Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Aralık 2011 Pazar

İntibak düzenlemesinden 2000 yılı öncesinde emekli aylığı bağlanan 4/a sigortalıları yani SSK'lıların yararlanması hk.

İntibak zammında 255 TL kime zam var?

Çalışma hayatının yıllardır konuşulan ancak çözülemeyen konulardan biri olan intibak meselesi artık çözüme kavuşuyor. Binlerce emeklinin gözü kulağı intibak ile düzenlemeyi içeren Kanun Tasarısı'nda.

Eylül 1999 itibariyle 18 yıl sigortalılık süresi olan kadın sigortalıların eski yasaya tabi olması hk.

Eylül 1999 itibariyle 18 yıl sigortalılık süresi olan kadınlar eski yasaya tabi

Soru. 20 Temmuz 1962 doğumlu bayanım. SSK başlangıç tarihim Mart 1980 ayı olup, 1830 gün prim ödemem var. 30 Ekim 1986 da Bağ-Kurlu oldum ve Bağ-Kura da 1250 gün prim ödedim. Nisan 2011 den beride, faal sigortalı olarak çalışıyorum. 3600 gün üzerinden ne zaman emekli olabilirim?

Van ve Simav depremlerinde ölenlerin yakınları ile sakat kalanlara aylık bağlanması hk.

Üç önemli tasarı kanunlaştı


Reçetelerde; 3 ilaca kadar 3, ilave her kalem için de 1 lira katılım payı geliyor.


Depremde ölenlerin yakınları ile sakat kalanlara aylık bağlanacak.

İntibak düzenlemesi için 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ödenek konulması hk.

Emekliye verilecek intibak parası hazır

Yaklaşık 2.7 milyon emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası ile ilgili çalışmalar son halini almaya başladı. Dün yasanın detayları ile ilgili verdiğimiz bilgilere bugün de devam ediyoruz. İntibak Yasası'nın çıkmasıyla birlikte emekliler arasındaki maaş adaletsizlikleri de ortadan kalkmış olacak. Böylece, aynı şartlarda emekli olanlar, emeklilik yılına bakılmaksızın aynı oranda maaş almış olacaklar.

Cumartesi günü de açık olacak vergi daireleri hk.

Vergi daireleri, cumartesi günü de açık

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Bursa'da motorlu taşıtlar vergisini tahsile yetkili vergi daireleri, yarın ve 31 aralık 2011 cumartesi günü açık olacak.

Emekli İkramiyesi Talebinde Acele Etme hk.

İkramiye Talebinizde Acele Edin

Soru: Etibank banka şubesinde 1999 yılında özelleşinceye kadar 20 yıla yakın Emekli Sandığı iştirakçisi olarak görev yaptım. 2001 yılında BDDK tarafından Etibank'a el konulup banka kapatılınca bizim iş akitlerimiz feshedildi. Ben SSK sigortalılığından 01.09.2011 tarihinde emekli oldum. Tam emekli ikramiyemi alabilmek için dilekçe vereceğimde ikramiye hakkında 15.12.2011 tarihli yazınızda belirttiğiniz bu yeni düzenleme ortaya çıktı. Ben şimdi bu yeni düzenleme meclisten herhalde daha geçmediğine göre SGK'na dilekçemi gönderebilir miyim? Ya da emekli ikramiyemi alabilir miyim?

Basın işinde çalışanlardan alınan yıpranma uygulamasının tekrar geri getirilme ihtimali hk.

Gazeteciden alınan yıpranma uygulaması tekrar getirilirse erken emekli olabilirsiniz

Soru:1)1 Ocak 1970 doğumluyum. 1 Mart 1992 tarihinde 212 kadrosuyla göreve başladım. Halen de 212 yasası üzerinden çalışıyorum. Ancak ben bu işe 1986 yılında başladım. 1986 Yılında gazetede çıkan haberlerime ait kupürler ve basın kartımda bulunuyor. Ayrıca bana şahitlik edecek kişilerde bulunuyor. 1987 yılında ise Güneş gazetesine geçip burada 4 yıl çalıştıktan sonra, şimdi çalıştığım kuruma tekrar geri döndüm ve 1992'de kadrolu olarak işe başladım. 212 kadrosu üzerinden 1992 yılından beri primlerim aralıksız yatırılıyor.

Sigorta primini dışarıdan isteğe bağlı olarak ödeyerek 2000 yılından önce emekli olmuş olanlara intibak zammı müjdesi hk.

İntibak Yasası herkesi kapsayacak

Emekli maaşları arasındaki farkı ortadan kaldırmak için hazırlanan İntibak Yasası'na yönelik çalışmalar sürüyor. 2013'ten itibaren uygulanacak olan intibak düzenlemesi, 2000 yılından önce emeklilik hakkı kazanan 2 milyon 575 bin kişiyi kapsayacak. Bu emeklilerin maaşları yeniden hesaplanacak.

İş kazası geçirdiği için aldığı sürekli iş göremezlik gelirini emekli aylığı zannetme hk.

Yurdum İnsanı Haklarını Bilmiyor, Bilmeden 15 Yıldır Aylığını Bağışlıyor

Soru: 23.09.1960 doğumluyum. 2004 yılında iş kazası geçirdim ve bundan dolayı 505 lira maaş alıyorum. 15.04.1973’teki sigorta başlangıcımdan sonra 3 bin 221 günlük çalışmam, 1271 günlük yurtdışı borçlanmam ve 600 günlük askerlik borçlanmam, yani toplamda 5 bin 92 pirim günüm var. Bu maaş bana yetmiyor. Benim normal emekli olma imkânım var mı? Ya da bu maaşımı yükseltebilmem ne yapmam gerekiyor?

Memur emeklilerine bağlanan en düşük aylık miktarı hk.

Memurların taban aylığı 975 Liradır...

Memurlara emekli aylığı derece kademe ve ek göstergelerine göre hesaplanır ama ek göstergesi olmayan veya düşük olanların aylıkları düşük çıktığından 975 lira taban aylık rakamına yükseltilir… Bu arada KEY'leri eksik olan yeni KHK gereğince bir an önce itirazlarını tekrar yapsınlar...

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com