Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kilosu 4.500 euro ( İş Fikirleri )

gulyagina-talep-gittikce-artiyor


Gülyağına talep gittikçe artıyor


Kilosu 4 bin 500 euro civarında bulunan saf gülyağı Türkiye’nin önemli ihraç ürünleri arasında.
Dünyaca ünlü yağlık gülün Isparta’da yetişmesi bir tesadüf değil elbette. Toprağın kalitesi ve iklim önemli! Ancak Anadolu’da benzer karakteri gösteren birçok yer var. Bulgaristan bu tür toprakları zamanında kendi ülkesinde araştırıp buldu ve tüm dünyada meşhur oldu. Oysa Bulgaristan menşeli ‘rosa damascena’ türü yağ verimi yüksek gülleri Türkiye’de birçok yerde yetiştirmek mümkün.

İlk başlarda kalite İsparta düzeyine ulaşamayabilir ama ‘hibrit’ türlerin yetiştirilmesiyle başarı yakalanabilir. ‘Damescena’ sözcüğünden Suriye ve Şam kökenli olduğunu tahmin ettiğim bu ilginç türün toprak isteği önemli. Bakımı için beceri ve sabır gerekiyor. Toprağın 7 ila 5.5 pil düzeyinde olması yeterli. Kompostlama şart. Drenaj sistemi yararlı olabilir. Güneş ışığı alan topraklarda verim çok daha yüksek. Gül yetiştiriciliğinde budama tekniklerini bilmek bu işi bir ustalık haline getiriyor. Büyük arazilerde damıtma tesisleri kurulması işiıı tamamlatıcı unsurları arasında. Buna rağmen merkezi İsparta’da bulunan büyük firmalarla çalışmak fiyat oluşturma açısından önemli bir ayrıntı. Yetiştiricilik için bilgileri kaynağından almakta yarar var.

Kaynak: Para Dergisi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com