ‘brassica nigra’ türlerini tercih ediyor. Öğütülmüş hardala sirke ve tuz ekleyerek ticari hale getirmek kolay. Karışım içine koruk suyu ya da üzüm suyu da konuyor.

Çağrı merkezi 600 yeni eleman alacak

CMC, 600 kişiyi işe alacak

Çağrı merkezi CMC, bu yıl 600 kişiye daha istihdam sağlayarak çalışan sayısını 3 bin 700′e çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. CMC’den yapılan yazılı açıklamada, her yıl yüzde 30′un üzerinde büyüyen CMC’nin bu yıl 15 milyon TL yatırım planladığı bildirildi.

Orman ve Su işleri bakanlığı 1.386 yeni personel alacak

Orman ve su işleri bakanlığı memur alımı yapacak

Kamuda yeni personel eleman memur alımları tüm hızıyla devam ediyor. Kamuya bağlı Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni iş ilanlarına göre bin 386 kişilik yeni personel eleman alımı yapılacak.

12 Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak

Gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığı sözleşmeli eleman alacak

Kamu kurumlarında yeni personel eleman alımları devam ederken bir personel alım ilanı da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yapılan duyuruya göre yeni alımlar yapılacak. 2010 ve 2011 KPSSP3 (B) Grubu puan türünden en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılacak sıralamaya göre

Milli Eğitim Bakanlığına 100 memur alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı 100 personel alımı yapacak

Kamu personel eleman memur alımları davam ederken bir personel alım ilanı da Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre uzman yardımcısı pozisyonunda istihdam edilmek üzere 100 personel eleman memur alımı yapılacak denildi. Söz konusu alımların ise sözlü sınav yoluyla gerçekleşeceği açıklandı. İlana başvurmak isteyen adaylar detayları aşağıdan inceleyebilirler.

Basın yayın ve enformasyon genel müdürlüğüne 30 yeni memur alınacak

Basın yayın ve enformasyon genel müdürlüğü eleman alımı


Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni iş ilanlarına göre 30 yeni personel eleman memur alımı yapılacak. Söz konusu personeller basın ve enformasyon uzmanı pozisyonunda istihdam edecek olup alımlar sınav yoluyla gerçekleşecek. 

Askeri kurumlar yeni personel eleman alımları

Deniz Harp Okulu personel alımı yapacak

Askeri kurumlar yeni personel eleman alımlarına devam ediyor. Deniz Harp Okulu yeni alımlar yapacak. Deniz Harp Okulu tarafından yayınlanan yeni iş ilanlarına göre öğretim elemanı pozisyonunda istihdam edilmek üzere 2 personel eleman alımı yapacak.

Süt fabrikası 750 kişiye istihdam sağlayacak

Sütaş Doğu’da süt fabrikası kurup, 750 kişiye istihdam sağlayacak


Bursa’da gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında ipi göğüsleyen Sütaş, Doğu’ya 80 milyon dolarlık yatırımın planlarını yapıyor. Bursa’da gelir vergisi rekortmenlerinde birinci sırada yer alan Sütaş, Doğu’ya 80 milyon dolarlık yatırımın planlarını yapıyor.

Kıdem tazminatı alabilir yazısı aldım bana sen istifa etmişin biz sana tazminat veremeyiz dediler ben şimdi iş mahkemesine başvursam hakkımı alabilir miyim?

İstifa ettikten bir ay sonra SGK’ dan yazı getirerek kıdem tazminatı alamazsınız

Soru: Bir işyerinde yaklaşık 6 yıldır çalışıyordum. Bir ay önce kendi isteğimle istifa dilekçesi vererek ayrıldım. Benden önce işten ayrılan bir arkadaşımın kıdem tazminatını aldığını öğrendim. Nasıl aldığını, ne şartların gerektiğini, ne yapmam gerektiğini öğrendim. 4447 sayılı yasa ile 15 yıl sigorta ve 3600 prim gününü tamamlayarak kendi istekleri ile işten ayrılsalar da kıdem tazminatı alınabileceğini öğrendim.

Askerliğimi ödediğim deki emeklilik tarihim ile ödemediğim deki emeklilik tarihimi merak ediyorum tavsiyeleriniz nelerdir?

11 ay askerlik borçlanmasıyla 2 Haziran 2012 de emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Haziran 1963 doğumluyum. 1 Ocak 1988 tarihinden itibaren kesintisiz Bağ-Kurluyum. Bu tarih öncesinde yapmış olduğum 18 ay askerliğim mevcut. Bu durumda askerliğimi ödediğimde, emeklilik tarihim ve ödemediğimdeki emeklilik tarihimi merak ediyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Öğretmen olan eşim çocuklardan dolayı borçlanabilir mi?

Eşiniz SSK dan sonra memurluktan önceki doğumlarını borçlanabilir

Soru: 11 Eylül 1964 doğumlu eşim, 1 Ekim 1989 tarihide SSK’lı olmuş ve 45 gün prim ödemiş. Daha sonra 14 Mayıs 1997 tarihiden itibaren öğretmenlik yapmaya başladı. Halende öğretmenlik yapmaya devam ediyor. 14 Mayıs 1997 tarihinden önce iki çocuk sahibi olmuştur. Çocuklardan dolayı borçlanabilir mi? Ve ne zaman emekli olabilir?

Yeni yasaya göre SSK kapsamında emekli eş ve babanın vefatından sonra iki maaş da kişiye bağlanabilir mi?

SSK hem eş hem babadan aylık ödemez

Soru: Yeni yasaya göre, SSK kapsamında emekli eş ve babanın vefatından sonra iki maaş da kişiye bağlanabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Sigorta başlangıcım askerlikten sonra 18 ay askerliğimi ödersem ne zaman emekli olabilirim?

Askerliğinizin altı ayını borçlanmanız yeterli

Soru:15 Ekim 1965 doğumluyum. 4 Kasım 1988 sigorta girişim. Sigorta başlangıcım askerlikten sonra. 18 ay askerliğimi ödersem ne zaman emekli olabilirim?

İsteğe bağlı sigortalı olarak 3600 günü tamamlarsa emekli olabilir mi?

8 Eylül 1999’dan sonra sigortalı olan 3600 günle emekli olamaz

Soru: Babam 1957 doğumlu. 1301 gün prim ödemesi var. İsteğe bağlı sigortalı olsa 3600 ü tamamlasa emekli olabilir mi?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com