Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

Torba yasa kapsamında Bağ-kur prim borcunuzu ödeyerek günlerinizi nasıl geri kazanabilirsiniz?

Torba yasa prim borçlusu için bulunmaz fırsat

Soru: 18 Haziran 1966 doğumluyum. 1985 yılında askerliğimi 18 ay olarak yaptım. 1989 yılının muhtemel sonlarında esnaf Bağ-Kurlu olmuşum. Biraz prim yatırabildimse de 70 bin civarı borcum olduğu söylendi. Sigortam yok. Ne yapmam gerekiyor? Ruhi YILMAZ

Cevap:

Vergi borçlarında ilk taksit ödeme süresi de uzatıldı mı?

Vergi borcunda ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatıldı


Soru: Nisan ayında vergi borcumu Torba Kanun kapsamında yapılandırdım. Taksit ödemelerim 31 Mayıs olarak çıkartıldı. Başvuruda 2 Mayıs sondu. Fakat uzatıldı. Bu durumda ilk taksitimi bana verilen listeye göre mi ödeyeceğim? Yoksa 30 Haziran olarak mı ödemeye başlayacağım? Bilgi verirseniz sevinirim.
Tansu TAYAKSI

Cevap:

Yeni çıkan torba yasasına göre kendi işyerimde SSK'ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olabilir miyim?

İşveren kendi işyeri ve ortağı olduğu işyerinde sigortalı gösterilemez


Soru:1 Ocak 1968 doğumluyum. Sigortaya girişi tarihim 1 Ekim 1987 olup üç ay prim ödedim. 1991 yılının ilk gününden itibaren adıma işyeri açtım ve Bağ-Kura girdim ve halen Bağ-Kura devam etmekteyim. Bağ-Kurda 7320 gün prim ödemem var. Yeni çıkan torba yasasına göre, kendi işyerimde  SSK'ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olabilir miyim? Dönüş yaptığım için emeklilik yaşımda bir değişme olur mu?

Yalçın ÜZMEZER
Cevap:

Emekli olmak istiyorum toplam 800 gün SSK primine sahibim bu koşullara göre nasıl emekli olabilirim?

En fazla iki doğum borçlanılabiliyor


Soru: 10 Haziran 1974 doğumluyum? Evli ve 3 çocuklu bir ev hanımıyım. Çocuklarım; 1993, 1999 ve 2008 doğumlular. 11 Aralık 1989 tarihinden SSK başlangıcım bulunuyor. 1991 yılı sonuna kadar çalıştım. Bu tarihe kadar; 623 gün prim ödenmişliğim var. 2010 ve 2011 yıllarından da 177 gün SSK primim oldu. Toplam 800 gün SSK primine sahibim.  Emekli olmak istiyorum. Bu koşullara göre nasıl emekli olabilirim? Züleyha İPEK
Cevap:

Askerliğimi 1988 yılında kısa dönem olarak 8 ay yaptım askerliğimin ne kadarını borçlanıp emekli olabilirim?

51 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz


Soru: 10 Ekim 1963 doğumluyum. Sigorta başlangıç yılım Nisan 1990 ayı olup 7400 gün prim ödemem var. Askerliğimi 1988 yılında kısa dönem olarak 8 ay yapıp tamamladım. Askerliğimin ne kadarını borçlanıp emekli olabilirim? Hasan MARANGOZ

Cevap:

Torba yasasında yararlanarak 2011 yılında SSK'lı oldum emekli olabilmem için ne kadar prim gerekiyor?

Primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: Ben 1961 Doğumluyum. 1978 de SSK lı çalışmaya başladım. 1996  gün prim ödemem var. 2004 yılında Bağ-Kur’a geçtim. Torba yasasında yararlanarak 2011 yılında SSK'lı oldum. Emekli olabilmem için ne kadar prim gerekiyor? ALPEREN

Cevap:

Bağ-Kurdan sonra sigortalı çalışarak 1420 gün prim ödedim ne zaman emekli olurum?

