Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Aralık 2011 Pazar

İş kazası geçirdiği için aldığı sürekli iş göremezlik gelirini emekli aylığı zannetme hk.

Yurdum İnsanı Haklarını Bilmiyor, Bilmeden 15 Yıldır Aylığını Bağışlıyor

Soru: 23.09.1960 doğumluyum. 2004 yılında iş kazası geçirdim ve bundan dolayı 505 lira maaş alıyorum. 15.04.1973’teki sigorta başlangıcımdan sonra 3 bin 221 günlük çalışmam, 1271 günlük yurtdışı borçlanmam ve 600 günlük askerlik borçlanmam, yani toplamda 5 bin 92 pirim günüm var. Bu maaş bana yetmiyor. Benim normal emekli olma imkânım var mı? Ya da bu maaşımı yükseltebilmem ne yapmam gerekiyor?


Erdem DEĞERLİ

Cevap: İş kazasından dolayı aldığınız 505 TL sandığınız gibi emekli maaşı değil, sürekli iş göremezlik geliridir ve çalışmanız sadece 1 gün bile olsadı iş kazası yüzünden uğradığınız çalışma gücü kaybı nedeniyle bağlanan bu geliri yine de alabilirdiniz. 1973’teki başlangıcınıza göre emeklilik için gerekli 25 yılı da, 5 bin günü de tamamlamışsınız. Emekli aylığı bağlanmamasının nedeni başvuru yapmayışınızdır. Oysa Mayıs 1998 tarihinden beri aylık alabilirdiniz. Aylık bağlanınca emekli aylığınızla sürekli işgöremezlik gelirinden yüksek olanın tamamını düşük olanın yarısını alabilecek, aylık gelirinizi bu şekilde artırabilirsiniz.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com