Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

İşverenin tek taraflı olarak işçiyi işten çıkarması ve kıdem tazminatı ödememesi hk.

Ücret 20 günden fazla geciktirilirse işçide iş yapmayabilir  

Soru: İşverenin tek taraflı işçiyi işten çıkarması ve kıdem tazminatı ödememesi konusunda çok yakınım bir sorusunu sormak istiyorum. İşveren geçtiğimiz Cuma günü, 15 yıldır yanında çalıştığı tüm işçileri kıdem tazminatını ödemeden işten çıkarmış.

Sebep ise; işçiler maaş ve fazla mesaileri zamanında ödenmediği için işyerinin şartelini indirmişler ve işyeri o gün üretim yapamamış. Bana konuyu aktaran yakınım o gün işte değilmiş bu eyleme katılmamış. Ancak o da mağdur olmuş. İşveren, İş Kanununa göre yaptığınız davranış beni haklı çıkarıyor ve kıdem tazminatı ödemeyeceğim diyormuş.
Bazı işçiler avukat tutup kıdem tazminatlarının ödenmesi için dava açıyorlarmış. Bana konuyu aktaran yakınım dava açayım mı diyor.
Ayrıca, kişi bana kıdem tazminatını almak için dava açma süresi var mı diye soruyor. Birileri 1 hafta demiş, ancak kanunda böyle bir süre yok. 10 yıl içinde dava açabilir diye düşünüyorum. İşçilerin işyerinde şartel indirmesi ve bir gün üretim yapılmaması işvereni haklı duruma düşürür mü? Ve kıdem tazminatı ödemeyebilir mi?

Sonuç olarak yakınım bu durumda dava açsın mı? Dava açma süresi nedir?
İmdat TÜRKAY

Cevap:  Şayet işveren ücretleri 20 günden fazla geciktirmiş ise, çalışanların bu tür bir eylem yapma hakkı bulunuyor. İşveren bu eylemden dolayı işçileri işten çıkartamaz. Yapılan fesih haksız fesih olup, çalışanların ihbar ve kıdem tazminatının ödenmesi gerekir. Yakınınızın ödenmeyen kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla çalışma ücreti ve varsa çalışma süresi içinde kullanmadığı yıllık izin sürelerinin ücretlerinin ödenmesi için dava açmasında yarar var. Önce noterden bir ihtar çekerek belirttiğimiz alacakların tamamının ödenmesini talep etsin. Ödenmemesi halinde dava açsın.  Kıdem tazminatında zamanaşımı süresi 10 yıldır.
Şayet işveren ücret ödemesini 20 günden fazla geciktirmemişse yapılan eylem, işverene haklı nedenle fesih hakkı verdiğinden, kıdem tazminatı alamazlar.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com