Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Dikey tarım sıra dışı bir yetiştiricilik yöntemi ( İş Fikirleri )

dikey-tarim-vertical-farming-gelecek-vaat-ediyor
Dikey tarım (Vertical farming)

Dikey tarım ilginç bir uygulama. Şaşırtıcı, sıra dışı bir yetiştiricilik yöntemi. Geçmişi pek eski değil. Temel özelliği kat kat yükselmesi ve arazi fiyatlarının pahalı olduğu metropol bölgelerinde kurulması.
İkincil bir kullanım alanı daha var: Yeni nesil yüksek konutlarda ikamet edenlere anında taze sebze ve bol yeşillik sağlıyor. Batıda ‘vertical farming’ olarak bilinen uygulama Türkiye için şimdilik pek cazip görünmeyebilir. Ancak yakın geleceğinin çok parlak olacağı kesin.
Bu teknikle çevreyi rahatsız etmeden çok katlı teraslarda nadide bitkiler için kent içi yetiştiricilik yapmanız mümkün.
Uygulama, yüksek katlı konutlarda peyzaj ağırlıklı olarak da kullanılabilir. Artan nüfus, çevre kirliliği, iklim değişikliği gibi bugün karşı karşıya kaklığımız sorunlar bu yeni tarım tekniğini eninde sonunda geliştirecek, ekonomik hale getirecek.
Dikey tarımın kendine has özelliklerinin başında katların zeminine döşenen toprağın niteliği geliyor. Toprağı özel sistemlerle havalandırmak ve yenilemek mümkün. Organik yetiştiricilik rahatlıkla yapılabilir.
Dikey tarım artan taşıma giderlerini azaltıyor, ulaşım yüklerini kontrol altına alıyor. Akaryakıt fiyatları dikkate alındığında önemli bir tasarruf, sağlıklı ve güçlıı ekoloji için yepyeni bir adım. En azından İstanbul çevresinde pahalılaşan tarım arazilerine farklı bir alternatif ve de ilginç bir seçenek.

Kaynak: Fikir Avcısı

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com