Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Aralık 2011 Pazar

Emekli İkramiyesi Talebinde Acele Etme hk.

İkramiye Talebinizde Acele Edin

Soru: Etibank banka şubesinde 1999 yılında özelleşinceye kadar 20 yıla yakın Emekli Sandığı iştirakçisi olarak görev yaptım. 2001 yılında BDDK tarafından Etibank'a el konulup banka kapatılınca bizim iş akitlerimiz feshedildi. Ben SSK sigortalılığından 01.09.2011 tarihinde emekli oldum. Tam emekli ikramiyemi alabilmek için dilekçe vereceğimde ikramiye hakkında 15.12.2011 tarihli yazınızda belirttiğiniz bu yeni düzenleme ortaya çıktı. Ben şimdi bu yeni düzenleme meclisten herhalde daha geçmediğine göre SGK'na dilekçemi gönderebilir miyim? Ya da emekli ikramiyemi alabilir miyim?


Taha ERTUĞRUL

Cevap: Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen TBMM'deki yeni yasa tasarısı onaylansa ve RG'de yayımlanarak yürürlüğe girse bile 15 yılı kamuda iştirakçi olarak doldurarak ayrılmış olacağınız için ikramiyenizi yine de alabileceksiniz. 09.07.2011 tarihinden beri yürütülen uygulamaya göre bu tarihten sonra emekli olanlar memuriyet süreleri karşılığındaki ikramiyelerini sorunsuz alabiliyorlar. Zaten davalık olsanız bile emekli olma tarihinizde ikramiye almanıza mani bir durum olmadığından yüksek olasılıkla kazanırsınız. Bu durumları göz önüne alarak sorun yaşamak istemiyorsanız ikramiye talebinizde aceleci davranmanızı tavsiye ederim. Ayrıca belirtmeliyim ki emekli ikramiyesi konusunda AKP Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN'in verdiği bir başka kanun teklifi daha var. Bu teklifte de bahse konu yasanın yürürlüğe gireceği tarihte 4/c sigortalısı (Emekli Sandığı iştirakçisi) durumunda olanlar için emekli ikramiyesine hak kazanmada 1475 sayılı Kanun kapsamında kıdem tazminatı almak için gerekli şartların aranmamasını öngörüyor. Bu husus da yasanın yürürlüğe girmesinden sonra emekli olacakları kapsayacağından bir başka deyişle ilk tasarıyla getirilecek şartların yasanın yürürlük tarihinden önce memuriyetten ayrılmış olanlarla sınırlıyor.

Şevket Tezel - Sözcü

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com