Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

Emekli Sandığından emekliyim 20 Mart 2006 tarihinde aile şirketine (ticari limitet) ortak oldum emekli maaşımdan kesinti olması gerekiyor mu?

Şirket ortağı emeklinin aylığından destek primi kesilir


Soru: Ben 2003 yılında Emekli Sandığından emekliyim. 20 Mart 2006 tarihinde aile şirketine (ticari limitet) ortak oldum. Fakat çalışmıyorum. Maaşımdan kesinti olması gerekiyor mu? Bilgilendirirseniz sevinirim.
H.G.

Cevap:
Limited şirket ortakları Bağ-Kur sigortası kapsamında. Emekli olup, emekli aylığını kestirmeden limited şirket ortaklığı yapanların emekli aylıklarından Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilir. Emekli Sandığından emekli olup emekli aylığınızı kestirmeden limitet şirket ortağı olduğunuzdan, şirket ortağı olduğunuz tarihi takip eden aybaşından itibaren, destek primi ödemeniz gerekiyordu. 1 Ekim 2008 e kadar 12 nci basamak gelir tutarının yüzde 10 u kadar(en son Eylül 2008 ayı için 75 TL idi) destek primini bizzat ödemeniz gerekiyordu. 1 Ekim 2008 den itibaren destek priminin emekli aylığından kesilmesi gerekiyor. Emekli aylığından: Ekim-Aralık 2008 ayları için yüzde 12, 2009 da yüzde 13, 2010 da yüzde yüz de 14, 1 Ocak 2011 den itibaren de emekli aylığının yüzde 15’i oranında destek prim kesilmesi gerekiyor.

Torba Yasa prim borcunuzu ödemek için fırsat. En geç 31 Mayıs 2011 tarihinde kadar başvuru yaparak destek primi tescilinizi yaptırıp,  prim borcunuzu Torba yasa kapsamında öderseniz, borcun ağırlıklı kısmını oluşturan gecikme cezası ve gecikme zammı borcundan kurtulursunuz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com