Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

5000 günden fazla prim ödemem var 18 ay askerlik borcumu ödersem ne zaman emekli olurum?

Askerliğinizi borçlanırsanız Mart 2012 de emekli olabilirsiniz


Soru: 10 Mart 1964 doğumluyum. 1986 da sigortam başladı. 5000 günden fazla prim ödemem var. 18 ay askerlik borcumu ödersem, ne zaman emekli olurum?
KAYA

Cevap:
Askerlik yaptığınız tarihi bildirmemiş, sigorta başlangıcınızı da tarih yerine yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Sorunuzu sigorta başlangıç tarihinden önce askerlik yaptığını ve sigorta başlangıç tarihinizin de 1 Temmuz 1986 olduğu varsayımına göre cevaplandırıyoruz.
Askerlik sürenizi borçlanırsanız başlangıç tarihiniz 18 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 48 yaşınızı dolduracağınız 10 Mart 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com