Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Şubat 2013 Perşembe

Emeklilik için gerekli prim günümü doldurduktan sonra prim ödemeye devam edersem emekli aylığım azalır mı? - SSK PRİMİ ASGARİ ÜCRETTEN ÖDENENLERİN DİKKATİNE!


Prim ödemeye devam edersem emekli aylığım azalır mı?
18.05.1970 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 04.12.1989. Şu anda 5271 pirim günüm var. Emeklilik için gerekli prim günümü doldurduktan sonra çalışmaya devam ettiğim takdirde işveren aynı şekilde SSK primini ödemeye devam ederse hak edeceğim emekli aylığımda artma veya azalma şeklinde bir değişiklik olur mu? 

Neşe  Güngör

Emeklilik için gereken prim gününü doldurduktan sonra prim ödemeye devam ettikçe, 1 Ekim 2008 sonrası prim gün sayınızın, toplam prim gün sayınız içindeki payı; buna bağlı olarak da 2008 sonrası kısmi aylığın, emekli aylığınız içindeki payı artar. Bu da primleriniz asgari ücretten ödeniyorsa, emekli aylığınızın küçük miktarda da olsa azalmasına neden olur.    
Sezgin Özcan - Sözcü 

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  2. Emekli maaşımı almaya ne zaman hak kazanabilirim? - POLİS MEMURU EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  3. İntibak zammı alamayan emeklilerin dikkatine - SIFIR İNTİBAK FARKINA NASIL İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ?
  4. İstediğiniz zaman SSK emeklilik müracaatı yapabilirsiniz - 5600 GÜNDEN 49 YAŞINDA EMEKLİLİK!
  5. SSK'dan emeklilikte Bağ-Kur'un bana zarar ve faydası nedir? - BAĞ-KUR BORCU OLANLARIN SSK EMEKLİLİĞİ!
  6. 2013 yılında uygulanacak yeni Vergi cezaları - VERGİ BORCUNU ÖDEMEYENLERE UYGULANACAK GECİKME ZAMMI - 50 KURUŞLUK SAKIZ İÇİN 190 TL CEZA - ARACINI DURDURMAYANA 700 TL CEZA - Şükrü KIZILOT yazdı!
  7. Almanya çalışmalarım ile SSK isteğe bağlı prim ödemelerim çakışıyor diye SSK emekliliğim iptal edildi - Ne yapmam lazım? - ÖRNEK YARGI KARARI - Ali TEZEL yazdı!
  8. Sağlık hizmetleri devlet tarafından karşılanacak öğrenciler - 406.000 ÖĞRENCİNİN GSS GELİR TESTİ YAPILDI!
  9. Kıdem tazminatı düzenlemesi - RAFTAN İNDİ - 1 AY BİLE ÇALIŞAN KIDEM TAZMİNATI ALACAK!
  10. İntibak yasasıyla emekli aylıklarında yüksek tutarda artış olan emekliler - SÜPER EMEKLİ OLANLARIN İNTİBAK ZAMMI!
  11. Emekli aylıklarındaki en büyük sorun ne? - Benimle aynı şartlarda emekli olanlar daha yüksek maaş alıyorlar - Ne yapmalıyım? - İŞTE AYNI ŞARTLARDA EMEKLİ OLANLAR ARASINDAKİ EMEKLİ MAAŞI FARKININ NEDENİ!
  12. Emekli aylığımın çok düşük olduğunu sanıyorum - Acaba aylığım da bir yanlışlık mı var? - Bu konuda ne yapabilirim? - DÜŞÜK BAĞLANAN EMEKLİ AYLIĞINA İTİRAZ!
  13. Ne zaman emekli olabilirim? - YAŞ HADDİNDEN DAHA ERKEN EMEKLİLİK!
  14. SGK sitesinde memur olarak çalıştığım günler görünmüyor - Memuriyetime ait günlerimi nasıl bulabilirim? - Birde emekli olacağım zaman kamudaki hizmetimden dolayı ikramiye alabilecek miyim? - EMEKLİ İKRAMİYESİ ALMA ŞARTLARI!
  15. Emekli sandığından emekliyim - Eşimden yeni ayrıldım - Babamın maaşını alabilir miyim? - EMEKLİ SANDIĞI KİMLERE YETİM AYLIĞI BAĞLAMAZ?
  16. 1967 doğumluyum 5300 pirim ödemem var emekli maaşım ne kadar olur? - EMEKLİ AYLIĞI HESABINI ETKİLEYEN UNSURLAR!
  17. İntibakla emekli maaşım kaç lira artar? - EMEKLİYE İNTİBAK ZAMMINDA MAAŞ ARTIŞINI BELİRLEYEN UNSURLAR!
