Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Apartman yöneticisi kafasına göre kapıcıyı işten çıkarabilir mi?

Apartman yöneticisi kapıcıyı işten çıkarabilir mi?

Soru: Apartmanımızın kapıcısı üç yılda üç kez değişti. Biz kat malikleri olarak  kapıcımızın hepsinden memnunduk. Ancak yönetici kafasına göre hareket ediyor. Ben yöneticiyim istediğim kapıcıyı işe alır, istediğim kapıcıyı işten çıkarırım diyor. Kat maliklerinin tamamına yakını  yöneticinin sık sık kapıcı değiştirmesinden şikayetçi. Benim size sorum. Kat malikleri kapıcı alınması konusunda bir karar alabilir mi? Alırlarsa yönetici buna uymak zorunda mı? Apartmanda oturuyoruz ama apartmanla ilgili bir çok şeyi bilmiyoruz. Ben emekliyim. Bir apartman nasıl yönetilir, kapıcı nasıl işe alınır bu konuları bilmiyorum. Ancak öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana neler önerebilirsiniz?
İhsan UZUNDÜLGER
Cevap:

540 gün askerliğini borçlanan kişi hangi kurumdan daha kolay emekli olabilir?

Sigorta başlangıç tarihi SSK yı avantajlı kılıyor


Soru: 1 Mart 1958 doğumlu, 1980 SSK girişli olup, SSK ya 300 gün 2000 de Bağ-Kur girişi olup, Bağ-Kura 3200 gün prim ödemesi olan 540 gün askerliğini borçlanan kişi hangi kurumdan daha kolay emekli olabilir? VOLKAN
Cevap:

6111 Sayılı Kanun’a göre; geriye dönük olarak çiftçilik belgesi alan çiftçilere, devlet desteklemesi alan çiftçilere geriye dönük prim ihyası nasıl olmaktadır?

Torba yasa geriye yönelik kayıt ve borçlanma hakkı getirmedi


Soru: 6111 Sayılı Kanun’a göre; geriye dönük olarak çiftçilik belgesi alan çiftçilere, devlet desteklemesi alan çiftçilere geriye dönük prim ihyası nasıl olmaktadır?
NİHAT
Cevap:

Torba Yasadan faydalanarak eksik bildirdiğimiz günlerin bildirimini yapabilir miyiz?

Torba yasadan yaralanmak için prim borcunun 25 Şubat 2011 den önce tahakkuk etmiş olması lazım


Soru: 2006 ile 2009 yılları arasında iş yerimizde çalışan personelin çalışma sürelerini, bu yıllardaki bazı aylar da 30 günden eksik göstermiştik. Torba Yasadan faydalanarak,  eksik bildirdiğimiz günlerin bildirimini yapabilir miyiz? Yapacağımız işlemin herhangi bir işçilik oranıyla ilgisi yoktur.
Z.T.

Cevap:

Stajyeri mesleki ve teknik eğitim veren orta dereceli okullardan ve yüksek okul veya üniversitelerden isteyeceksiniz

Stajyeri okullardan isteyeceksiniz
Soru: Madencilik yapan şirketiz. 50-60 arasında değişen sayıda işçi çalıştırıyoruz. Stajyeri nereden bulacağız? Ve bulduğumuz stajyeri madende mi çalıştıracağız?

MAHMUT
Cevap:

Askerliğimin ne kadarını borçlanmam gerekiyor?

230 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olurunuz


Soru: 25 Şubat 1967 doğumluyum. 8 Ocak 1992 den beri SSK’ lıyım 5800 gün SSK prim ödemem var. 1987 de askerliğimi 18 ay olarak yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanmam gerekiyor? Ne zaman emekli olabilirim teşekkürler
Atilla BİRKAN/ANKARA

Cevap:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com