Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

Yabancı Personele çalışma izin tarihleri arasında 17 gün boşluk olduğu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün kesmiş olduğu cezalar 6111 sayılı yasa af kapsamına girer mi?

Yabancıların çalışma izinleri nedeniyle kesilen cezalar Torba Yasa kapsamında ödenebilir

Soru: Yabancı Personele çalışma izin tarihleri arasında 17 gün boşluk olduğu için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünün kesmiş olduğu cezalar 6111 sayılı yasa af kapsamına girer mi? Hisar VD Girmez diyor. Girerse hangi gerekçelerle memura izah edebilirim.
İsmail SARI
Cevap:
6111 sayılı yasanın 1 nci maddesinin (c) bendine göre, Maliye Bakanlığı tahsil dairelerince 6183 sayılı kanun kapsamında takip edilen ve vadesi 31 Aralık 2010 tarihinden(bu tarih dahil)  önce olduğu halde yasanın yayımlandığı 25 Şubat 2011 tarihi itibariyle ödenmemiş olan adli ve idari para cezaları, yasadan yaralanarak ödenebiliyor. 4817 sayılı “Yabancıların Çalışma İzinleri hakkında Kanun” kapsamında kesilen cezalar, Vergi Dairelerince 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun kapsamında takip ve tahsil edildiğinden, Torba yasanın sağladığı avantajdan yararlanarak ödenebilir. Kesilen cezanın vadesi 31 Aralık 2010 tarihinden önceyse, borcunuzu Torba Yasadan yararlanarak ödeyebilirsiniz. Ödeyemezsiniz diyen memura, 6111 sayılı yasanın 1/c-1 nci maddesini hatırlatmanız da yarar var.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com