  18. Emekliliğe yakın son 3,5 yılını çalışarak tamamlarsa SSK'dan emekli olabilir mi? - 3600 gün ve 58 yaşla emekli olursa isteğe bağlı primler sayılır mı? - EMEKLİLİKTE SON 7 YIL KURALINA DİKKAT!
  19. Staj giriş tarihim 1 Ekim 1992 normal sigorta başlangıcım ise 1 Ocak 1996 bu durumda ne zaman emekli olabilirim? - STAJ YAPARKEN ÇALIŞMIŞ OLMAK EMEKLİLİKTE İŞE YARAR MI?
  20. Emekli maaşı ne kadar sürede bağlanır? - EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILMALI?
  21. Ne zaman emekli olabilirim? - 49 YAŞINDA 5300 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  22. 840 TL emekli aylığı alıyorum intibaktan ne alabilirim? - İNTİBAK ZAMMI ALAMAYACAK OLAN EMEKLİLER!
  23. 21 Mart 1991 tarihinde Bağ-Kura kayıt oldum askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim? - 9000 GÜNDEN BAĞ-KUR ŞARTLARIYLA EMEKLİLİK!
  24. Emekli olmam için ne gereklidir? - YAŞ ŞARTINA TAKILMADAN 5000 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  25. İntibak zamlı emekli maaşları - OCAK 2013 EMEKLİ MAAŞI FARKINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
  26. SSK ve Bağ-kur emeklilik hesaplamalarında askerlik borçlanmasının önemi ve etkisi - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK İHTİMALİ!
  27. İntibakla babanızın emekli aylığında 230 TL artış olacak - OCAK 2013 İNTİBAK ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI!
  28. SSK'ya geriye dönük ödeme var mı? - EMEKLİ OLAMAYANLARIN EN ÇOK SORDUĞU SORUNUN CEVABI!
  29. Mezarda emeklilik olarak adlandırılan yasadan etkilenmeyenler - 1976 YILINDAN SİGORTA GİRİŞİ OLANLARIN EMEKLİLİK DURUMU!
  30. Tazminat alma hakkım var mıdır? - YAŞ DIŞINDAKİ EMEKLİLİK ŞARTLARINI SAĞLAYANLARIN KIDEM TAZMİNATI ALARAK İŞTEN AYRILMA HAKKI!
  31. Askerliğimi borçlandığım zaman emeklilik yaşım düşer mi? - ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİK ŞARTLARINA ETKİ ETMEYENLERİN DURUMU!
  32. Emeklilik için aranan primim ve senem doldu iş yerinden ayrılmak istiyorum kıdem tazminatımı nasıl alabilirim? - KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR YAZISI!
  33. Doğum borçlanması yaparak hemen emeklilik - DOĞUM BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  34. Özel sektörde çalışanlar ne kadar zam alacak? - 2013 YILINDA EN YÜKSEK ZAM HANGİ SEKTÖRDE? - 14 SEKTÖR DAHA DÜŞÜK ZAM YAPACAK? - ÇALIŞANLARA EN ÇOK NE VERİLİYOR?
  35. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları - Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın - EMEKLİLİK İŞLEMLERİ!
  36. İntibak zamları - EMEKLİYE İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  37. 1800 günden emeklilik - MALULEN EMEKLİLİK SORU CEVAP!
  38. 50 Soruda GSS Uygulaması - GENEL SAĞLIK SİGORTASI!
  39. 35 Soruda Yurtdışı Borçlanması - GURBETÇİLER İÇİN YURTDIŞI BORÇLANMASIYLA EMEKLİLİK!
  40. SSK'da Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir? - Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA ETKİSİ!
  41. Bayanların emeklilik yaşı ve prim gün sayısı nedir? - Kaç yasında emekli olurum? - YENİ İŞE GİREN BAYANLARIN SGK EMEKLİLİK DURUMU!
  42. 260 TL civarında intibak farkı alabilirsiniz - İNTİBAK YASASI!
  43. Emekli ikramiyemi alabilir miyim? - Alabilirsem nasıl? - MEMURLUKTAN İHRAÇ EDİLENLERİN EMEKLİ İKRAMİYESİ ALMA DURUMU!
  44. Sigortalı çalışırken yetim aylığı almam bir sorun olur mu? - Sigortamı başlatmak için birkaç ay sigortalı çalışsam yetim aylığım kesilir mi? - SSK YETİM AYLIĞI ALANLAR AYRINTIYA DİKKAT!
  45. 2000 yılında vefat eden Bağ-Kur emeklisi babamın dosyasından bekar ve emekli olduğum halde tarafıma yetim maaşı bağlanır mı? - BAĞ-KUR YETİM AYLIĞI ŞARTLARI!
  46. 170 TL civarında intibak zammı alabilirsiniz - SSK EMEKLİSİ İNTİBAK FARKI HESABI!