Askerlik sürenizi borçlanmanızda yarar var


Soru: 18 Ağustos 1964 doğumluyum. 3 Mart 1986 da sigorta girişim var. 1000 gün prim ödedim. Daha sonra 5 yıl 3 ay çiftçi Bağ-Kurum var. Bağ-Kurdan sonraki sigortalı çalışarak 1420 gün prim ödedim. Ne zaman emekli olurum? Erdoğan KOCA

Cevap:

Eşimden ayrıldım babam vefat etti maaşını Bağ-Kurdan annem alıyor bende bu maaştan yüzde kaç faydalanabilirim?

Yetim alığı alabilirsiniz


Soru: Eşimden ayrıldım. Babam vefat etti. Maaşını Bağ-Kurdan annem alıyor. Bende bu maaştan yüzde kaç faydalanabilirim? Hülya YALÇIN

Cevap:

Eşimden ayrıldım babam vefat etti maaşını Bağ-Kurdan annem alıyor bende bu maaştan yüzde kaç faydalanabilirim?

Yetim alığı alabilirsiniz
Soru: Eşimden ayrıldım. Babam vefat etti. Maaşını Bağ-Kurdan annem alıyor. Bende bu maaştan yüzde kaç faydalanabilirim? Hülya YALÇIN

Cevap:

Emekli Sandığından emekliyim 20 Mart 2006 tarihinde aile şirketine (ticari limitet) ortak oldum emekli maaşımdan kesinti olması gerekiyor mu?

Şirket ortağı emeklinin aylığından destek primi kesilir


Soru: Ben 2003 yılında Emekli Sandığından emekliyim. 20 Mart 2006 tarihinde aile şirketine (ticari limitet) ortak oldum. Fakat çalışmıyorum. Maaşımdan kesinti olması gerekiyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
H.G.

Cevap:

1440 gün prim ödemem var kaç sene sonra emekli olurum?

İki doğum için ödenecek borçlanma beli 12.240 TL


Soru: İşe giriş tarihim 1 Ağustos 1987 olup,  1440 gün prim ödemem var. Kaç sene sonra emekli olurum? İki tane doğum yaptım. Onlara kaç para pirim yatıracağım?
İ.Z.
Cevap:

2009 Kasım ayından itibaren isteğe bağlı Bağ-Kurluyum ne zaman emekli olabilirim?

Primi 5525 e yaşı 52 ye tamamlamalısınız


Soru: 1971 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1990 1300 gün sigorta var. 2009 Kasım ayından itibaren de isteğe bağlı Bağ-Kurluğum. Ne zaman emekli olabilirim? Ne kadar daha pirim yatırmam gerek? Ayrıca ben nereden emekli olabilirim? Emekli olmam için ne yapmam lazım?
Hilmi ORTAKÇI

Cevap:

1980 doğumluyum 1996 yılından beri ful çalışıyorum biraz erken bir soru ama ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok


Soru: 1980 doğumluyum. 1996 yılından beri ful çalışıyorum. Biraz erken bir soru, ama ne zaman emekli olurum? 18 ay askerlik yaptım. Sedat ÇETİN

Cevap:

Yabancı Personele çalışma izin tarihleri arasında 17 gün boşluk olduğu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün kesmiş olduğu cezalar 6111 sayılı yasa af kapsamına girer mi?

Yabancıların çalışma izinleri nedeniyle kesilen cezalar Torba Yasa kapsamında ödenebilir

Soru: Yabancı Personele çalışma izin tarihleri arasında 17 gün boşluk olduğu için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün kesmiş olduğu cezalar 6111 sayılı yasa af kapsamına girer mi? Hisar VD Girmez diyor. Girerse hangi gerekçelerle memura izah edebilirim.
İsmail SARI
Cevap:

Bahçe sahibi emeklinin aylığından SGDP Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmektedir bu uygulama yasal mıdır?

