Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Torba Yasadan faydalanarak eksik bildirdiğimiz günlerin bildirimini yapabilir miyiz?

Torba yasadan yaralanmak için prim borcunun 25 Şubat 2011 den önce tahakkuk etmiş olması lazım


Soru: 2006 ile 2009 yılları arasında iş yerimizde çalışan personelin çalışma sürelerini, bu yıllardaki bazı aylar da 30 günden eksik göstermiştik. Torba Yasadan faydalanarak,  eksik bildirdiğimiz günlerin bildirimini yapabilir miyiz? Yapacağımız işlemin herhangi bir işçilik oranıyla ilgisi yoktur.
Z.T.

Cevap:
Kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı Kanundan, 2010 yılı Kasım ayı ve önceki aylara ilişkin olup bu Kanunun yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihten önce tahakkuk ettiği halde, bu tarih itibarıyla ödenmemiş olan prim borçları yararlanıyor. Dolayısıyla belirttiğiniz dönemler kapsamda olmasına karşın, prim borcu 25 Şubat 2011 tarihine kadar tahakkuk etmediğinden 6111 sayılı yasadan yaralanması mümkün değil.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com