  47. İleride üç çocuk borçlanması hakkı getirirlerse ilk olarak şu an hangi ikisini borçlanmamız avantajlı olur? - İKİDEN FAZLA ÇOCUĞU OLANLARIN DOĞUM BORÇLANMASI!
  48. 1 Nisan 2002 ile 30 Haziran 2002 tarihleri arasında Bağ-Kurdan emekli olanların dikkatine - İNTİBAK YASASINDAN FAYDALANACAK OLAN BAĞ-KUR'LULAR!
  49. İstanbul için kar alarmı - ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR YAĞACAK!
  50. Evde Bakım Ücreti - KİMLERE EVDE BAKIM PARASI ÖDENİR? - NEREYE BAŞVURU YAPILIR?
  51. Hizmet birleştirme - EMEKLİLİK ÖNCESİ SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  52. Esnaf, tüccar, avukat, doktor ve çiftçilerin emeklilik şartları - KADIN VE ERKEKLER İÇİN BAĞ-KUR EMEKLİLİK TABLOLARI!
  53. En düşük emekli maaşları kaç liraya yükseldi? - OCAK 2013 İŞÇİ, ESNAF VE MEMURLARIN TABAN EMEKLİ MAAŞLARI!
  54. İntibak Yasasıyla Hangi Emeklilerin Yüzü Gülecek? - EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK? - Dr. Resul KURT yazdı!
  55. Emekli olduktan sonra çalışabilir miyim? - Çalışırsam emekli maaşımda kesinti olur mu? - ENGELLİ HAKKIYLA EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞANLARIN DURUMU!
  56. Askerlik borçlanmamı ödersem kaç yaşında emekli olurum? - Ödemezsem kaç yaşında emekli olurum? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA OLAN ETKİSİNİN TESPİTİ!
  57. 1965 doğumlu bayanım - 1995 tarihli SSK girişim var - Ne zaman emekli olabilirim? - 58 YAŞINDA 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  58. 69 gün Bağ-Kur hizmetim var - 20.05.1991 tarihinden itibaren sigortalı çalışıyorum - Ne zaman emekli olabilirim? - SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  59. 05.01.1993 tarihinde bir Kamu kurumunda memur olarak göreve başladım - Ayrıca 01.12.1990 tarihinde Yedek Subay olarak askerliğe başladım 31.03.1992 tarihinde tezkere aldım - Ne zaman emekli olurum? - MEMUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  60. 10.07.1989 tarihli SSK girişim var - 1986/1988 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerlik borçlanmasını yaparsam ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA ETKİSİ!
  61. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olurum? - Ayrıca askerlik borçlanmasının bana ne gibi faydası olur? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA 1 YIL ERKEN EMEKLİLİK!
  62. 2013 yılında daha az otomobil vergisi ödemek ister misiniz? - Otomobil, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri okusun - ÖDEDİĞİNİZ ESKİ VERGİLERİ NASIL GERİ ALABİLİRSİNİZ?
  63. Memur maaşlarına Ocak 2013 itibariyle yüzde kaç zam yapılacak? - MEMURA ENFLASYON ZAMMI!
  64. Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  65. 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!
  66. Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  67. İntibak Yasasıyla Hangi Emeklilerin Yüzü Gülecek? - EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK? - Dr. Resul KURT yazdı!
  68. Emekli olduktan sonra çalışabilir miyim? - Çalışırsam emekli maaşımda kesinti olur mu? - ENGELLİ HAKKIYLA EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞANLARIN DURUMU!
  69. 15 yıl ve 3600 gün şartlarını doldurmadığım için tazminatımı alıp işten çıkamıyorum - Askerlik ödemesini yaparsam kıdem tazminatı almam için eksik olan yılımı tamamlama konusunda bana faydası olur mu? - ASKERLİK BORÇLANMASI YAPARAK 15 YIL 3600 GÜNDEN KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANMA!
  70. Askerlik borçlanmamı ödersem kaç yaşında emekli olurum? - Ödemezsem kaç yaşında emekli olurum? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA OLAN ETKİSİNİN TESPİTİ!
  71. 1965 doğumlu bayanım - 1995 tarihli SSK girişim var - Ne zaman emekli olabilirim? - 58 YAŞINDA 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  72. 69 gün Bağ-Kur hizmetim var - 20.05.1991 tarihinden itibaren sigortalı çalışıyorum - Ne zaman emekli olabilirim? - SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  73. 05.01.1993 tarihinde bir Kamu kurumunda memur olarak göreve başladım - Ayrıca 01.12.1990 tarihinde Yedek Subay olarak askerliğe başladım 31.03.1992 tarihinde tezkere aldım - Ne zaman emekli olurum? - MEMUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  74. 10.07.1989 tarihli SSK girişim var - 1986/1988 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerlik borçlanmasını yaparsam ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA ETKİSİ!