Tarımsal faaliyette bulunanın emekli aylığından destek primi kesilmez

Soru : SSK emeklisi, narenciye bahçesinden dolayı üretici durumundadır. Ağaç sayısından dolayı deftere tabi zirai gelir vergisi mükellefiyeti yapıtlılar. Bahçe sahibi emeklinin aylığından Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmektedir. Bu yasal mıdır?
Kemal ACARLAR/ SMMM

Cevap:

Emekli Sandığı emeklisi annem üzerinden bana yetim aylığı bağlandı çalışmaya başladığımda yetim aylım kesilir mi?

Anneniz Emekli Sandığına tabi olduğundan şanslısınız


Soru: Emekli Sandığı emeklisi annem 20 Mart 2011 tarihinde vefat etti. Evli değilim ve çalışmıyorum. Bana yüzde 25 oranında yetim aylığı bağlandı. Çalışmaya başladığımda yetim aylım kesilir mi?        
Beril KULELİ

Cevap:

5000 günden fazla prim ödemem var 18 ay askerlik borcumu ödersem ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanırsanız Mart 2012 de emekli olabilirsiniz


Soru: 10 Mart 1964 doğumluyum. 1986 da sigortam başladı. 5000 günden fazla prim ödemem var. 18 ay askerlik borcumu ödersem, ne zaman emekli olurum?
KAYA

Cevap:

Süresi içinde Bağ-Kura kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü hk.

Emekli şirket ortağı 1 Şubat 2004 den destek primi ödemek zorunda


Soru 33: 1) Sosyal Güvenlik Destek Primi için talebimiz olmadı. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurursak, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren mi tescil ederler. Yoksa şirket ortağı olduğum 2003 yılından itibaren mi tescil ederler? Tescil yapılmadı.
2) İşyerini açmış ancak Bağ-Kur’a tescil yaptırmamış bir kişiyi, şuan tescil yaptırmak istersek işe başlama tarihi 1 Ocak 1999 tarihimi olur?
ŞUAYİP

Cevap:

Torba Yasa ve Kasım 2010 ayından sonraki aylara ilişkin prim borçları hk.

Kasım 2010 ayından sonraki prim borçları Torba Yasadan yararlanmıyor


Soru: Destek prim borcu için, 6111 sayılı yasadan faydalanmak için başvurdum. Kasım 2010 ve önceki aylar taksitlendirildi. Ancak, Aralık 2010 den sonraki destek primi borçları dahil edilmedi. Bu borçları nasıl ödemem gerektiğini açıklarsanız sevinirim.
Ahmet CAN

Cevap:

İsteğe bağlı sigortaya ne kadar ve kaç sene prim ödeyeceğim?

İsteğe bağlıya 920 gün prim ödemenizde sakınca yok


Soru: 3 Temmuz 1977 de sigortalı olarak çalışmaya başladım. 2100 gün prim ödemem var. 1979 da 580 gün askerlik yaptım. Yaştan ne zaman emekli olurum? İsteğe bağlı prim ödersem, ne kadar ve kaç sene ödeyeceğim?
Namık Kemal ERTEN

Cevap:

Annemin 30 sene önce yatan bir sigortası vardı geriye dönük borçlarını çıkartıp emekli edebilir miyim?

Anneniz borçlanarak gün kazanmaz


Soru: Annemin 30 sene önce yatan bir sigortası vardı. Geriye dönük borçlarını çıkartıp emekli edebilir miyim?

Ali BAYAZIT
Cevap:

Emeklilik yaşını bekleyenlere 6111 sayılı Torba yasa ile getirilen bir hak var mı?

