Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

Yeni çıkan torba yasasına göre kendi işyerimde SSK'ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olabilir miyim?

İşveren kendi işyeri ve ortağı olduğu işyerinde sigortalı gösterilemez


Soru:1 Ocak 1968 doğumluyum. Sigortaya girişi tarihim 1 Ekim 1987 olup üç ay prim ödedim. 1991 yılının ilk gününden itibaren adıma işyeri açtım ve Bağ-Kura girdim ve halen Bağ-Kura devam etmekteyim. Bağ-Kurda 7320 gün prim ödemem var. Yeni çıkan torba yasasına göre, kendi işyerimde  SSK'ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olabilir miyim? Dönüş yaptığım için emeklilik yaşımda bir değişme olur mu?

Yalçın ÜZMEZER
Cevap:
Torba yasa ile 1 Mart 2011 den itibaren Bağ-Kur sigortalılarına sigortalı çalışarak SSK ya prim ödeme imkânı getirildi. Ancak, işverenler kendi işyerlerinden ve ortağı oldukları işyerlerinden sigortalı gösterilemiyor. Kendi işyerinizde sigortalı olamazsınız. Başka bir işyerinde sigortalı çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2018 tarihinde SSK dan emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com