  75. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olurum? - Ayrıca askerlik borçlanmasının bana ne gibi faydası olur? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA 1 YIL ERKEN EMEKLİLİK!
  76. 2013 yılında daha az otomobil vergisi ödemek ister misiniz? - Otomobil, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri okusun - ÖDEDİĞİNİZ ESKİ VERGİLERİ NASIL GERİ ALABİLİRSİNİZ?
  77. Memur maaşlarına Ocak 2013 itibariyle yüzde kaç zam yapılacak? - MEMURA ENFLASYON ZAMMI!
  78. İntibak yasasıyla neden benim emekli aylığım 124 lira artarken arkadaşımın aylığı 200 lira artıyor? - Acaba bir yanlışlık mı var? - EMEKLİLERE VERİLEN İNTİBAK ZAMMINDAKİ FARKLAR NEREDEN KAYNAKLANIYOR?
  79. Bağ-Kur prim borcundan kurtulmak mümkün mü? - ESNAF BAĞ-KUR PRİM BORÇLARI!
  80. SSK ilk işe başlama tarihim 1988 olup askerliğimi 1985 yılında 18 ay yaptım - Borçlanırsam ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  81. İnternetten SSK günlerime baktığımda girişim 1996 yılından itibaren gözüküyor acaba ben ne zaman emekli olurum? - EMEKLİLİK TARİHİNİ TEYİT ETTİRMEK!
  82. Vergi indirimiyle emeklilikte maaş hesaplanması nasıl yapılıyor? - ENGELLİ HAKKIYLA EMEKLİLİK!
  83. Bağ-Kur başlangıç tarihim 1 Nisan 2003 acaba kaç yaşında ve kaç günle emekli olabilirim? - 9000 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  84. Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  85. 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!
  86. Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  87. Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!
  88. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  89. 14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta - 1950 gün primim var - Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim? - VERGİ İNDİRİM HAKKI ALARAK EMEKLİLİK!
  90. Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim? - SİGORTALI BAŞLANGICINDAN SONRA MAHKEME KARARIYLA YAŞINI BÜYÜTENLERİN EMEKLİLİK DURUMU NEDİR?
  91. Emeklilikte En Çok Merak Edilenler - HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLMAK DAHA KOLAY? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  92. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  93. 1978 senesinden SSK girişim var - Ne zaman emekli olurum? - Ne kadar emekli maaşı alırım? - 44 YAŞINDA 5000 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  94. Ne zaman emekli olabilirim, askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu, gerekiyorsa, ne kadar öderim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  95. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  96. 1986 tarihli Sigorta girişim var - 1989/1990 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerliğimi borçlanmam gerekir mi? - KİMLERİN ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE İŞE YARAMAZ?
  97. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  98. Emekli aylığı bağlanırken hangi durumda son 7 yıl hesabı yapılmaz? - MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!
  99. 2 çocuk için doğum borçlanması yaparsam yaşlılıktan veya normal ne zaman nasıl emekli olabilirim? - EMEKLİLİKTE ESKİ YASAYA TABİ OLAN BAYANLAR!
  100. İşveren asgari geçim indirimini ödemiyorsa ne yapabilirsiniz? - ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ALAMAYANLAR OKUSUN!
  101. 1982 yılında çalıştığımız yerden ödenmiş sigortamız çıkmadı şimdi ne yapmamız lazım? - SSK HİZMET TESPİT DAVASINDA ZAMAN AŞIMINA DİKKAT!
  102. Ne zaman emekli olurum aydınlatırsanız sevinirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  103. Emeklinin intibak farkları hangi tarihten itibaren emekli maaşlarına yansıtılacak? - İNTİBAK ZAMMINI BEKLEYEN EMEKLİLER OKUSUN!
  104. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  105. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  106. Sigortalılar lehine çıkan yeni düzenlemeler - BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR!
  107. 1960 doğumlu babam ne zaman emekli olabilir? - EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  108. İşe iade davası sonucunda işe başlatılmayan işçilerin bilgisine - TAZMİNAT HAKKI!
  109. Çalışan ve emeklililer için SGK Formları - 81 FORM VE DİLEKÇE ÖRNEĞİ!
  110. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  111. Emeklilik şartlarınızı değiştirmediğinden borçlanmaya gerek yok - GEREKSİZ ASKERLİK BORÇLANMASINA DİKKAT!
  112. Emekli olan bir vatandaş çalıştığı yerde sigortalı gösterilirse emekli maaşından kesinti yapılır mı? - ÇALIŞAN EMEKLİLERİN BİLGİSİNE!