Yaşı bekleyenlere yeni hak yok


Soru: SSK'dan emekli olabilmek için yaşlarının dolmasını bekleyenler sağlık yardımı alamıyorlardı. 6111 sayılı Kanun bu konuda değişiklik getirdi mi? Yaşlarını doldurup emekli olduktan sonra sağlık yardımı alabilecekler mi? Cömert MERT

Cevap:

İşverenin tek taraflı olarak işçiyi işten çıkarması ve kıdem tazminatı ödememesi hk.

Ücret 20 günden fazla geciktirilirse işçide iş yapmayabilir  

Soru: İşverenin tek taraflı işçiyi işten çıkarması ve kıdem tazminatı ödememesi konusunda çok yakınım bir sorusunu sormak istiyorum. İşveren geçtiğimiz Cuma günü, 15 yıldır yanında çalıştığı tüm işçileri kıdem tazminatını ödemeden işten çıkarmış.

3 çocuk annesiyim kaç yaşında emekli olabilirim?

İki doğumunuzu borçlanabilirsiniz


Soru: 1988 de sigortalı çalışmaya başladım. 1992,1988 ve 2000 doğumlu 3 çocuk annesiyim. Kaç yaşında emekli olabilirim? Çocuklardan yararlanabilir miyim?
Mintaze BIYIKLI/ KARABÜK

Cevap:

2022 sayılı yasaya göre özürlülük maaşı bağlanması için nasıl bir yol izlemeliyiz?

2022 den aylık bağlatmak için kimsesiz ve muhtaç olmak gerekiyor


Soru: Babam yıllardır 2022 den maaş alıyordu. Bu ay başına kadar. 1998 dede pancar ekmişti ve fabrikada kaydı vardı. Fakat Bağ-Kura kayıtlı bile değildi. Tarım Bağ-Kurna gittik ve emekli olabilir mi? diye sorduk. Ve önce 2022 den maaş aldığını gördüler. SGK Ankara ile görüşün, geriye dönük 2022 den aldığı maaşı geri  almazlarsa, öyle başvuru yapın dediler. Bizde Ankara sosyal yardımlar daire başkanlığına sordum. Ve anında 2022 maaşı kesildi. 1988 de SSK'lı 78 gün çalışmış diye 10.200 TL de yersiz ödeme diye ceza geldi. Bizde ceza geldi, 2022 maaşı da kesildi diye Tarım Bağ-Kuruna başvurduk. 1 Mayıs 1998 den itibaren Tarım Bağ-Kuruna kayıt yapıldı. Fakat yapılandırmada ödeyeceği para 19.000 TL. Bu parayı da ödeme imkânı yok. Babam gelen cezayı ödemek zorunda kalır mı? Tekrardan 2022 den özürlülük maaşına bağlanması için nasıl bir yol izlemeliyiz? Orçun ÜNVER

Cevap:

1990 yılında askere gittim askerlik borcu çıkar mı?

Prim yeterli 49 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz


Soru: 1970 doğumluyum, 1 Nisan 1986  tarihinde SSK lı oldum. Bugüne kadar 6988 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?  Bir de benim SSK girişim askerden önce. Yani 1990 yılında askere gittim. Askerlik borcu çıkar mı? Adem ÇETİNALP

Cevap:

Bağ-Kur başlangıç tarihim 15 Mart 1987 olup halen devam etmektedir ne zaman emekli olabilirim?

48 yaşınızı dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz


Soru: SSK başlangıcım 1 Ocak 1981 olup, 28 Şubat 1984 de bitmiş olup toplam 749 gün prim ödemem var. Bağ-Kur başlangıç tarihim 15 Mart 1987 olup, halen devam etmektedir. Ne zaman emekli olabilirim?
Safa ÖZDEMİR

Cevap:

450 gün primle emekli olma şansı var mı?

Anneniz 450 günle emekli olamaz


Soru: Annem 1943 doğumlu. 1981 yılında 450 gün ödenmiş Bağ-Kur primi var. Acaba annemin emekli olma durumu olabilir mi? İlhan İŞÇİ

Cevap:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com