Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Aralık 2012 Cuma

Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!


Asgariden prim ödemektense ödememeniz daha iyi

Soru:22 Haziran 1966 doğumluyum. 1 Temmuz 1983’de sigortalı olarak çalışmaya başladım. 8135 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? Bu maaşı etkiler mi?
   A.TURHAN
Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi 5150 gün prim ödeme ve 47 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de,47 yaşınızı dolduracağınız 22 Haziran 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan, borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez. 

Sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Priminizde yeterli olduğuna göre, askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok.

Emekli olmak için aranan prim gün sayısını doldurduğu halde prime esas kazancın alt sınırından(bugün için 940.50 TL’dir) prim ödemeye devam edenlerin emekli aylığında az da olsa düşme oluyor. Prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.113.25 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı, örneğin 4, 5 bin lira üstünden prim ödemeye devam edenlerin emekli aylığı artıyor. Asgariden  prim ödeyecekseniz ödemeseniz daha iyi. Tavandan veya belirttiğimiz gibi tavana yakın kazanç tutarı üstünden prim ödüyorsanız prim ödeye devam etmeniz de yarar var.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com