  113. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını alabilecek midir? - ÇİFT EMEKLİ AYLIĞI!
  114. Borçlanma bedeline ait ödeme makbuzunu emeklilik dilekçesi verilirken mi sunmamız lazım? - SGK HİZMET BORÇLANMASI YAPANLARIN BİLGİSİNE!
  115. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Tarihi Hesaplamaları -Yeni Emeklilik Başvuruları - SGK EMEKLİLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ!
  116. Annem 2000 yılından önce babamın vefatı ile beraber malulen emekli maaşı alıyor? - İntibak yasasından yararlanacak mıyız? - DUL AYLIĞI ALANLARIN İNTİBAK DURUMU!
  117. Şu anda kendi isteğimle iş yerinden ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? - SSK primlerim asgari ücretten yattığı için ne kadar tazminat alabilirim? - 15 YIL 3600 GÜNLE KIDEM TAZMİNATI!
  118. 15 Mayıs 1984 tarihinde SSK girişim var - Ne zaman emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  119. İsteğe bağlı Bağ-Kur günlerimi SSK ile birleştirsem avantajım ne olur? - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME!
  120. SSK başlangıç tarihi önemliymiş emeklilik tarihini değiştiriyormuş doğru mu? - EMEKLİLİKTE İLK İŞE GİRİŞ TARİHİNİN ÖNEMİ!
  121. Erken emeklilik için askerlik borçlanmamı yapmamın herhangi bir faydası olabilir mi? - ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE KİMLERİN İŞİNE YARAMAZ?
  122. İntibak zammınızı öğrenmek çok kolay - EMEKLİLER ALACAĞI İNTİBAK ZAMMINI NASIL ÖĞRENEBİLİR?
  123. Staj başlangıcı erken emekli eder mi? - TİCARET LİSESİ STAJ GİRİŞİ EMEKLİLİKTE SAYILIR MI?
  124. Bulgaristan günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - BULGARİSTAN BORÇLANMASININ ŞARTLARI!
  125. Sosyal Güvenlik Mahkemeleri nihayet kuruldu - 15 İL 18 ADLİYEDE FAALİYETE GEÇİYOR - ARTIK DAVALAR DAHA HIZLI SONUÇLANACAK!
  126. 900 günden dul ve yetim aylığı alamayanları sevindirecek Yargıtay kararı - 1 EKİM 2008 TARİHİNDEN SONRA VEFAT EDEN SİGORTALILARIN HAKSAHİPLERİ BU HABERE DİKKAT!
  127. Emekliliğime 7 sene var bu süreyi ödeme yapmadan geçirirsem eşimin Bağ-Kur'undan sağlık yardımı alabilir miyim? - ÇALIŞMAYAN ERKEK EŞİNİN ÜSTÜNDEN SAĞLIK YARDIMI ALABİLİR Mİ?
  128. Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  129. 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!
  130. Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  131. Bu siteye üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun - ÜCRETSİZ KOLAY ÜYELİK!
  132. Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!
  133. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  134. 14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta - 1950 gün primim var - Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim? - VERGİ İNDİRİM HAKKI ALARAK EMEKLİLİK!
  135. Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim? - SİGORTALI BAŞLANGICINDAN SONRA MAHKEME KARARIYLA YAŞINI BÜYÜTENLERİN EMEKLİLİK DURUMU NEDİR?
  136. Emeklilikte En Çok Merak Edilenler - HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLMAK DAHA KOLAY? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  137. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  138. Ne zaman emekli olabilirim, askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu, gerekiyorsa, ne kadar öderim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  139. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  140. 1986 tarihli Sigorta girişim var - 1989/1990 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerliğimi borçlanmam gerekir mi? - KİMLERİN ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE İŞE YARAMAZ?
  141. Emekli aylığı bağlanırken hangi durumda son 7 yıl hesabı yapılmaz? - MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!
  142. 2 çocuk için doğum borçlanması yaparsam yaşlılıktan veya normal ne zaman nasıl emekli olabilirim? - EMEKLİLİKTE ESKİ YASAYA TABİ OLAN BAYANLAR!
  143. İşveren asgari geçim indirimini ödemiyorsa ne yapabilirsiniz? - ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ALAMAYANLAR OKUSUN!
  144. 1982 yılında çalıştığımız yerden ödenmiş sigortamız çıkmadı şimdi ne yapmamız lazım? - SSK HİZMET TESPİT DAVASINDA ZAMAN AŞIMINA DİKKAT!
  145. Ne zaman emekli olurum aydınlatırsanız sevinirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  146. Emeklinin intibak farkları hangi tarihten itibaren emekli maaşlarına yansıtılacak? - İNTİBAK ZAMMINI BEKLEYEN EMEKLİLER OKUSUN!
