Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Ekim 2016 Salı

15 ay askerlik yaptım askerliğin ne kadarını borçlanmalıyım?


Askerlik borçlanması iki yıl erken emekli eder 
Soru: 11 Temmuz 1972 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim Kasım 2000 olup 2220 gün prim ödemem var. 28 Şubat 1992’de askere gittim ve 15 ay askerlik yaptım. Askerliğin ne kadarını borçlanmalıyım?
Adem KÖPRÜ
Cevap: Askerlik sürenizin tamamını borçlanmanız halinde emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi oluşunuz. 3305 gün daha prim ödeyerek priminizi 5975 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 11 Temmuz 2030’da emekli olabilirsiniz. Askerliğinizi borçlanmazsanız, toplam 7000 gün prim ödemeniz şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 11 Temmuz 2032’de emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

35.000 TL karşılığında 5 yıl hizmet satın alabilir miyim?


Kaybedilen günlerin geri kazanılması mümkün

Soru: Babam 1 Ocak 1968 doğumlu. Bağ-Kur başlangıç tarihi 24 Kasım 1992 olup 19 yıllık geçmişi var. Fakat 2010 ve 2015 yarasında düzenli ödeme olmadığı gerekçesiyle 5 yıl silindi denildi. Ve 5 yılı 35.000 TL karşılığında satın alınabileceğini söylendi. Bu durumun aslı var mı? Ve babam bu durumda ne zaman emekli olur? SSK ya geçse kaybı olur mu?
Ayşe AYDIN
Cevap:  Prim borcundan dolayı sigortalılığı durdurulan ve prim borcu silinerek, sigortalılık süresini kaybedenler, kaybettikleri sürenin primlerini güncel değerleri üstünden ödeyerek günlerini tekrar kazanabiliyorlar. Verilen bilgi doğru. Babanız durdurulan sigortalılık süresinin primini bugünün değerleri üstünden öderse, kaybettiği günleri tekrar kazanabilir.
Emekli olmak için: 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi.  Günlerini kazanması halinde, 24 Kasım 2017’ye kadar prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlaması şartıyla, 53 yaşınız dolduracağı 1 Ocak 2021’de emekli olabilir.  Babanızın askerlik süresi hakkında bilgi vermemişsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden önce 18 ay askerlik yapmışsa, askerliğinin tamamını borçlanması halinde, borçlanmadan sonra prim ödemese de, 52 yaşını dolduracağı 1 Ocak 2020’de emekli olabilir.    
Ekrem SARISU - POSTA


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Özel kalem müdürlüğüne atanırsam, emekli aylığım ile maaşımı birlikte almaya devam edebilir miyim?


Özel kalem müdürü olarak atanırsanız emekli aylığınız kesilir

Soru: SSK emeklisiyim. Bir belediyede, belediye meclis üyeleri arasından belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildim. Yaşlılık aylığım kesilmedi, halen de bu görevim devam ediyor ve belediye başkan yardımcısı ödeneğini de alıyorum. Belediye başkanımız beni özel kalem müdürü yapmak istiyor. Özel kalem müdürlüğüne atanırsam, emekli aylığım ile maaşımı birlikte almaya devam edebilir miyim?
Ali ÖZDEMİR
Cevap: Belediye meclis üyeleri arasından görevlendirilen belediye başkan yardımcıları, belediye başkanları gibi seçimle göreve geldiklerinden, emekli aylıkları kesilmez ve görevlerine ilişkin ödeneklerini de almaya devam ederler. Ancak atamayla göreve gelen kadrolu belediye başkan yardımcılarının emekli aylıkları kesilir. Belediye özel kalem müdürlüğü de, seçimle değil atamayla gelinen bir görev olduğundan, özel kalem müdürü olarak atanmanız halinde, SSK’dan aldığınız emekli aylığınız kesilir.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Meslek hastalığı raporlarına itiraz nasıl yapılır?


Meslek hastalığı raporlarına itiraz nasıl yapılır?

İş kazası ve meslek hastalığı ile ilgili her türlü işlemlere de kazanın vuku bulduğu işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ilgili ünitesine itiraza ilişkin beyanlarını açıkça içeren bir dilekçe ile yapılması gerekir.

Meslek Hastalığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İşverenin kontrolü dışındaki meydana gelen iş kazalarının bildirimi nereye ve kaç gün içerisinde yapılması gerekmektedir?


İşverenin kontrolü dışındaki meydana gelen iş kazalarının bildirimi nereye ve kaç gün içerisinde yapılması gerekmektedir?

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkezlerine ve kazanın öğrenildiği tarihten itibaren 3 işgünü içerisinde bildirilmesi gerekmektedir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Eşimden dolayı 4(b)’dan (SSK) malul dul aylığı alıyorum, 4(a)’lı işe girmem halinde aylığı almaya devam edebilir miyim?

5510 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi gereği ölüm aylığı bağlanan eşin aylığı ancak, evlenmesi halinde kesilir. Çalışması halinde kesilmez.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com