Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Gün sayımı doldurdum yaşı beklemek zorundayım bundan sonra sigorta primi ödemem benim için avantajlı mı?

Asgariden prim ödemektense ödememek daha iyi

Soru: 1 Haziran 1987 sigorta başlangıç tarihim. Emekli olmak için benden istenilen gün sayısı 5375. Gün sayımı doldurdum. Ama, yaşı beklemek zorundayız. Bundan sonra sigorta primi ödemem benim için avantajlı mı? Yoksa dezavantaj mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yaşar DURGUT
Cevap: Sorunuzda belirttiğiniz gibi, emekli olmak için prim ödemeniz yeterli olmasına karşın 50 yaşın dolmasını da beklemek zorundasınız. 50 yaşı doldurana kadar, prime esas kazanç tutarının tavan tutarı(bugün için 5.762.50 TL’dir.) veya tavana yakın kazanç tutarı(3 bin, 4 bin TL gibi) üstünden prim ödemeniz emekli aylığını yükseltir. Ancak prime esas kazanç tutarının alt sınırı(bugün için 886.50 TL’dir) üstünden prim ödemeniz emekli aylığında düşmeye yol açar. Asgari ücret üstünden prim ödeyeceğinize, ödememeniz daha iyi.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com