  147. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  148. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  149. Sigortalılar lehine çıkan yeni düzenlemeler - BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR!
  150. 1960 doğumlu babam ne zaman emekli olabilir? - EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  151. İşe iade davası sonucunda işe başlatılmayan işçilerin bilgisine - TAZMİNAT HAKKI!
  152. Çalışan ve emeklililer için SGK Formları - 81 FORM VE DİLEKÇE ÖRNEĞİ!
  153. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  154. Emeklilik şartlarınızı değiştirmediğinden borçlanmaya gerek yok - GEREKSİZ ASKERLİK BORÇLANMASINA DİKKAT!
  155. Emekli olan bir vatandaş çalıştığı yerde sigortalı gösterilirse emekli maaşından kesinti yapılır mı? - ÇALIŞAN EMEKLİLERİN BİLGİSİNE!
  156. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını alabilecek midir? - ÇİFT EMEKLİ AYLIĞI!
  157. Borçlanma bedeline ait ödeme makbuzunu emeklilik dilekçesi verilirken mi sunmamız lazım? - SGK HİZMET BORÇLANMASI YAPANLARIN BİLGİSİNE!
  158. Askerlik borçlanması ile ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!

Emzirme ödeneği alabilmek için istenen belgeler nelerdir? - BEBEĞİ OLAN SİGORTALILARIN BİLGİSİNE!


Soru:

4/a (SSK) sigortalısıyım. Emzirme ödeneği alabilmem için istenen belgeler nelerdir?

Cevap:

Emzirme ödeneği alabilmek için istenen belgeler şunlardır:

* Sigortalının iş yerinden alınan vizite kağıdı,
* Doğum raporu,
* Nüfus cüzdanı fotokopisi (sigortalının ve yeni doğan çocuğun),
* Evlenme cüzdanı (Sigortalının eşi doğum yapmış ise)

Bu belgelerle birlikte bağlı bulunduğunuz SGK İl/Merkez Müdürlüklerine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Kaynak: SGK

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Sütün kalitesi neye bağlıdır?
  2. 10 soruda tüp bebek tedavisi
  3. Sigortasız geçen günleri toptan ödeyip emekli olabilir miyim?
  4. Malulen emeklilik için aranan 3 şart
  5. Günde üç bardak beyaz çayın faydası
  6. Çocuklar hastalıklardan nasıl korunur?
  7. İşte dünyanın en yaşanılacak şehri
  8. Hamilelik boyunca araba yolculuğunda nelere dikkat edilmeli?
  9. Gebelikte hangi gıdalar kesilmeli?
  10. Hamilelikte hangi rahatsızlıklarla karşılaşabilirim?
  11. Hamilelik boyunca 2 kişilik mi yemek yemeliyim?
  12. Hamilelikte neden çatlaklar oluşur?
  13. Hamilelikte bebek ilk defa ne zaman hareket eder?
  14. Doğumun başladığını nereden anlayabilirim?
  15. Ultrason bebek için zararlı mı?
  16. Tüp bebek tedavisine zaman başlamak gerekir?
  17. Kimler tüp bebek yaptırabilir?
  18. Tüp bebek kimlere uygulanamaz?
  19. Tüp bebek tedavisinde başarı için gereken şartlar nelerdir?
  20. Tüp bebek tedavisinde kaç deneme yapılabilir?
  21. Tüp bebek tedavisi için gereken süre nedir?
  22. Miyomlar veya polipler tüp bebek tedavisini nasıl etkiler?
  23. Tüp bebekle gerçekleşen hamilelik ile doğal yolla gerçekleşen hamilelik arasında fark var mıdır?
  24. Tüp bebek ile normal gebelikteki düşük ihtimali aynı mıdır?
  25. Hamilelik hakkındaki 8 önemli sorunun cevabı
  26. Erkekler bu hastalığa neden daha çok yakalanıyor?
  27. Ağız kokusu nasıl önlenir?
  28. Çeyiz parasını kaç içinde almayanın hakkı düşüyor?
  29. Emeklilik tarihi her kişinin durumuna göre nasıl değişiyor?
  30. Malulen emeklilik için başvuruda bulunsam emekli olabilir miyim?
  31. İşten kendi isteğimle ayrılmak istersem tazminat hakkım var mı?
  32. Son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor
  33. Emekli olmak için 20 tam yıl prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabisiniz
  34. Emekli Sandığından çeyiz yardımı alabilir mi?
  35. Ameliyattan dolayı vergi indirimi alabilir miyim?
  36. Bağ-Kurlu babam ne zaman emekli olabilir?
  37. Aradaki prim günümü dışarıdan ödeme durumum var mı?
  38. Askerliğimi borçlanırsam SGK başlangıç tarihimi 18 ay öne çekmiş olur muyum?
  39. Annem hem dul hem de yetim aylığı alabilir mi?
  40. Show Radyo kaç milyon dolara satılacak?
  41. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Mardin’de konuştu!
  42. Bayat Ekmeği Getir, Taze Ekmeği Götür kampanyası
  43. Karabasan hakkında merak edilen sorulara yanıtlar
  44. Karabasan olarak bilinen uyku felci nasıl oluşuyor?
  45. Uyku felcinin nedenleri nelerdir?
  46. Yediğimiz yemekler uykumuzun kalitesini ve uyku felcini nasıl etkiler?
  47. Çocuklar ve gençler de karabasan görür mü?
  48. Düzenli uykunun karabasan tedavisindeki önemi nedir?
  49. Uyku felci için doktora başvurulduğunda nasıl bir yol izlenir?
  50. Uyku felci tedavisinde ne tür ilaçlar kullanılır?
  51. Uyku felci hangi sıklıkta görülebilir?
  52. Aşırı kilolu olmanın zararları
  53. Merak uyandıran yeni bankalar kimin?
  54. İşte kanserden korunmanın yolları!
  55. Yerli çeşitlerin sağlığımıza doğrudan bir etkisi var mı?
  56. Neden organik ürün?
  57. Tam gıdalar ile beslenmenin rafine ve özünden ayrılmış gıdalarla beslenmeye göre olumlu etkileri var mı?
  58. Türkiye’de hangi ürünler GDO kapsamına giriyor?
  59. Aflatoksinin insan sağlığına etkileri nelerdir?
  60. Yurtdışı borçlanmasıyla emekli olanlar 6 ay Türkiye’de kalmayınca sağlık hizmeti alamaz mı?
  61. Hizmetlerimi birleştirerek ne zaman emekli olabilirim?
  62. Kıdem tazminatını alarak işten ayrılanın başka yerde çalışması yasak mı?
  63. Dul emekliye babadan yetim maaşı bağlanır mı?
  64. Yaştan dolayı emekli olamıyorum sadece sağlık primi ödesem bir sıkıntı olur mu?
  65. Sosyal Güvenlik Destek Priminden kurtuluş yolu var mı?
  66. Ne zaman emekli olabilirim ya da sigortaya ne zaman geçersem emekli olabilirim?
  67. Emekli Sandığına ödediğim primleri SSK dosyamda nasıl birleştirebilirim?
  68. Emeklilik tarihimi doğru mu hesapladım?
  69. Sadece Bağ-Kur prim ödemem var askerliği borçlanırsam ne zaman emekli olabilirim?
  70. Annem boşandıktan sonra yetim maaşını tekrar alabilecek mi?
  71. Emekli maaşımdaki kesintiler işyeri sahibi olmamdan dolayı mıdır?
  72. Annem doğum borçlanmasından kaç gün faydalanabiliyor?
  73. Sigorta başlangıç tarihi 10 Eylül 1998 olan babam ne zaman emekli olacak?
  74. SSK girişimi geri çekersem kıdem tazminatımı hak eder miyim?
  75. 540 gün askerlik borçlanmamı yaptım ne zaman emekli olabilirim?
  76. Kanser nedir?
  77. Ülkemizde kanser görülme sıklığı nedir?
  78. Kanserin nedenleri nelerdir?
  79. Kanser belirtileri nelerdir?
  80. En sık görülen kanser türleri nelerdir?
  81. Kemoterapi nedir?
  82. Kemoterapi kim tarafından uygulanır?
  83. Kemoterapi nasıl uygulanır?
  84. Kemoterapinin yan etkileri nelerdir?
  85. Kemoterapiye bağlı yan etkiler önlenebilir mi?
  86. Tümör tedavisi nerelerde yapılmalıdır?
  87. Kemoterapi Esnasında Çalışılabilir mi?
  88. Kemoterapi Sırasında Tatil Yapılabilir mi?
  89. Kemoterapinin Cinsellik Üzerine Olan Etkileri Nelerdir?
  90. Kemoterapi Esnasında veya Sonrasında Hamile Kalmak Riskli mi?
  91. Lezzetli sufle nasıl yapılır?
  92. Toktamış Ateş son yolculuğuna uğurlandı
  93. Okul müdürlerini kim atayacak?
  94. 150 yıllık hayal gerçek olacak mı?
  95. Vergi borcu olanların dikkatine!
  96. AK Parti’nin oy oranı
  97. Şok suikast girişiminden ucuz kurtuldu!
  98. Mehmet Ali Birand böyle uğurlandı!
  99. Ahşap ve Kütük Evler – 55 FOTO
  100. Otomobil direksiyonunun üzerinde ekran teknolojisi
  101. Avustralya’da sıradışı doğa olayı böyle görüntülendi
  102. Yüzük parmağı uzun olanlar hakkında ilginç tespit
  103. 1 yudum gazlı içecek vücutta neler yapıyor?
  104. Dr. Mehmet Öz’den 10 altın kural!
  105. Havuz ve denize balıklama atlamayın!
  106. Yaz aylarında artan zehirlenmelere dikkat!
  107. Ramazanda ayında beslenme önerileri
  108. Kalpteki ritm bozukluğu götürür!
  109. Dondurma yerken dikkat!
  110. Çocuklar artık okulunda değil internette sosyalleşiyor!
  111. Yazın aşırı sıcaklarda nasıl rahat uyuyabiliriz?
  112. Bebeklerin için Apgar testi
  113. Hangi annelerin bebekleri daha zeki oluyor?
  114. Helal AVM önümüzdeki yıl açılıyor!
  115. Dolar 1,7010 avro 2,4390 liradan haftaya başladı!
  116. 1 Milyon 300 bin internet sitesi kapatıldı!
  117. İşte dünyanın en hızlı otomobili Tuatara
  118. Güvenli internet uygulamasında radikal değişikliğe gidiliyor
  119. Lenovo tablet bilgisayarın özellikleri
  120. 4,5 milyon bilgisayara hangi virüs bulaştı?
  121. Uzun boylu olanları bekleyen tehlike!
  122. Hangileri besinler yasaklı hangileri masum?
  123. Karpuz-peynir ikilisine dikkat!
  124. Çok Faydalı Pratik Bilgiler
  125. Evde Toz Almanın Püf Noktası
  126. Uluslararası ortamda tanınan ve Birleşmiş Milletler’e üye olmayan ülkeler
  127. Birleşmiş Milletlerin 39 üyesi ve Çin Cumhuriyeti tarafından tanınan ülke:
  128. Diplomatik olarak Türkiye dışındaki Birleşmiş Milletler’in üyesi tarafından tanınmayan ülke
  129. Diplomatik olarak Rusya ve Nikaragua dışındaki Birleşmiş Milletler’in üyesi tarafından tanınmayan ülke
  130. Birleşmiş Milletler’in hiçbir üyesi tarafından tanınmayan fiilen bağımsız ülkeler
  131. Dünyada Konuşulan Dil Sayısı
  132. Hafızayı güçlendirmenin ilginç yolu!
  133. Yüksek tansiyonu olanların dikkatine!
  134. Masaj yapan otomobil Citroen C4
  135. Kısa boylu çocuğa yaklaşım nasıl olmalı?
  136. Yorgunlukla başa çıkma yöntemleri
  137. Cep telefonunu satacak olanlara önemli uyarı
  138. Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi
  139. Sakıp Sabancı anıldı
  140. Stres 10 yıl yaşlandırıyor!
  141. Alerji mevsimi geldi!
  142. Geçmeyen öksürük şikayeti hk.
  143. İşte yeni çıkacak Facebook marka cep telefonlarının ilginç özellikleri
  144. Fenerbahçe İspanyol takımı Valencia’yı nasıl dize getirdi?
  145. Hakan Şükür yeniden futbola mı dönüyor?
  146. Sinemada yeni afiş krizi iddiası
  147. En çok biplenen hangi TV dizisi film olacak?
  148. Kurtlar Vadisi Filistin filmi ile İsrail’e özür dilettik!
  149. Bu meyve kanser riskini azaltıyor
  150. Başınız dönüyorsa ne yapmalısınız?
  151. Bebeklerin parmak emmesi normal mi?
  152. Kahvaltıda fazla yemek tok tutar mı?
  153. İşte diş çürümelerini önleyen içecek
  154. Dün gece yarısı yine sallandık
  155. İşte hafızayı güçlendiren şifalı bitkiler
  156. Koşmak, zıplamak, ip atlamak, koşu bandında yürümek, voleybol ve basketbol oynamak böbrek taşını düşürmede ne kadar etkili?
  157. İşte yaşlılar için elektrikli baston
  158. Kış aylarında dokunmatik telefon kullanma çilesine son
  159. İşte Lego mouse
  160. Laptop sehpası ile dizüstü bilgisayarınızı istediğiniz yerde rahatlıkla kullanabileceksiniz
  161. İşte her derde deva bir hayat iksiri: Arı sütü
  162. İşte buzdan bilgisayar – FOTO
  163. Cep telefonlarında çığır açacak buluş ne?
  164. Ekran kartı olmadan oyunlar çalışacak mı?
  165. Fazla televizyon izleyen kişilere kalp krizi uyarısı
  166. Yürümek ömrünüzü uzatıyor mu?
  167. Cep telefonlarıyla uzun süreli konuşanların dikkatine!
  168. Balık Satın Alırken Hazırlarken ve Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com